Kymmenen suosikkitapettia Durolta

Duron tapetit ovat osa ruotsalaista tapettihistoriaa. Kauniita tapetteja, jotka ovat luotu useiden vuosisatojen saatossa. Top-listallamme on medaljonkitapetti Hudiksvalls Teater, kaunis geometrinen Astrid, romanttinen kukkainen Kristina ja sabluunamainen Dellen.

Hudiksvalls Teater 677 03

Hudiksvalls Teater.

 

1. Hudiksvalls Teater – suosittu medaljonkitapetti

Hudiksvalls Teater tapetti on yksi Duron myydyimmistä tapeteista. Siinä on kaunis renessanssi-ajan inspiroima medaljonkikuvio. Kuosi löydettiin Hudiksvalls Teaterin kunnostuksen yhteydessä vuonna 1972, mistä myös nimi. Tapetteja on saatavilla monissa eri väreissä, Gammalsvenska kokoelma on paperitapetteja ja Blommor & Blad -kokoelma non woveneita.

 

Kristina.

2. Kristina – kukallisia ja romanttisia tapetteja

Kukkatapetti Kristina tulee Duron kuvioarkistosta. Se on päivitetty 1941-vuoden tapetista, jolloin kuviot olivat rauhallisia, kotoisia ja romanttisia 1940-luvun vaikeisiin aikoihin verrattuna. Kristina-tapetti sopii hyvin sekä klassiseen sisustustyyliin että koteihin joissa sekoitetaan uutta ja vanhaa. Tapetti on laadukasta non woven-laatua ja sitä on saatavana neljässä värissä. Se on osa Duro 1900 -tapettikokoelmaa.

Kukkaisten tapettien mukana on myös suuri kuvioinen Britas Hus, joka on peräisin 1800-luvun lopulta ja pastellinsävyinen 1900-luvun klassikko Ester Marias Kammare, joka on Ernst Kirschsteigerin alkuperäisten kuosien pohjalta suunniteltu, sekä omenankukkatapetti Karin ja villiruusu Vildros, jotka ovat uudistuotantoa.

 

Dellen

3. Dellen – kaunis sabluunatapetti

Dellen on saanut inspiraation 1700- ja 1800-luvuilla suosituista sabluunakuvioista. Tuohon aikaan ainostaan rikkaat tapetoivat seinät ja tavalliset kansalaiset maalasivat seinät koristeellisesti. Dellen paperitapettia on saatavilla kolmessa eri värissä.

Muita sabluunatapetteja on Dahlströmskagården, kukallinen Viktoria, geometrinen Oskar ja värikäs Gästgivars – kaikki nämä kuviot ovat peräisin 1800-1860-luvuilta. Dahlströmskagården on laadultaan non wovenia ja muut kuosit ovat painettu paperitapetille.

 

Lillstjärna

Lillstjärna

 

 4. Lillstjärna – pienikuvioinen tapetti

Lillstjärna-tapetissa on pieniruudullinen kuvio. Kuvio on jo rakas klassikko ja sopii erinomaisesti puolipaneelin yläpuolelle. Non woven-tapettia on saatavilla viidessä eri värissä. 

Muita geometrisia tapetteja ovat Karolina yksinkertaisine kukkineen, Vide ruudullisella lehtikuviolla ja Dun pienellä säännöllisellä höyhenkuviolla. Paperitapetti Karolina on peräisin 1880-luvulta ja se sopii hyvin pieniin huoneisiin, kuten keittiöön tai käytäville. Dun ja Vide ovat suunniteltu hiljattain ja non woven-laatua.

 

Jenny.

5. Jenny – moderni kukkatapetti

Jenny-tapetti kuuluu Duron uuteen Blommor & Blad -kokoelmaan. Kukkakuvion sävyt sointuvat ihastuttavasti yhteen, löysitkö satakielen? Rauhallinen ja kodikas non woven-tapetti, joka sopii hyvin yhteen monenlaisen sisutustyylin kanssa. 

 

Muita tiheäkuvioisia tapetteja ovat kukkakuvioinen Högstatorpet, joka on peräisin vuodelta 1870, sekä lehtitapetti Lilla Dockekulla ja seinävaatetta muistuttava Gysinge, jotka ovat molemmat 1900-luvun alulta. Lilla Dockekulla on paperitapetti, kun taas Gysinge ja Högstatorpet ovat non woveneita.

 

Astrid.

6. Astrid – geometrinen tapetti 1800-luvulta

Geometrisen Astrid-tapetin kuvio on peräisin 1800-luvun toiselta puoliskolta, jolloin teollistuminen alkoi ja tapettiteollisuus kasvoi. Uusi tekniikka mahdollisti tapettien nopeamman painamisen. Astrid-kuosi löytyi Duron omasta arkistosta ja kuuluun uusrenesanssi-aikaan. Non woven-tapettia on saatavilla neljässä eri värivaihtoehdossa, joissa kaikissa on kauniita kultaisia yksityiskohtia. Astrid on osa Gammalsvenska QuickUp-kokoelmaa.

Maalaistyylisessä Ljungbacka-tapetissa on ruutukuvio, joka oli suosittu 1990-luvulla, jolloin haluttiin tyyliä, joka on kodikas ja mökkiromanttinen.

 

Magasinet.

Magasinet.

 

 7. Magasinet – uusrenessanssin koristeellinen medaljonki

Medaljonkitapetti Magasinet tuo koteihin uusrenessanssin tyyliä. 1800-luvun loppupuolella tunnelmalliset ja symmetriset kuviot olivat erittäin suosittuja, samoin kuin tämä Duron arkistoista löydetty, vuosille 1865-1890 ajoittuva kuosi. Non woven -tapettia on saatavilla neljässä eri värivaihtoehdossa.

 

Svindersviken

8. Svindersviken – kiemurainen rokokookuvio

1700-luvun rokokootyyli toi mukanaan vaaleampia värejä ja sirompia kuvioita, joissa oli paljon luonnonläheisyyttä ja kukkia. Alkuperäinen kukallinen non woven-tapetti Svindersviken löytyi Svindersvik kesähuvilalta Nackasta Tukholman ulkopuolelta. Nyt tapetti löytyy Svindersvikista yhdestä makuuhuoneista ja museo on auki kesäisin. 

Midsommar on kukkainen tapetti, jossa on mutkitteleva kuvio. Kenestä sinä haaveilet, kun poimit juhannuksena seitsemän erilaista kukkaa?

 

Britta.

9. Britta – raidallinen kansantapetti

Tähdet ja viivat muodostava yhdessä Britta-tapetin raidallisen kuvion. Tapetti edustaa 1990-luvua, jolloin valittiin kylläisiä värejä ja struktuuria. Tuolloin kaivattiin maalle ja valittiin kotiinkin käsittelemätön vaaleanpuun ja valkaisemattomat pellava- ja puuvillakankaat. Tapetti sopiikin hyvin yhteen puusepän tekemien töiden kanssa. Non woven -tapettia on saatavilla kahdessa eri värissä.

Kuviolliset ja raidalliset tapetit olivat yleisiä myös 1700- ja 1800-luvuilla, esimerkiksi koristeellinen Nyckelviken Ett on 1740-luvulta, uusklassinen Renshammar on vuodelta 1784, runsaasti koristeltu Västansjö 1800-luvun alulta, jungendtyylinen Nergården ja wienerjugendtapetti Ramsjö ovat 1900-luvun alkupuolelta. Nyckelviken Ett, Västansjö ja Nergården ovat paperitapetteja, kun taas Renshammar ja Ramsjö ovat non woven-laatua.

 

Börsjö.

Börsjö.

 

10. Börsjö – tapetti kauniilla symmetrialla

Geometrinen Börsjö-tapetti on peräsin 1850-luvulta. Tähän aikaan alettiin tapetoida myös kattoon symmetrisiä tapetteja kattoihin. Börsjö non woven -tapettia on saatavilla neljässä eri värissä.

 

Faktoja Durosta

  • Duron perusti vuonna 1930 Lennart Norström. Hän halusi luoda kestäviä, pestäviä tapetteja, joista tuli nimi Duro mikä tarkoittaa latinaksi kestävää ja vahvaa.
  • Tapetit on painettu perinteisillä painomenetelmillä ja värejä on käytetty runsaasti. Lopputuloksena on laadukas käsinvalmistetun tuntuinen lopputuote.
  • Durolla on suuri arkisto erilaisia tapetteja ja tapettien fragmentteja, joita ruotsalaiset ovat lähettäneet eri puolelta maata. Duro poimii arkistosta inspiraatiota historiallisiin tapetteihin, jotka pyrkivät jäljittämään alkuperäistä kuviota, sekä uusiin kuvioihin joihin halutaan pitkän tapettiperinteen ominaisia piirteitä. Tapetteja löytyy monista eri tyyleistä ja vuosisadoilta, kuten uusrenesanssista, rokokoosta, gustavilaiskaudelta ja jungendkaudelta.
  • Ympäristöystävällisyys on Durolle tärkeää. Kaikki maalit ja lakat ovat myrkyttömiä eivätkä sisällä liuottimia tai PVC:tä. 
  • Tapetteja voidaan pyyhkiä pesuaineella ja vedellä. Tapetit ovat valonkestäviä ja korkealaatuisia. 

Lähde: durosweden.se

 

Muut toplistat löydät täältä:

Marimekon uudet tapetit - monia suosikkikuvioita

Rebel Walls - huikeita muraalitapetteja ja upeita valokuvatapetteja

Kymmenen suosikkitapettia ruotsalaiselta Sandbergilta

Pihlgren & Ritola kotimaisia paperitapetteja pitkällä perinteellä

Laura Ashleyn tapetit - kymmenen suosikkia

Kymmenen Cole & Son -suosikkitapettia

William Morris tapetit - kymmenen suosituinta

Majvillan Poetry - ihastuttavat lastentapetit

 

 

 

 

 

Ohita listaus