Olohuoneen tapetin valinta – lue asiantuntijan vinkit

Millaisen tapetin haluat olohuoneeseesi? Täytyykö sen korostaa sisustusta vai pitääkö sen olla kuin taideteos seinällä? Haluatko rauhallisia ja harmonisia tapetteja, jotka sulautuvat yhteen vai tapetteja jotka vetävät katseen puoleensa ja saavat sinut pysähtymään?

Pigments varikas varimaalaus muraltapetti olohuoneeseen Rebel Wallsilta R15781 1

Rebel Wallsin Asana-kuviotapetti sopii monelle esimerkiksi juuri rakastuneelle pariskunnalle, uraihmisille, juhlien järjestäjälle, heille jotka nauttivat elämästä sekä nuoren ensimmäiseen omaan kotiin.

Olohuone on kodin huone, jossa voit halutessasi vaihtaa tapettivalintaasi. Kaikki riippuu siitä, miten haluat käyttää huonetta: lepäätkö vai katsotko televisiota, luetko tai teetkö käsitöitä rauhassa ja hiljaisuudessa, pidätkö usein juhlia ja kutsut paljon vieraita vai vietätkö enimmäkseen aikaa perheesi kanssa pelaten pelejä ja katsoen elokuvia yhdessä? Olemme koonneet tapetti ideoita eri ihmisryhmille – anna itsesi inspiroitua!

 

Taiteen tuntija valitsee tummat ja yksinkertaiset olohuoneen tapetit

Onko kodissasi paljon kauniita taideteoksia? Tai kenties kallisarvoinen aarre valokuvaseinän muodossa? Siinä tapauksessa hyödyt eniten tumman, tasaisen tapetin valinnasta, joka korostaa tauluja. Siitä tulee hillitty ja tyylikäs. Jos tauluja on paljon, voimakkaat kuviot vaalealla pohjalla voivat usein tehdä huoneen sotkuiseksi.

Sandbergin tapetti Pine on erittäin suosittu. Tumma värivaihtoehto sopii hyvin taustaksi taiteelle, kun taas vihreä ja harmaa ovat hyviä vaihtoehtoja olohuoneentapetiksi sellaisenaan.

Boråstapeterin Rosewood Night -tapetti on suosittu ja muodostaa kauniin taustan taulujesi taustalle. Saatavana myös beigenä, harmaana ja sinisenä.

Laura Ashley -tapetti Barley tummansinisenä on melkein yksivärinen luonnollisesta lehtikuviosta huolimatta. Saatavana myös beigenä.

Rebel Wallsin lintutapetti Arlon on olohuoneessa suurikuvioinen ja kaunis taulujen kanssa tai ilman. Uskallatko valita tämän tapetin?

 

Lapsiperhe valitsee leikkisän olohuoneen tapetin

Kuuluuko perheeseesi pieniä tai hieman vanhempia lapsia? Vietättekö usein aikaa olohuoneessa, pelaatteko pelejä, leikittekö tai katsotteko televisiota? Panosta leikkisään ja iloiseen tapettiin! Kaiken ei tarvitse olla vakavaa, rauhallista ja harmonista, jos elämä on muuten hektistä. Jos leluja on kaikkialla, ne unohdetaan eikä niihin kiinnitetä huomiota, kun pääpaino on olohuoneen seinien hauskassa tapetissa. Lisäksi sormenjäljet tai lasten taideteokset seinillä eivät näy yhtä hyvin värikkäällä ja kuviollisella tapetilla. Minimaalisen ja tyylikkään valkoisen aika tulee eri elämänvaiheessa.

Rebel Wallsin Aquatic Life -kuvatapetti on leikkisä ja täydellinen lapsiperheiden olohuoneeseen.

Rebel Wallsin leikkisässä Stripes-kuvatapetissa on graafinen ja epäsäännöllinen kuvio.

Cole & Sonin tapetti Savuti on leikkisä apinoiden ja eksoottisten kasvien kanssa. Hauska tapetti olohuoneeseen!

Långelid/von Brömssenin tapetti Oak Tree Tails on hauska, lehdissä leikkivien oravien kanssa.

 

 

Käsistään kätevä valitsee maalaismaisen olohuoneen tapetin

Pidätkö käsitöistä tai askartelusta? Pidätkö kukista ja luonnollisista kuvioista? Siinä tapauksessa maalaisromanttinen tapetti vaaleassa sävyssä sopii ehkä sinun olohuoneeseesi. Yksinkertainen, vaalea tapetit sopii myös hyvin kotiisi. Monet saattavat ajatella, että yksivärisellä tapetilla tapetointi on tarpeetonta, että seinät voi yhtä hyvin maalata. Tosiasia on kuitenkin se, että yksivärinen tapetti tuntuu mukavammalta kuin maalatut seinät, varsinkin jos tapetti on kevytrakenteinen (esimekiksi pellavatapetti) eikä se ole täysin sileä.

Boråstapeterin suurikukkainen tapetti Dahlia Garden on erittäin suosittu. Maalaisromanttinen tapetti on saatavana kuudella eri värivaihtoehdolla ja sopii täydellisesti olohuoneeseen.

Majvillan tunnetaan ihanista lastentapeteistaan. June-tapetti sopii kuitenkin hyvin myös olohuoneeseen.

Boråstapeterin tapetti Shades of Chalk on yksivärinen tapetti, mutta eloisa ja sitä on saatavilla 30 värisävyssä. Tässä värissä Sandstone.

Långelid/von Brömssenin runsaskuvioinen tapetti Cornucopia on luonnonläheinne.

 

Uraihminen valitsee tyylikkäitä ja rauhallisia olohuoneentapetteja

Panostatko paljon ammatilliseen uraasi, työskentelet paljon ja haluat vain levätä ja rentoutua kotona? Investoi harmoniseen ja vaaleaan tapettiin sekä hillittyyn sisustukseen olohuoneessa. Se tekee sohvasta keitaan, jossa voit selvittää ajatuksiasi ja rentoutua hyvän musiikin tai ehkäpä elokuvan parissa. Suosittelemme kuviotapettia, jossa on suuret ja ilmavat kuviot.

Sandbergin kuvatapetti Vilda on rento ja unenomainen. Kaunis olohuoneen tapetti.

Rebel Wallin kuviotapetti Grow on ilmava ja rauhallinen lehti tapetti. Tässä olohuoneessa aivot saavat levätä.

Rebel Wallin ylellinen Marble Art -marmori tapetti tuntuu eksklusiiviselta, mutta on samalla erittäin rauhallinen ja harmoninen.

Boråstapeterin maisematapetti Twilight Landscape on upea ja samalla harmoninen.

Mikä on rentouttavampaa kuin paksu sumu? Rebel Wallsin kuviotapetti Morning Fog tuo mielenrauhaa.

 

Juhlien järjestäjä valitsee keskustelua herättävän olohuoneentapetin

Järjestätkö kotonasi usein juhlia ja elämätapasi on hohdokas? Siinä tapauksessa haluat olohuoneeseesi epätavallisemman tapetin, tapetin joka on kuin huutomerkki seinällä ja herättää keskustelua! Valitset rohkeita kuvioita ja odottamattomia väriyhdistelmiä. Kulta ja glitter sopivat myös hyvin. Äärimmäinen juhlien järjestäjä valitsee tapetin, jossa on kontrastia, jotta ne näkyvät myös juhlavalistuksessa.

Metalliset värit luovat juhlavan vaikutelman. Kun aihe herättä keskustelua, lisää se myös juhlatunnelmaa. Boscobel Oak -tapetti tulee Cole & Sonilta.

Studio Lisa Bengtssonin mahtava Swan Lake -tapetti herättää huomiota suurilla joutsenilla.

Cole & Sonin tapetti Bush Baby on hieno pienillä… no mitä eläimiä tapetissa oikeastaan on?

Studio Lisa Bengtssonin värikäs lintutapetti Pippi on huomiotaherättävä!

 

Vastarakastuneet valitsevat romanttisen olohuoneen tapetin

Oletteko tuore pari ja olette juuri muuttaneet yhteen? Miksette lisäisi intohimoa romanttisella, isokukkaisella olohuoneen tapetilla, joka sytyttää kipinän? Tai leijailisi pilvien päällä pilvitapetti katossa.

Rebel Wallsin kuvatapetti May Meadow on romanttinen olohuoneen kukka tapetti. Käperry sohvalle rakkaasi kanssa, sytytä tuli ja nauti rakkaudesta!

Boråstapeterin suurikukkainen kuviotapetti Blossom II tuntuu viihtyisältä ja turvalliselta olohuoneessa.

Cole & Sonin pilvitapetti Nuvole al Tramonto on upea katossa. On romanttista levätä yhdessä pilvien alla.

Designers Guildin kukka kuviotapetti Jardin Botanique on pehmeä ja romanttinen.

 

Designtuntija valitsee designtapetin olohuoneeseen

Oletko hyvin perillä brändeistä ja suunnittelijoista. Siinä tapauksessa valitset tietysti designtapetin olohuoneeseen! Alvar Aalto, William Morris, Marimekko tai kenties Stig Lindberg?

William Morris -tapetti Pure Bachelors Button suunniteltiin vuonna 1892, mutta se on tyylikäs edelleen. Tyylikäs designtapetti olohuoneeseen.

Alvar Aallon tapetti M.I.T, joka tunnetaan nimellä Artek-tapetti, on suunniteltu Aallon ollessa vierailevana professorina Massachusetts Institute of Technologyssa.

Marimekko tapetti Pienet Kivet on yksi Maija Isolan luomista design-klassikoista.

 

Antiikinkeräilijä valitsee vanhanaikaisen olohuoneen tapetin

Pidätkö antiikista ja vanhoista esineistä, ehkä asut vuosisadan vaihteen huvilassa tai vanhassa maalaistalossa? Valitsetko olohuoneeseesi vanhanaikaisen tapetin? Raidalliset tapetit, medaljongit, jugend tapetit ja ruudulliset tapetit sopivat kotiisi. Valikoimastamme löytyy sekä paperitapetteja että klassiseen tyyliin valmistettuja kuitutapetteja.

Boråstapeterin Jugend-tapetti Villastan on kaunis vanhoissa taloissa ja huonestoissa.

Duron suosittu tapetti Hudiksvalls Teater on saatavilla useissa värivaihtoehdoissa sekä paperitapettina että kuitutapettina.

Långelid/von Brömssenin raidallinen tapetti Jagged Stripe on klassinen tapetti modenilla otteella. Raidallista tapettia pidetään yleensä klassisena.

Duron sabluunatapetti Oskar sopii hyvin vanhanaikaiseen sisustukseen. Malli on peräisin 1800-luvulta.

 

Luonnon ystävä valitsee luonnonläheisen olohuoneen tapetin

Rakastatko ulkoilua luonnossa ja mielessäsi on jo seuraava metsäretki, vuorikiipeily tai luontoelämys? Silloin luonnonläheinen tapetti tai maisematapetit sopii täydellisesti olohuoneeseesi.

Rebel Wallsin kuvatapetti Scandinavian Bellewood vie meidät pohjoismaiseen metsään mäntyjen ja kuusien joukkoon. Luonnonläheinen puutapetti olohuoneeseen.

Sandbergin ilmava tapetti Jon on luonnonläheinen ja samalla eksoottinen bambunlehtien kanssa. Kuvittele tämä tapetti olohuoneessasi!

Sandbergin kuviotapetti Skog on harmoninen ja rauhallinen akvarellimaalatulla kuviolla.

Sandbergin suurikuvioinen kukkatapetti Belinda on upea ja kaunis olohuoneessa.

Rebel Wallsin vihreässä kuvatapetissa Mischievous Monkeys on tiivis lehtikuvio.

 

Nuoret aikuiset ensimmäisessä kodissaan valitsevat kestäviä ja mahtavia olohuoneen tapetteja

Oletko juuri muuttanut pois kotoa ja ostanut ensimmäisen oman asunnon? Onnea! Maailma on avoin, täynnä lukuisia mahdollisuuksia. Yritä löytää oma tyylisi äläkä anna trendien, vanhempien tai ystävien vaikuttaa siihen. Päätös on sinun! Suosittelemme olohuoneeseesi upeita tapetteja esilaisilla kuvioilla tai ehkäpä teolliseen tyyliin sopivia tapetteja.

Rebel Wallsin kuviotapetti Barcelona mahtavalla, kuluneella tiiliseinällä sopii hyvin opiskelija-asuntoon tai ensimmäiseen omaan kotiin.

 

Studio Lisa Bengtssonin raju tapetti Coco Tiger on omaperäinen ja täydellinen nuorelle kapinalliselle!

Rebel Wallsin ilmava akvarellitapetti Petals on abstrakti ja rento.

Cole & Sonin klassinen tapetti Cow Parsley sopii täydellisesti olohuoneen taustatapetiksi.

 

Kierrättäjä valitsee olohuoneeseen retrotapetin

Oletko keräilijä, joka pitää kirpputoreilla kiertelystä, retrosta ja vintagesta? Ehkä sinulla on esineitä siltä ajalta, kun itse olit nuori tai kun vanhempasi olivat nuoria? Olemme koonneet joitain retrotapetteja, jotka sopivat olohuoneeseesi.

Appelsiini on yksi Pihlgren & Ritolan tunnetuimmista tapeteista. Retrotapetilla on kaksi sisarusta Mustikka ja Puolukka.

Boråstapeterin retrotapetti Anita henkii 1970-lukua. Rohkea retrotapetti olohuoneeseen.

Boråstapeterin designtapetti Pottery on Stig Lindbergin suunnittelema. Mahtava olohuoneen tapetti!

Graafinen tapetti Hypnotic Safari on hiljattain suunniteltu, mutta henkii retroa.

 

Elokuvanörtti valitsee olohuoneeseen graafisen tapetin

Pidätkö elokuvien katselusta olohuoneessasi? Onko sinulla parhaat tekniset laitteet siihen? Siinä tapauksessa haluat tumman tapetin, ettei se häiritse katselua. Tapetissa on mieluiten graafiset kuviot.

Harlequinin graafisessa Asuka-tapetissa on ylellinen metallinen kuviointi. Tapetti sopii taustaseinäksi tummaseinäiseen huoneeseen. Ehkä paremmin sohvan taakse kuin elokuvalaitteiston taakse.

1838 Wallcoveringsin Astoria-tapetti on ylellinen samettipintainen, metallivärinen tai helmiäinen.

Cole & Sonin tapetti Woods & Pears on täydellinen elokuvateatteriolohuoneeseen. Suosittuja sisartapetteja kutsutaan nimellä Woods ja Woods & Stars.

Cole & Sonin graafisessa tapetissa Pompeian on kolmiulotteinen kuviointi.

 

Elämästä nauttija valitsee värin olohuoneen tapettiin

Oletko väripilkku, joka rakastaa värejä ja pitää beigeä, harmaata, valkoista ja mustaa tylsinä? Tässä on jotain ehdotuksia olohuoneen värikkääksi tapetiksi. Minkä valitset?

Rebel Wallsin eloisa Pigments kuvatapetti on kuin väriräjähdys seinällä. Tapetti antaa paljon energiaa ja positiivista tunnelmaa olohuoneeseen.

Cole & Sonin Singita tapetissa on tiivis, värikäs eksoottinen ja yksityiskohtainen kuviointi.

Hanna Werningin suunnittelemassa Boråstapeterin Friviva kukkatapetissa on ehkä tulevaisuuden klassikko.

Marimekon värikkään Rosarium-tapetin on suunnitellut Aino-Maija Metsola.

 


Kyllä, olemme tietysti yleistäneet. Voit valita vapaasti mistä tahansa kategoriasta riippumatta siitä, millainen olet ihmisenä. Pääasia, että löydät tapetin, josta pidät ja jonka kanssa haluat elää muutaman vuoden eteenpäin!

 

Valitse olohuoneen tapetti – seitsemän vinkkiä:

  1. Vietät olohuoneessa paljon aikaa. Valitse tapetti josta todella pidät, sellainen joka luo haluamasi tunteen ja saa sinut tuntemaan olosi mukavaksi omassa kodissasi.
  2. Jos sinulla on avoin pohjaratkaisu, olohuoneen tapetin on hyvä vastata viereisten huoneiden värejä ja tunnelmaa.
  3. Onko olohuoneesi pieni? Valitse vaalea tapetti.
  4. Tummat värit olohuoneen yhdessä tai useammassa seinässä antavat huoneelle luonnetta ja voivat olla todella mukavia. Muista kuitenkin, että valopisteitä on riittävästi – sekä yleisvalaistus että tunnelmavalaistus.
  5. Olohuone on kodin huone, jossa voit vuorotella. Uskalla valita toisin, valitse se, jolle sydämesi sanoo kyllä.
  6. Taustaseinä vai tapetti joka seinällä? Valitse vapaasti suurikuvioinen tapetti taustaseinään ja tapetoi muut seinät taustaseinään sopivien värien mukaan.
  7. Tilaa tapettinäytteitä kotiin. Näin voit tarkistaa sopiiko haluamasi tapetti huoneen sisustukseen ja miltä värit näyttävät huoneen valaistuksessa.

 

Lue lisää: 

Tapettitrendit 2023: Mittatilaustapetit, sävy sävyyn ja kuvioiden ilottelu

Tapettitrendit 2022 – maanläheisiä rauhallisia tapetteja sekä väripilkkuja ja kuvioilottelua

 

Makuuhuoneen tapetin valinta - kymmenen vinkkiä

Lastentapetit - ihania ja hurjia tapetteja lastenhuoneeseen

 

Vaikeuksia valita tapetti? Tilaa tapettinäytteet Aveolta

Suuri tapettiopas - kaikki tapeteista

Miten tapetoidaan? Täältä löydät vinkit tapetointiin

Rakennusprojekti meneillään? Pyydä tarjous

 

Me Aveolla autamme mielellään. Ota yhteyttä sähköpostitse, chatissa tai puhelimitse.