Tapettitrendit 2022 – maanläheisiä rauhallisia tapetteja sekä väripilkkuja ja kuvioilottelua

Tapettivuosi 2022 tarjoaa harmoniaa ja tasapainoa, mutta silti myös suuria retrokuvioita ja paljon värejä seinillä. Siniset ja vihreät tapetit pitävät pintansa, mutta lilat tapetit nostaa päätään.

Velvet Leaves Borastapeterilta 2259

Lämpimät punaiset, ruskeat ja oranssit, sekä suuret näyttävät kuviot ovat trendikkäitä juuri nyt. Tässä Velvet Leaves Boråsilta.

 

Riehaannu isoista tapettikuvioista

Tänä vuonna kannattaa valita värejä, tiiviitä kuvioita ja leikkistä tunnelmaa tapetteihin. Anna oman tyylisi näkyä tapettivalinnassa!

Zingkorre

Cornucopia

Aquila

Singita

 

Zingkorre Boråsilta on leikkisä tapetti, jossa oravat loikkivat isojen lehtien lomassa. Tapetti kuuluu Swedish Designers -kokoelmaan, josta Boråstapeter toivoo tulevaisuuden klassikkoa. Tapetin on suunnitellut Hanna Werning, joka on myös suunnitellut mielikuvitukselliset Friviva, Pangsurr, Kvackstepp ja Turgräs -tapetit.

Långelid/von Brömssenin tiiviskuvioista ja runsasta Cornucopia-tapettia on saatavilla neljässä eri värissä.

Rebel Walls, joka tekee hurjan hienoja muraaleja ja valokuvatapetteja, on julkaissut ensimmäisen tavallisten tapettien kokoelman. Aquila-tapetissa on tiivis korallikuvio kuuluu Oddity-kokoelmaan.

Cole & Sons Singita, Ardmore-kokoelmasta, on ilmeikäs tapetti tiiviillä lehtikuviolla. Tapettia on saatavilla myös tummempana.

 

Retrotapetit ovat aina muodikkaita

Tiedämme, että trendit palaavat sykleittäin. Muutama vuosikymmen sitten muodissa ollut palaa tasaisin väliajoin. Eri ajoille tyypilliset tapetit, vaikkakin uustuotantona ja päivitetyin värein, osoittautuvat useimmiten kestäväksi valinnaksi.

Prunus

Staircase

Pimpernel

Anita

 

Stig Lindbergin luumukuvioinen tapetti Prunus suunniteltiin vuonna 1962 ja se on tuttu astiastoista. Graafista klassikkoa on saatavilla kahta väriä Boråsilta. Tapetti kuuluu Scandinavian Designers III-kokoelmaan.

Graafinen Staircase-tapetti Boråsilta on retron leikkisä spiraaliportaineen. Kuvion suunnitteli 1950-luvulla tanskalainen arkkitehti Bent Karlby. 

William Morrisin suosituinta tapettia Pimpernelia, joka suunniteltiin jo 1876, on tarjolla neljässä uudessa pirteässä sävyssä. Morris & Co haluaa uuden Simply Morris -kokoelmansa kautta piristää meitä, koska olemme joutuneet olemaan enimmäkseen kotona kahden vuoden ajan. Tämä iloinen ja optimistinen kokoelma on ihanan värikäs ja virkistävä.

Anita-tapettiin kiteytyy 1970-luvun suuret kuviot ja vahvat kontrastikkaat värit. Sitä on saatavilla myös ihanan oranssisena väripommina, sekä musta-ruskea-harmaa -yhdistelmänä. Tapetti kuuluu Boråsin Vårt Arkiv -kokoelmaan.

 

Rauhalliset ja harmoniset tapetit hektisessä maailmassa

Monille viime vuodet ovat olleet täynnä stressiä ja huolta. Silloin kodin tulisi olla rauhan tyyssija; tasapainoinen, harmoninen ja levollinen paikka, missä voimme rentoutua ilman huolen häivää.

Skog

Acanthus

Severn

Bror

 

Usva rauhoittaa. Sandbergin muraalitapetti Skogia on nyt saatavilla myös sinisen sävyisenä, vihreän suosikkisävyn lisäksi. Tapetti kuuluu Jordnära-kokoelmaan.

Mieto, vaaleanpunaisen sävy on rauhoittavaa ja helppo yhdistää esimerkiksi harmaan ja beigen kanssa. Boråsin Acanthus-tapetti on vanha suosikki, joka on herätetty uudelleen henkiin Vårt Arkiv -kokoelmassa. Sitä on nyt saatavilla kymmenessä eri sävyssä, joista suuri osa rauhoittavia pastelleja.

William Morrisin Simply Severn-kuvio on kuin uusi tapetti, mutta itse kuvio suunniteltiin jo 1800-luvun lopulla. Tätä rauhallista, tiiviskuvioista tapettia on saatavilla neljässä eri sävyssä.

Yksivärisiä tapetteja ei kannata väheksyä. Yksivärinen Bror-tapetti tekee huoneesta rauhallisen ja riisutun. Tapetti kuuluu Boråsin vähäeleisten tapettien Melodi-kokoelmaan, ja sitä on saatavilla kuudessa sävyssä. Kuvan tapetti on vihreä.

 

Violetit tapetit tekevät tuloaan

Tästä vuodesta voi tulla violettien tapettien vuosi. Lilan sävyjä on tarjolla tapeteissa aina syvästä luumusta raikkaan vaalean lilaan ja pehmeään laventeliin.

Fir Forest

Vilda

Color Clouds

Sunday

 

Muraalitapetti Fir Forest on Rebel Wallsilta. Fir Forest on rauhoittava tapetti, jossa sumuinen kuusimetsä herää uuteen päivään.

Sandbergin muraalitapetti Vildassa on unenomainen kukkaketo, siinäkin on varhaisen aamun utuinen tunnelma.

Rebel Wallsin muraaltapetti Color Clouds on herkullisen lämminsävyinen punaruskean lila. Se tuo huoneeseen turvallisen ja huolitellun tunnelman.

Sunday Studio Lisa Bengtssonilta on kaunis tapetti, jossa kauniit auringonkukat ovat tummanvioletilla pohjalla. Jos haluat tehdä suuren vaikutuksen, tapetoi tämä kattoon.

 

Lintutapetit palaavat

Lähes jokainen suuri tapetinvalmistaja on tuonut uusiin kokoelmiinsa kauniita lintutapetteja. Kukat viestivät optimismia ja uskoa tulevaisuuteen - ja ovathan ne myös varma kevään merkki - näitä kaikkia tarvitaan nyt!

Eugen.

Protea Garden 

Kiurujen Yö

Pippi

 

Ruotsalaisen Sandbergin Eugen-lintutapetti enteilee leutoja kesäiltoja ja linnunlaulua puutarhassa.

Cole & Sonin intensiivinen kuviotapetti Protea Gardenissa on eksoottisia lintuja ja kameleontteja viiniköynnösten ja Kuningasproteoiden, Etelä-Afrikan kansalliskukan, seassa. Lämmin tapetti on saatavilla non-wovenina ja ylellisenä silkkipainatuksena. Tapetti kuuluu Cole & Sonin uusimpaan Ardmore Jabula -kokoelmaan.

Pihlgren & Ritolan uskomattoman suosittu Kiurujen Yö -tapetti on Birger Kaipiaisen käsialaa vuodelta 1958. Tämä osoittaa kiistatta sen, ettei tapetin tarvitse olla uusi ollakseen trendikäs.

Värikäs lintutapetti Pippi on ruotsalaisen Studio Lisa Bengtssonin suunnittelema. Ylellinen tapetti on erittäin värikäs ja yksityiskohtainen - se on käynyt kolmesti painatuksessa, jotta siihen on saatu kaikki värit ja tasot. Ihana tapetti, joka tuo iloa kotiin!

 

Graafiset ja ruudulliset tapetit

Graafiset muodot, mielellään höyhenillä tai muilla pehmeillä linjoilla, ovat tämän vuoden juttu seinillä. Ruudulliset tapetit ovat ajattomia ja tulevat aina uudelleen muotiin muutaman vuoden välein.

Narina

Herman

Picnic

Espalier

 

Cole & Sonin tiiviskuvioisessa Narina-tapetissa on geometrinen kuvio hyöhenistä ja narinalinnuista. Sisustustrendiksi on poltetun oranssin lisäksi nousemassa myös muut maanläheiset punaisen ja ruskean sävyt.

Sandbergin Herman-tapetti on harmoonisen rauhallinen tapetti, joka sopii country-henkiseen keittiöön. Tässä vaalea usvansininen sävy.

Långelid/von Brömssenin klassinen ruudullinen Picnic-tapetti enteilee rentoja kesäpäiviä ja eväsretkiä puistoon. Tapettia on vihreän lisäksi saatavilla myös punaisena, sinisenä, beigenä ja keltaisena.

Graafinen Espalier-tapetti on ruotsalaisen Littlephantin käsialaa. Se sopii sekä olohuoneeseen että lastenhuoneeseen.

 

Siniset, vihreät ja maanläheiset tapetit pitävät pintansa

Luonto on vahvasti mukana sisustuksessa myös 2022. Luonto saa inspiroida ja toimia henkireikänä. Sinisen ja vihreiden värien trendi tapeteissa jatkuu vielä ainakin tämän vuoden.

Belinda.

Evelina

Dahlia Garden

Ranke

 

Sandbergin kukallinen Belinda on suurieleinen tapetti, jossa magnoliat kasvavat seinää pitkin. Sama kuvio löytyy pienempänä Linda-tapetissa. Sekä Belinda että Linda ovat osa Kolonin-mallistoa.

Sandbergin tapeteista löytyy myös sävy sävyyn oleva Evelina, jota on saatavilla kolmea eri väriä.

Boråsin suositussa Dahlia Garden -tapetissa on näyttäviä dahlioita. Tätä on nyt saatavilla uusissa väreissä; ruskea, sininen ja punaoranssi.

Metsän vihreä kiemurteleva Ranke-tapetti Boråsilta on Arne Jacobsenin käsialaa jo 1960-luvulta. Silti se on moderni ja kaunis vaihtoehto, jos haluat rauhallisen, vihreän tapetin.

 

 

Muista: Luota omaan fiilikseen tapettivalinnassa. Kuvioiden ja värien tulisi peilata tyyliäsi - näin saat kotiisi tyylin, jossa viihdyt pitkään. Tilaa tapettinäytteet Aveolta - pääset kokeilemaan suosikkitapettejasi kotisi valossa. Täältä voit lukea lisää tapettinäytteistämme.

Etkö löytänyt omaa suosikkiasi näistä poiminnoista? Tutustu koko Aveon tapettivalikoimaan.

Lue lisää: 

Vuoden 2021 tapettitrendit - siniset ja vihreät tapetit luontoaiheisin kuvioin

Tapettitrendit 2020 - trendikkäitä, persoonallisia ja tyylikkäitä 

Tapettitrendit 2020 osa 2 - värikkäitä, metallisia ja graafisia