Makuuhuoneen tapetin valinta – kymmenen vinkkiä

Makuuhuoneen tulisi olla keidas, jossa voit rentoutua ja nukkua hyvin. Täällä maailman kohina katoaa. Tässä vinkkejä, miten teet makuuhuoneestasi harmonisen ja luot perustan hyville yöunille.

Vilda sininen rauhallinen kuvatapetti makuuhuoneeseen Sandbergilta 662 26

Sandbergin Vilda-tapetti sopii täydellisesti makuuhuoneeseen.

Makuuhuonetta tapetoidessa on useita asioita, joita tulisi huomioida. Tapetin pitäisi olla harmoninen ja sen kuvio rauhallinen. Värien tulisi olla rauhalliset ja rentouttavat. Makuuhuoneessa haluat irrottautua arjen stressistä ja palautua ennen huomisen haasteita.

 

1. Sininen tapetti luo harmoniaa

Siniset tapetit ovat varma valinta makuuhuoneeseen, jos haluat nukkua hyvin. Sininen luo turvallisen ja rennon tunnelman. Kaikki sinisen sävyt ovat rauhoittavia, mutta pieneen huoneeseen kannattaa valita vaalea tapetti, koska tummat sävyt tekevät huoneesta pienemmän tuntuisen.


Jennie


Hip Rose

Into the Woods

Dancing Crane

 

Sandbergin Jennie tapetti suurikuvioinen lehtitapetti. Harmoninen tapetti sopii erinomaisesti makuuhuoneeseen.

Boråstapeterin Hip Rose on suosittu tapetti. Siinä on rauhallinen kukkakuvio, joka sopii hyvin makuuhuoneeseen.

Långelid/von Brömssenin puutapetti Into the Woods sinivihreällä camovärityksellään, on viehättävä ja rauhoittava. Tätä löytyy myös turkoosinvihreänä ja sumuisen sinisenä. Kaikki kolme väritystä sopivat mainiosti makuuhuoneeseen.

Dancing Crane Boråsilta ja Engblad & Co:lta on klassinen lintutapetti, joka sopii hyvin makuuhuoneeseen. Tätä on saatavilla myös vaaleampana, sinivalkoisena.

 

2. Taivas ja meri rauhoittavat makuuhuoneessa

Horisontin kaukaisuudessa on jotain ainutlaatuista. Voimme tuijottaa sitä pitkään kesäisin mökillä, ja tuntea samalla rauhallisuuden valtaavan meidät. Makuuhuoneessa myös meri ja taivas rauhoittavat.

Sea Sunrise

Horizon

Himmel

 

Rebel Wallsin valokuvatapetti Sea Sunrise rauhoittaa rantaan tulevilla pehmeillä aalloilla.

Boråsin maisematapetti Horizonissa taivas ja meri kohtaavat kaukaisuudessa. Rauhallinen tehostetapetti makuuhuoneeseen.

Sandbergin pilvitapetti Himmel tuo pumpulimaisen tunnelman, johon on hyvä nukahtaa. Täydellinen tapetti, jonka voit tapetoida kattoon sängyn päälle - tuntuu kuin nukkuisi ulkosalla!

 

3. Vihreä tapetti rauhoittaa unen

Vihreät tapetit makuuhuoneessa vähentävät stressiä ja lisävät hyvinvointia. Kun kuljemme metsässä, rentoudumme ja stressi hellittää. Siksi on hyvä tuoda luonnon vihreitä sävyjä myös makuuhuoneeseen. Vihreän sanotaan myös ehkäisevän painajaisia, mikä tietenkin on yöunien kannalta hyvä asia.


Linnea

Kristoffer

Vigor

Nobel Nymphs

 

Sandbergin Linnea tapetti on rauhoittava, pieni kuvioinen lehtitapetti. Kodikas tapetti tuo lämpöä makuuhuoneeseen.

Boråsin Shades of Chalk on yksivärinen, eloisa tapetti, joka näyttää kalkkiväriltä. Peridot-tapetin oliivinvihreä sopii täydellisesti makuuhuoneeseen.

Sandbergin Kristoffer-tapetissa on pehmeitä metsikköjä - täydellinen tapetti makuuhuoneeseen. Tapetti kuuluu Sandbergin uuteen Jordnära-kokoelmaan.

Rebel Wallsin muraalitapetti Vigor on luonnonläheinen, mutta samalla hieman värikkäämpi. Tämä tapetti on samalla rauhallinen ja eläväinen.

Lintutapetti Nobel Nymphs Littlephantilta on rauhaisa. Siinä joutsenet lipuvat lammessa lumpeiden seassa. 

 

4. Vaaleanpunaiset tapetit makuuhuoneessa luovat rauhallisen ja romanttisen tunnelman

Vaaleanpunaiset makuuhuoneen tapetit ovat sekä romanttiset että rauhoittavat. Vaaleanpunaisen sanotaan myös rauhoittavan ja ehkäisevän ärtyneisyyttä.

Summer Wind

Meadow

Pink Dawn

June

 

Isokuvioinen Summer Wind on Rebel Wallsin muraalitapetti, jossa on jättimäisiä romanttisia vaaleanpunaisia ruusuja. Se on kuin upea taulu.

Littlephantsin Meadow on rauhallinen ja seesteinen tapetti, jossa korret huojuvat hiljaa. Turvallinen, romanttinen ja rauhoittava tapetti.

Aamun kajoa esittävä Pink Dawn Rebel Wallsilta on näyttävän kaunis makuuhuoneen muraalitapetti.

Majvillanin June on oikeastaan lastenhuoneen tapetti. Mutta se ei silti ole lapsellinen, vaan lähinnä romanttinen lintuineen ja kukkineen. Tämä sopii hyvin myös aikuisten makuuhuoneeseen.

 

5. Villimmät tapetit luovat intiimin tunnelman

Jatkakaamme romanttisella teemalla. Välillä makuuhuoneessa ei vain nukuta. Silloin kenties tapetti voikin herättää pedon meissä!

Vinum Raspey

Firebird

Zebra Skin

Nirmala

 

Rebel Wallsin muraltapetti Vinum Raspey on tiiviskuvioinen ja romanttinen, jossa on tammenlehtiä, villivadelmia ja alppiruusuja. 

Studio Lisa Bengtssonin muraalitapetti Firebirdissa on joutsenia. Tämä tapetti on villi!

Eijffingerin tapetti Zebra Skin ja Harlequinin Nirmala herättävät kumpikin meissä asuvan villieläimen.

 

6. Beige tapetti tuo lämpöä makuuhuoneeseen

Beigen väriset tapetit ovat neutraaleja ja rentouttavia. Ne jättävät tilaa ajatuksille ja luovat rauhallisen tunnelman.

Morängen

Thorn Rose

Igor

Twilight Landscape

 

Sandbergin muraalitapetti Morängen on satumainen ja ilmava akvarellikukkineen. Tämä rauhallinen beigen sävyinen tapetti sopii täydellisesti makuuhuoneeseen.

Rebel Wallsin kukallinen muraalitapetti Thorn Rose on ilmava ja romanttinen, mutta silti viileän beigensävyinen. Kaunis makuuhuoneen tapetti.

Graafinen Igor-tapetti Sandbergilta on pehmeäkuvioinen ja rauhallinen tunnelmaltaan. 

Boråsin muraali Twilight Landscape on näyttävä tapetti, jossa kalliot ja taivas sulautuvat yhteen ruskean ja beigen sävyissä. Tämä tapetti makuuhuoneessa antaa ajatuksillesi siivet.

 

7. Harmaa tapetti tuo hyvät yöunet

Harmaan eri sävyt tapeteissa tekevät makuuhuoneesta harmonisen ja hillityn. Harmaan sanotaan myös parantavan yöunia, mikä sekin on hyvä juttu.

Asian Pines

Rajapur

Stillness

Wandle

 

Minimalistinen muraalitapetti Asian Pines Rebel Wallsilta on harmoninen käsinmaalatuin sumein kuvioineen.

Graafinen Cole & Sonin Rajapur-tapetti on perinteinen paisley-kuvioinen tapetti, joka toimii kauniisti makuuhuoneen seinillä harmaan sävyisenä.

Muraalitapetti Stillness Rebel Wallsilta luovat rauhallisen tunnelman akvarellimaalatuin erikokoisin kivenmurikoin. Tämä tapetti kuuluu Re:Create ja Well Being -kokoelmiin, jotka kumpikin keskittyvät harmoniaan ja hyvinvointiin. Nämä sopivat hyvin makuuhuoneeseen.

Klassinen Willian Morris -tapetti Wandle luotiin jo 1880-luvulla. Sen toistuva, tiivis ja soljuva kuvio tuo rauhaa makuuhuoneeseen.

 

8. Tummat tapetit tekee makuuhuoneesta kotoisan

Luot makuuhuoneeseen kotoisan ja viimeistellyn tunnelman tummilla tapeteilla. 

Soho

Gardinum

Bird Sonnet

Indigo Garden

 

Rebel Wallsin Soho-tapetti kiemurtelevine kukkineen raidallisella pohjalla tuo makuuhuoneeseen viimeistellyn vaikutelman.

Harlequinin Gardinum-tapetissa on kukkia ja korsia. Jos haluat makuuhuoneeseen mustavalkoisen tunnelman, tämä tapetti sopii sinulle täydellisesti. Metalliväri tapetissa tuo huoneeseen vähän luksusta.

Jos haluat tuoda makuuhuoneeseen taidetta tapetin muodossa, voit luoda tapetista taulun sängynpäätyyn. Kun seinät muuten ovat tummat, tämä toimii hienosti ja huoneesta tulee kaunis ja viimeistelty. Bird Sonnet -tapetti 1838 Wallcoveringsista toimii tähän mainiosti.

Boråsin tumma Indigo Garden on mielikuvituksellinen tapetti, joka on saanut inspiraatiota Japanista. Kaunis tapetti, joka viimeistelee makuuhuoneesi ilmeen.

 

9. Maskuliinisilla tapeteilla luksusta makuuhuoneeseen

Hillityin värein sisustettu makuuhuone, jossa mielellään on valikoitu täyteläisiä ja maanläheisiä sävyjä, on myös miehen mieleen. Käytä vain muutamaa väriä, jotka mielellään ovat sävy sävyyn.

Pure Strawberry Thief

Linnea

Chalk Mural

Giraffe

 

Morris-tapetti Pure Strawberry Thief harmaissa sävyissä on tiiviskuvioinen, mutta silti rauhallinen tapetti väriensä ansiosta. Tämä tapetti luo harmonisen tunnelman makuuhuoneeseen.

Sandbergin Linnea-tapetti on toki kukallinen, mutta se ei silti ole liikaa. Oranssin sävyt tuovat esiin kukkien värit ja näin saat makuuhuoneestasi viimeistellyn ja lämpimän.

Boråsin Chalk Muralissa on kahta väriä. Tapetti on lämmin ja siinä yhdistyy kauniisti ruskean ja beigen sävyt viihtyisän makuuhuoneen seinillä.

Eijffingerin eläinkuosinen Giraffe on sinisen maskuliininen ja eloisa tapetti. Se on silti rauhallinen ja toimii upeasti makuuhuoneessa!

 

10. Muutama vinkki, kun valitset tapetteja makuuhuoneeseen 

* Makuuhuoneessa rentoutuminen on tärkeää - valitse rauhallisia ja ilmavia kuvioita.

* Tummat sävyt tuovat kotoisan ja viimeistellyn tunnelman.

* Vältä keltaista ja oranssia makuuhuoneessa.

* Kirkuvat kuviot eivät sovi makuuhuoneeseen. Yksiväriset tapetit toimivat hyvin.

* Epätasaiset pinnat tapeteissa, kuten esimerkiksi samettitapetit tai pellavapintaiset tapetit, tuntuvat yleensä viimeistellyiltä ja toimivat hyvin makuuhuoneessa.

 

Minkä tapetin sinä valitset? Voit tilata Aveon verkkokaupasta tapettinäytteitä lähes kaikista tapeteistamme. Näin pääset tunnustelemaan tapettia ja nähdä sen oikeassa valossa. Lue lisää tapettinäytteistämme täältä.

Mikä on non-woven tapetti? Montako rullaa tarvitsen? Tapettioppaastamme löydät kaiken tarvitsemasi eri tapeteista, tapettien kohdistamisesta, materiaalin menekistä. 

Miten tapetoin? Mitä työkaluja tarvitsen? Tapetointioppaassa kerromme, miten valmistaudut tapetointiin, mitä työkaluja tarvitset ja miten itse tapetointi tehdään.

 

Lue lisää:

Olohuoneen tapetti - valintasi määrää sen kuka olet

Lastentapetit - ihania ja hurjia tapetteja lastenhuoneeseen