Tapettitrendit 2023: Mittatilaustapetit, sävy sävyyn ja kuvioiden ilottelu

Tapettivuonna 2023 valitsemme edelleen luonnonläheisiä tapetteja, mutta nyt värit ovat sävy sävyyn. Näemme mittatilaustyönä tehtyjen tapettien nousevan, kuvioiden ilottelua ja turvallisuutta klassisten tapettien muodossa. Tule mukaan trenditutkimukseemme!

Luonnonlaheinen mittatilattu tapetti Mischievous Monkeys Rebel Wallsilta R14592 v2

Kuviotapetti Mischievous MonkeysRebel Wallsilta tilataan neliömetreittäin. Se on luonnonläheinen sävy sävyyn menevillä väreillä ja ottaa kuviosta kaiken irti.

 

Mittatilauksena valmistettu tapetti on hyvä ympäristöteko

Olemme oppineet pitämään huolta ympäristöstä ja tekemään ympäristöystävällisiä tekoja niin pienissä kuin suurissa asioissa. Tapetointi on monessa suhteessa hyvä ympäristövalinta: Valmistusprosessi on nyt ympäristöystävällinen vesiohenteisten maalien, minimaalisten päästöjen, paperin, joka tulee FSC-sertifioiduista metsistä, ja niin edelleen. Tapetoidessamme tavoitteenamme on, että tapetti koristaa seinäämme vielä monta vuotta. Tapetti ei kulu eikä vaihdu samaan tahtiin kuin vaatekaappimme vaatteet.

Nyt trendi on menossa myös siihen, että tapetteja tehdään yhä enemmän mittatilauksena. Tämä tarkoittaa sitä, että valmistajilla ei ole enää suuria varastoja, vaan tapetteja painetaan tilauksesta. Tämä tarkoittaa myös sitä, että jätettä ei synny juuri lainkaan.

Eclipse

Franka

Morning Mist

Jardin Botanique


Mittatilaustyönä tehdyt kuviotapetit ovat usein kuin taideteoksia seinällä, kodin katseenvangitsijoita, jotka antavat sävyn muulle sisustukselle. Kun seinässä on suurikuvioinen tapetti, tauluja ei useinkaan tarvitse ajatella.

Rebel Wallsin kuviotapetti Eclipse on rento ja graafinen. Sitä on saatavilla myös beige-vihreänä ja puna-sinisenä.

Sandbergin kuviotapetti Franka on kuin huutomerkki mielikuvituksellisilla marjoilla ja oksilla. Muita värivaihtoehtoja ovat harmaa ja sininen.

Kuviotapetti Morning Mist tulee Boråstapeter Studiolta. Valitse se keittiöön ja sinulla on taatusti keittiö, jota ei ole kenelläkään muulla – ainakaan vielä.

Romanttinen, suurikukkainen tapetti Jardin Botanique tulee Designers Guildilta. Se on saatavilla kahdessa pehmeässä värivaihtoehdossa.

 

Vahva luonnonläheinen tapettitrendi jatkuu

Luontoaiheiset tapetit ovat edelleen suosittuja. Nyt seinillä ottavat tilaa  väriharmoniset, luontoaiheiset tapetit, joiden taustakuviot ovat sävy sävyyn.

Lilla Dockekulla

Olof

Under The Elder Tree

Woodland Notes

 

Vihreät värivaihtoehdot ovat edelleen käytössä, mutta näemme myös lämpimiä värejä, kuten keltaista, terrakottaa, sekä purppuraa, laventelia ja luumua. Pantone on nimennyt vuoden 2023 väriksi Viva Magentan, vahvan puna-rosan värin, mutta me täällä Pohjoismaissa emme ole vielä ihan valmiita siihen, että valitsisimme sen tapetteihimme.

Lilla Dockekulla tapetti Durolta upottaa meidät pehmeisiin lehtiin. Lilla Dockekulla on saatavana useissa väreissä sekä paperitapettina että kuitutapettina.

Sandbergin tapetissa Olof on tiheä kukka- ja lehtikuvio, joka toivottaa tervetulleeksi ja tuntuu lämpimältä. Tapetti on saatavilla myös beigenä ja miedon vihreänä.

Under The Elder Tree,  Boråstapeterilta on leikkisä puiden sekaan piiloutuvien eläimien kanssa. Elävän keltaisen lisäksi sitä on saatavilla myös ihanan vihreänä, puuterimaisen tummansinisenä ja lämpimänä kastanjanruskeana.

Puutapetti Woodland Notes Littlephantilta on hillitty ja harmoninen. Sitä on saatavana salvianvihreänä, savisen beigenä ka rukiinkeltaisena.

 

Maksimoi tapetin kuvio

Jos yllä olevissa luonnonläheisessä tapeteissa on tiheitä ja pieniä kuvioita, uskomme vahvasti myös suurikuvioisiin tapetteihin, tarkoilla yksityiskohdilla. Ne ovat usein todellisia mielialan kohottajia, edellyttäen että kuvioiden yhteensopivuus on tehty hyvin. Mitä elävämmät ja vahvemmat värit, sitä iloisemmaksi tulet. Yksityiskohtaiset kuviolliset tapetit rauhallisissa väreissä ovat kuitenkin myös kauniita.

The Swedish Forest

Huset i Solen

Blomsterfröjd

Rosarium

 

Kaiken ei tarvitse olla koko ajan vakavaa ja niin tarkkaa. Rebel Wallsin kuviotapetti The Swedish Forest on lumoava ja siinä on lintuja metsän ja kasvien joukossa. Tapetti on saatavana myös siniharmaana ja tummansinisenä.

Huset i Solen tapetti tulee Sandbergin saman nimisestä mallistosta ja on saanut inspiraationsa ruotsalaiselta suunnittelijalta Carl Larssonilta. Tämä eloisa tapetti on saatavilla myös siniharmaana ja mustalla taustalla.

Kuviollinen tapetti Blomsterfröjd Boråstapeterilta ottaa seinästä kaiken irti. Tästä ei löydy kuollutta pintaa. Yksityiskohtainen tapetti on saatavilla myös beigen, kastanjanruskean ja lämpimän valkoisena.

Marimekon värikäs tapetti Rosarium on retrotyylinen ja maksimoi kuvion. Kukapa ei pitäisi tästä? Tapetti on saatavan myös himmeämpänä beigenä, jos koralli on liikaa.

 

Perinteinen tapetti luo turvallisuutta

Kun aja ovat levottomat, haluamme luoda turvallisuutta omaan kotiimme, kuplaamme. Sen pitäisi tuntua yhtä turvalliselta, kuin astuessasi isovanhempiesi kotiin pienenä.

Simply Severn

Stitched Stripe

Kerstin

Aratorp

 

Perinteiset tapetit vanhanaikaisesti tai retrotyyliin ovat trendi, joka kestää aina: Medaljongit, klassiset kukkatapetit ja pienet kuviot. Lisäksi raidallinen tapetti tekee paluun.

Simply Severn tapetissa Morris & Colta on perinteinen, siro kukka- ja lehtikuvio. Pystytkö näkemään tämä tapetin isoäitisi olohuoneessa?

Näemme viitteitä siitä, että raidat ovat palaamassa. Tässä Långelid/von Brömssensin tapetissa Stitched Stripe perinteiset raidat flirttailevat modernilla otteella.

Duron tapetissa Kerstin luo turvallisuutta suloisilla kukilla pienissä kukkakimpuissa. Kuvio on luotu 1930-luvulla ja tapetista on saatavilla kolme kirkasta värivaihtoehtoa.

Millaisen tunteen violetit kukat herättävät sinussa? Me tunnemme rauhaa, turvallisuutta ja harmoniaa. Aratorp tapetti Boråstapeterilta on tyypillinen 1900-luvun alun tapetti. Tapetti on saatavana myös sinisenä ja beigenä.

 

Tapetit tekstuurilla vai illuusiolla tekstuurista

Tapetti, jossa on tekstuuria luo huoneeseen täysin ainutlaatuisen tunnelman. Se voi olla totta tai illuusiota. Esimerkiksi pellavatapetti, betoni, tiili tai puu ovat trendikkäitä juuri nyt. Tai miksei ikkunaseinä?

Greenhouse

Soft Olive

Brush

Limestone Brick

 

Tapetit ovat niin aidon näköisiä, että sinun on mentävä katsomaan, onko edessäsi oikea betoni- tai tiiliseinä. Tapetit ovat rustiikkisia, kiillottomia ja rauhallisia.

Boråsterin kuviotapetti Greenhouse luo todellisen kasvihuonetunnelman. Laita ilmankostutin päälle ja nosta lämpötilaa ja nukut kasvihuoneessa!

Yksivärinen tapetti Soft Olive kuuluu Boråstapeterin Linen-mallistoon. Täällä kaikilla tapeteilla on selkeä rakenne, mikä tekee huoneesta todella viihtyisän. Yksivärinen teksturoitu tapetti on vahva haastaja maalatulle seinälle.

Rebel Wallsin kuviotapetti Brush näyttää todella siltä, että joku innostui jättipensselin kanssa, mutta ei lopulta saanut työtä loppuun. Rohkea valinta, mutta samalla miellyttävä ja pehmeä.

Jos pidät kiillottomasta ja teollisesta, Limestone Brick kuviotapetti Boråstapeter Studiolta on juuri sinulle. Suuret tiiliskivet näyttävät aidoilta ja sinun on mentävä kokeilemaan ovatko ne oikeita.

 

Kolme haastajaa tapettitrendeille

Näemme joitain pilkahduksia, jotka voivat tulla tulevana vuonna tapettitrendeihin: tapettibordit, kattotapetit ja ombretapetit.

 

Tapetti katossa. Sisäkattoa kutsutaan joskus viidenneksi seinäksi, ja katon tapetti on jännittävä tuleva trendi. Katon tapetointiin valitaan usein pilviä tai tähtiä sisältävä tapetti, mutta miksi et kokeilisi yksivärisiä seiniä ja luontoaiheista tapettia katossa?

Nude Roses

Parrot

 Rebel Wallsin kuviotapetti  Nude Roses on kaunis kukkainen tapetti, joka sopii kyvin myös kattoon.

Boråstapeter Studioon kuviotapetti Parrot on leikkisä kuvioinen ja väreiltään harmoninen. Laita tämä tapetti kattoon ja siitä tullaan keskustelemaan seuraavissa juhlissa!

 

Tapettibordit ovat tulossa jälleen muotiin. Eivät kuitenkaan välttämättä seinän yläreunaan, vaan ehkä keskelle seinää erottamaan kaksi eri tapettia tai oven tai ikkunan ympärille vahvistavina kehyksinä. Tai miksei pystysuoraan laitettuna hauskana yksityiskohtana?

Ardmore Border

Cole & Sonin bordi Ardmore Border  toimii jakamaan  Leopard Walk ja Senzo Spot tapetit.

 

Ombre ja akvarelli. Ilmavat akvarellitapetit ja ombre luovat tilaa. Ilmavilla akvarellimaalatuilla kuvioilla voit luoda illuusion siitä, että huone on suurempi ja katto korkeampi kuin se todellisuudessa on. Mielemme on kevyt ja sielu lepää. Ombre-tapetti, joka on alhaalta tummempi ja ylhäältä vaaleampi luo saman tunteen.

Gradient Painting

Sundborn

Gradient Painting kuviotapetissa Boråstapeter Studiolta on syvyyttä ja elävää pintaa. Koska tapetti on ylhäältä vaaleampi, se ei valtaa tilaa, vaan luo sitä.

Sandbergin kuviotapetti Sundborn on kuin sumuinen kesäpäivä, koivunrungot utuisessa maisemassa. Tapetti on saanut inspiraationsa ruotsalaisen taiteilijan Carl Larssonin maalauksista, joissa on usein kuvattu koivuja.

 

Muista: Luota vaistoosi valitessasi tapettia. Valitsemiesi kuvioiden ja värien tulee heijastaa tyyliäsi – silloin sinulla on myös koti, jossa viihdyt pitkään. Voit vapaasti tilata tapettinäytteitä Aveolta, niin näet sopivatko suosikkisi kotiisi ja valaistusolosuhteisiisi. Täältä voit lukea lisää tapettinäytteistämme.

Etkö löytänyt mieleistäsi yllä olevasta valikoimasta? Käy tutustumassa Aveon koko tapettivalikoimaan.

 

Aiemmat trendikatsastukset löytyvät täältä:

Tapettitrendit 2022 – maanläheisiä rauhallisia tapetteja sekä väripilkkuja ja kuvioilottelua

Vuoden 2021 tapettitrendit – siniset ja vihreät tapetit luontoaiheisin kuvioin
 

Lue lisää:

Vaikeuksia valita tapetti? Tilaa tapettinäytteet Aveolta

Suuri tapettiopas - kaikki tapeteista

Miten tapetoidaan? Täältä löydät vinkit tapetointiin

Rakennusprojekti meneillään? Pyydä tarjous

 

Me Aveolla autamme mielellään. Ota yhteyttä sähköpostitse, chatissa tai puhelimitse.