Marimekon uudet tapetit – monia suosikkikuvioita

Marimekon tapettimallisto Vol 06 sisältää 17 tunnettua suomalaista kuviota, mukaan lukien Unikko neljässä uudessa värissä, Marikylä, Rosarium, Kurjenpolvi, Ketunmarja, Silkkikuikka ja paljon muuta. Täältä näet kaikki uudet tapetit!

Marimekon Unikko tapetti sinisella kukilla

Unikko.

Unikko – maailmankuulu Marimekon suosikki

Maija Isolan vuonna 1964 suunnittelema Suomen tunnetuin Unikko-kuvio on ajaton suosikki myös tapettina. Nyt tulee neljä uutta väriä: hiekka, oranssi, nude ja vaaleansininen. Mielestämme ainakin harmaabeige nude on uusi suosikkitapetti!

 

Kurjenpolvi

Kukkaisia Marimekko-kuvioita seinälle

Marimekko tunnetaan kauniista kukkakuvioistaan. Tapettikokoelma Vol 06 sisältää peräti kahdeksan kukkatapettia.  Marimekon kuviot on helppo tunnistaa, sillä heidän tyyliään on vaikea ellei mahdoton kopioida. Kurjenpolvi kuvion on suunnitellut Aino-Maija Metsola.

Primavera

Pieni Hyhmä

Puketti

Kasvio

Rosarium

 

Suurikuvioisen Primavera on suunnitellut Maija Isola 1972 ja se on yksi hänen monista vahvoista kukkakuvioista. Energistä ja iloista Primavera-tapettia on saatavilla vaaleansinisenä, vaaleanpunaisena ja okrankeltaisena.

Hyhmä-kuvion on suunnitellut Aino-Maija Metsola 2019, joka on osa talvikukkasarjaa ja se on maalattu vesivärein. Pieni Hyhmä on saatavilla tummansinisellä ja vaaleansinisellä taustalla.

Annika Rimala suunnitteli Marimekon Puketti-kuosin vuonna 1965. Tämä on tyypillisempiä Marimekko-kuvioita: kukkia ja palloja. Puketti-tapetti on saatavilla rauhallisen siniharmaan, vaaleanvihreän ja vaaleansinisen sävyissä.

Lotta Maijan suunnittelema mielikuvituksellinen Kasvio-kuvio on suunniteltu vuonna 2018, jossa on sekoitettuna erilaisia lehtiä ja kukkia, joiden mittasuhteilla on leikitelty. Kasvio on saatavilla mustana, limenvihreänä ja vaaleanpunaisena.

Aino-Maija Metsola suunnitteli Rosarium kuosin 2017. Se kuvaa ruusutarhaa syyspuvussaan, jolloin kukat ovat kauneimmillaan. Rosarium-tapettia on saatavilla värikkäänä korallinvärisenä, sekä myös miedompana beigenä.

 

Marikylä

 

Marikylä – iloinen Marimekko-tapetti

Marimekon Marikylä-tapetti huokuu elämää ja iloa. Jenni Tuominen suunnitteli kuvion vuonna 2020 ja siinä on paljon kauniita yksityiskohtia. Tapetti on saatavana mustavalkoisena, okrana ja keltaisena. Kuosi ei ole selkeästi vain lapsille, mutta mielestämme se näyttäisi hyvältä myös lastenhuoneessa.

 

Tiiliskivi

Silkkikuikka

Putki

Alku

Graafisista Marimekko kuoseista tulee ajattomia klassikoita

Yksinkertaiset, mutta ilmeikkäät ovat asioita, jotka tulevat mieleemme ensimmäisenä kun kuvailemme Marimekon tapetteja. Suomalaisina voimme olla ylpeitä taitavasti tehdyistä kuoseista. Ne ovat ilmeikkäitä ja mielenkiintoisia yksinkertaisuudestaan ​​huolimatta. Moni ei pysty luomaan "Marimekko-luokan" kuvioita, tämä pätee erityisesti Marimekon graafisiin kuoseihin.

Marimekon perustaja Armi Ratia suunnitteli Tiiliskivi-kuvion jo vuonna 1952. Kuvio on yksinkertainen ja tyylikäs, mutta samalla elegantti. Tiiliskivi-tapettia on saatavilla viidessä eri värissä: siniharmaa, musta, valkoinen, vihreä-beige ja beige.

Maija Isola vietti monia iltoja Marimekon painossa tanssien siveltimen kanssa. Kuuluisa Silkkikuikka-kuvio on yksi Marimekon kuvioista, jotka syntyivät tuolloin vuonna 1961 tanssin kautta. Silkkikuikka on nyt saatavilla vaaleansinisen, valkoisen ja greigen väreissä.

Graafinen ja minimalistinen kuvaa Carina Seth Anderssons suunnittelemaa Putki-kuosia vuodelta 2019. Ajaton Putki-tapetti on saatavilla valkoisena, vaaleansinisenä, vihreänä ja mustavalkoisena.

Maija Louekari suunnitteli Alku-kuosin 2017. Tiheä, säännöllinen ja graafinen kuvio on saanut inspiraation siemenistä, joista kasvaa komeita kukkia. Alku-tapetti on saatavilla nuden, hiekan, siniharmaan ja sinapin väreissä.

 

Ketunmarja

Musta Tamma

Marimekon leikkisät eläinkuviot

Lumoavan Ketunmarja-kuvion on suunnitellut Aino-Maija Metsola 2018. Hauska tapetti, joka miellyttää, niin lapsia kuin aikuisiakin. Marimekon Ketunmarja-tapettia on saatavilla kahdessa eri värissä.

Ajaton heppakuvio Musta Tamma on suunnitellut vuonna 1954 Maija Isola. Klassikko kaikille hevosia rakastaville! Musta Tamma-tapettia on saatavilla mustavalkoisena, vaaleana ja vihreänä.

 

Joiku

Lepo

Pieni Letto

 

Luonnonläheiset Marimekko-kuviot

Joiku-kuviossa on läsnä voimakas luonnonläheisyys ja siinä onkin kuvattuna maisemaa vaaroineen, sekä laaksoineen. Aino-Maija Metsola suunnitteli kuosin 2008. Joiku-tapettia on saatavana kolmessa eri värivaihtoehdossa: harmaana, siniharmaana ja siniruskeana.

Fujiwo Ishimoto suunnitteli Lepo-kuvion vuonna 1991. Hän näki edessään lapsuudessa selällään vietettyjen lepotaukojen aikana ympärillään heiluvan heinän. Marimekon Lepoa on saatavilla tummansinisenä, vaaleansinisenä, vaaleanvihreänä ja mustavalkoisena.

Letto-kuviolla Aino-Maija Metsola vie meidät suolle lakanlehtien, kanervien, heinän ja sammaleiden keskelle. Pieni Letto-tapettia on saatavilla kolmessa rauhallisessa värissä.

 

Muut toplistat löydät täältä:

Kymmenen Cole & Son -suosikkitapettia

William Morris tapetit - kymmenen suosituinta

Kymmenen suosikkitapettia ruotsalaiselta Sandbergilta

Pihlgren & Ritola kotimaisia paperitapetteja pitkällä perinteellä

Kymmenen suosikkitapettia Durolta

Rebel Walls - huikeita muraalitapetteja ja upeita valokuvatapetteja

Laura Ashleyn tapetit - kymmenen suosikkia

Majvillan Poetry - ihastuttavat lastentapetit