Laura Ashleys tapeter – tio favoriter

Laura Ashleys tapeter är kända för sin romantiska vintagestil. Tio av våra favoritdesigner från Laura Ashley, inklusive den populära Josette, den charmiga Summer Palace, den glamorösa Belvedere och de romantiska Eglantine och Tapestry Floral. Hittar du din favorittapet från Laura Ashley i vår tio-i-topp lista?

Laura Ashley Josette 113385

Josette.

1. Josette – elegant mönstrad tapet

Har du sett tv-serien Bridgerton? Tapeten Josette skulle passa perfekt på väggarna i familjens vackra hus, men samtidigt passar tapeten bra också i dagens moderna hem. Josette är en av Laura Ashleys mest populära tapeter. Den känns exklusiv och ger en kunglig glans åt rummet. Mönstret skapades 2004 och har varit en favorit sedan dess. Tapeten finns i dag i många färgalternativ.

 

 

Belvedere

2. Belvedere – storslagen fågeltapet

Tapeten Belvedere med majestätiska påfåglar är glamorös men passar trots det lika bra i den rustika bondgården som i de eleganta salongerna. Mönstret skapades 2003 med inspiration från ett antikt linnetyg i Laura Ashleys arkiv. Tapet är ett utmärkt exempel på Laura Ashleys hängivenhet till kvalitet och detaljer. Varje påfågel är noggrant ritad för att fånga dess naturliga skönhet och elegans, vilket ger tapeten en känsla av djup och rörelse. Dessutom är färgerna rika och levande, vilket ger varje rum en varm och välkomnande atmosfär. 

 

Parterre

Parterre

 3. Parterre – blommig tapet i vintagestil

Parterre är en blommig tapet i vintagestil från Laura Ashley som tar inspiration från naturens skönhet. Med sitt fräscha och symmetriska mönster av blommor och virvlande löv, skapar Parterre en känsla av lugn och harmoni i alla rum. Den har ett fräscht och symmetriskt mönster, en vacker och avslappnad tapet.

Parterre-tapeten är som alla Laura Aschleys tapeter tillverkad av högkvalitativt non-woven material, vilket gör den både hållbar och lätt att applicera. Dess rika färger och detaljerade mönster är tryckta med miljövänliga färger, vilket garanterar att din tapet inte bara ser bra ut, men också är skonsam mot miljön.

 

Annecy

4. Annecy – tätt mönstrad blommig tapet

Annecy är en diskret men ändå vacker tapet från Laura Ashley, perfekt för oss nordbor. Dess tidlösa design och mjuka, organiska mönster passar i alla rum, från sovrum till kök, och kompletterar en mängd olika inredningsstilar. Oavsett om du föredrar ljusa eller mörka färgscheman, kan Annecy-tapeten förbättra din inredning och skapa en känsla av lugn och harmoni i ditt hem.

 

Summer Palace

5. Summer Palace – populär tapet med fåglar

Romantiska och söta fågeltapeten Summer Palace är en av Laura Ashleys bästsäljare. Mönstret, som funnits sedan 1988, lanserades som tapet 2005 och klättrade genast upp på topplistan. Tapeten Oriental Garden Pearlescent har samma mönster som Summer Palace, men i form av skimrande silhuetter.

 

Eglantine

Eglantine

 6. Eglantine – romantisk blommig tapet

Blommiga tapeterna Eglantine med söta fjärilar och fåglar är oerhört charmig. Denna tapet ger en känsla av natur och lugn, vilket gör den till ett utmärkt val för att skapa en avslappnad och inbjudande atmosfär i alla rum.

Denna tapet är mer än bara vacker - den är också otroligt mångsidig. Förutom den traditionella designen finns Eglantine också i en silhuettversion, Eglantine Silhouette, vilket ger ett annat, mer grafiskt utseende. Oavsett vilken version du väljer, kommer Eglantine att ge ditt hem en unik och personlig touch.

 

Heraldic Damask

 

7. Heraldic Damask – dramatisk geometrisk tapet

Tapeten Heraldic Damask är dramatisk och lyxig med detaljerat mönster. Ser du fåglarna och djuren som gömmer sig i tapeten? Denna unika tapet, tillgänglig i både traditionell och ljusgrå variant, ger ditt hem en känsla av elegans och lyx. Tillverkad av högkvalitativt non-woven material och tryckt med miljövänliga färger, är Heraldic Damask ett hållbart och stilfullt val för alla inredningar.

 

Magnolia Grove

8. Magnolia Grove – tapet med vårkänslor

Blommiga tapeten Magnolia Grove ger hopp om vår och sommar med sina blommande magnoliakvistar. Denna tapet ger en känsla av ljus och luftighet, vilket gör den till ett utmärkt val för att ljusa upp alla rum.

Denna tapet är mer än bara vacker - den är också otroligt mångsidig. Den finns i tre olika färgalternativ, vilket gör att den kan anpassas till en mängd olika inredningsstilar och färgscheman. Oavsett om du vill skapa en dramatisk fokuspunkt eller en subtil bakgrund, är Magnolia Grove ett utmärkt val.

 

Elderwood

Elderwood

9. Elderwood – blommig tapet med modern touch

Elderwood, en klassisk design från Laura Ashley, har fått en modern uppdatering som ger den en fräsch och samtida känsla. Denna charmiga, lantliga tapet har ett detaljerat mönster av små fåglar bland blommande kvistar, vilket ger en känsla av natur och lugn.

Denna tapet är perfekt för dem som söker en balans mellan traditionell stil och modern design. Elderwood har alla de klassiska elementen av en Laura Ashley-tapet - den detaljerade designen, den höga kvaliteten, den tidlösa charmen - men med en modern twist som gör den relevant för dagens hem.

 

Tapestry Floral

10. Tapestry Floral – storblommig rustik tapet

Blommiga vintagetapeten Tapestry Floral är samtidigt både modern och rustik. Dess stora, livfulla blommor ger en känsla av evig sommar, vilket gör varje rum ljusare och mer inbjudande.

Denna tapet är mer än bara vacker - den är också otroligt mångsidig. Den finns i både en djärv, färgstark version och en ljusare färgställning, vilket gör att den kan anpassas till en mängd olika inredningsstilar och färgscheman. Oavsett om du vill skapa en dramatisk fokuspunkt eller en subtil bakgrund, är Tapestry Floral ett utmärkt val.

 

Mr Jones

En bonus – tapeter du kan måla 

Laura Ashley har några målbara strukturtapeter i sortimentet. De vita tapeterna har ett litet mönster och kan antingen målas i valfri färg, eller lämnas vita. Mr Jones (på bilden) har ett tidlöst, rutigt mönster. De övriga målbara tapeterna är Little Vines, Blyth, Annecy, Stipple och Canvas.

 

Fakta om Laura Ashley

  • Brittiska varumärket Laura Ashley är känt för sina blommiga tyger och moderiktiga kläder i vintagestil. Företaget grundades av Laura Ashley (1925-1985) på 1950-talet.
  • Tapettillverkningen inleddes i stor skala 1973, när Laura Ashleys man Bernard tyckte att företaget behövde ett ben till att stå på. Till en början togs mönstren direkt från de populära tygen, och succén var så stor att redan 1978 hade alla möbeltyger motsvarande tapeter.
  • Laura Ashleys tapeter trycks i Storbritannien och är av hög non woven-kvalitet. De tillverkas av pappersråvara från FSC-certifierad skog.

 

Mera inspiration hittar du här:

Tio favorittapeter från Duro

Marimekkos nya tapeter - många favoritmönster

Rebel Walls - extraordinära muraltapeter och fantastiska fototapeter

Tio favorittapeter från svenska Sandberg

Pihlgren & Ritola - finländska papperstapeter med traditioner

Tio favorittapeter från Cole & Son

William Morris tapeter - tio favoriter

Majvillan Poetry - härliga barntapeter till alla rum