Laura Ashleyn tapetit – kymmenen suosikkia

Laura Ashleyn kukkatapetit ovat todella suosittuja. Meidän suosikkilistalta löytyy kauniita Laura Ashley -tapetteja, kuten näyttävä Josette, suloinen Summer Palace, loistokas Belvedere sekä romanttiset Eglantine ja Tapestry Floral.

Laura Ashley Josette 113385

Josette.

1. Josette – elegantti kuviotapetti

Oletko katsonut televisiosta Bridgertonia? Josette-tapetti sopisi täydellisesti perheen kauniin kodin seinille, mutta samalla se toimii myös moderniin kotiin. Josette on yksi Laura Ashleyn suosituimmista tapeteista. Se tuntuu ylelliseltä ja tuo kuninkaallista loistokkuutta huoneelle. Kuvio kehiteltiin 2004 ja on ollut siitä saakka suosittu. Tapettia on saatavilla useaa eri väriä.

 

Belvedere

2. Belvedere – näyttävä lintutapettit

Tyylikkäässä Belvedere-tapetissa on majesteetillisia riikinkukkoja, mutta se sopii silti yhtä hyvin rustiikkiselle maatilalle kuin elegantteihin salonkeihinkin. Kuvio kehiteltiin 2003, mutta sen inspiraationa toimi Laura Ashleyn arkistojen antiikkinen pellavakangas.

 

Parterre

Parterre

 3. Parterre – kukallinen tapetti vintagetyyliin

Luonnonläheinen Parterre-tapetissa on raikas, symmetrinen kukka- ja lehtikuvio. Se on kaunis ja rento tapetti.

 

Annecy

4. Annecy – tiiviskuvioinen kukkatapetti

Annecy-tapetissa on kaunis ja huomiota herättämätön kukkakuvio, joka sopii meidän pohjoismaalaisten tyyliin. Ajaton tapetti sopii lähes kaikkiin huoneisiin ja sisustustyyleihin. 

 

Summer Palace

5. Summer Palace – suosittu lintutapetti

Romanttisen suloinen Summer Palace -lintutapetti on yksi Laura Ashleyn suosituimmista tapeteista. Kuvio on suunniteltu jo 1988, mutta se julkaistiin tapettina 2005, ja saman tien siitä tuli menestys. Oriental Garden Pearlescent -tapetissa on sama kuvio kuin Summer Palacessa, mutta ne ovat kimmeltävinä siluetteina.

 

Eglantine

Eglantine

 6. Eglantine – romanttinen kukkatapetti

Kukallinen Eglantine-tapetti suloisine perhosineen ja lintuineen on erittäin viehättävä. Sitä on saatavilla myös siluettiversiona nimellä Eglantine Silhouette.

 

Heraldic Damask

 

7. Heraldic Damask – dramaattisen geometrinen tapetti

Tiiviskuvioinen ja yksityiskohtainen Heraldic Damask -tapetti on dramaattinen ja ylellinen. Näetkö linnut ja eläimet? Saatavilla myös vaaleanharmaana.

 

Magnolia Grove

8. Magnolia Grove – keväinen tapetti

Kukallinen Magnolia Grove -tapetti tuo kevään ja kesän tunnelmaa kotiin kukkivine magnolioineen. Ilmavan kaunis tapetti, jota on saatavilla kolmea eri väriä.

 

Elderwood

Elderwood

9. Elderwood – kukkatapetti modernilla otteella

Klassinen Laura Ashley -tapetti Elderwood on raikastettu ja modernisoitu. Suloisessa maalaistapetissa on pieniä lintuja ja kukkivia oksia. 

 

Tapestry Floral

10. Tapestry Floral – rustiikkinen tapetti isoilla kukilla

Kukallinen vintagetapetti Tapestry Floral som samalla moderni ja rustiikkinen. Isot kukat tuovat kesän kotiin ympäri vuoden. Tapettia on saatavilla myös vaaleammassa sävyssä.

 

Mr Jones

Boonus – maalattavia tapetteja 

Laura Ashleylla on valikoimissaan muutamia struktuuritapetteja, joita voi maalata. Valkoisissa tapeteissa on pienet kuviot ja ne voidaan joko maalata tai jättää valkoisiksi. Mr Jones -tapetti (kuvassa) on ajaton ruututapetti. Muita maalattavia tapetteja ovat Little Vines, Blyth, Annecy, Stipple ja Canvas.

 

Faktaa Laura Ashleysta

  • Brittiläinen brändi Laura Ashley on tunnettu kukallisista kankaistaan ja muodikkaista vintage-tyylisistä vaatteistaan. Laura Ashley (1925-1985) perusti yrityksensä 1950-luvulla.
  • Tapettivalmistus käynnistettiin suuremmassa mittakaavassa 1973, jolloin Laura Ashleyn mies Bernard halusi laajentaa yrityksen toimintaa. Alkuun kuviot otettiin suoraan suosituista kankaista ja suosio oli niin mittavaa, että jo vuonna 1978 kaikista kangaskuvioista oli olemassa vastaavanlaiset tapetit.
  • Laura Ashleyn tapetit painetaan Isossa-Britanniassa, ne ovat laadukkaita non-woven-tapetteja ja ne valmistetaan FSC-sertifioitujen metsien raaka-aineista.

 

Lisää inspiraatiota löydät täältä:

Kymmenen suosikkitapettia Durolta

Marimekon uudet tapetit - monia suosikkikuvioita

Rebel Walls - huikeita muraalitapetteja ja upeita valokuvatapetteja

Kymmenen suosikkitapettia ruotsalaiselta Sandbergilta

Pihlgren & Ritola kotimaisia paperitapetteja pitkällä perinteellä

Kymmenen Cole & Son -suosikkitapettia

William Morris tapetit - kymmenen suosituinta

Majvillan Poetry - ihastuttavat lastentapetit