Tio favorittapeter från Cole & Son

Tio tapetfavoriter från Cole & Son - vi blandar bästsäljare med våra egna och andras favoriter. Cole & Sons tapeter är exceptionella och tidlösa - med stor passion kombineras hög kvalitet med unika mönster som skapar vackra och inbjudande hem. Vilken är din favorit?

Woods mustavalkoinen suosikkitapetti Cole Sonilta

Woods. 

1. Woods - svartvit trädtapet från 1959

Tapeten Woods är en klassiker som återfinns i många hem, den passar bra i modern inredningsstil trots att den har många år på nacken. Den svartvita tapeten är mest populär, men också grå, beige och ljusgröna Woods är starkt på kommande. Tapeten finns numera också med stjärnor Woods & Stars eller päron Woods & Pears

 

Cow Parsley

2. Cow Parsley - ikoniska blomsilhuetter 

Tapeten Cow Parsley har ett härligt levande mönster med silhuetter av blommande hundlokor. Mönstret är genomtänkt och mönsterupprepningen är svår att identifiera. Den gula tapeten är varm och solig och en favorit bland många. Cow Parsley finns också i svartvita, grå, beige och andra ljusa nyanser. 

 

Palm Leaves

3. Palm Leaves - retrotapet med palmer

Palmtapeten Palm Leaves är enkel men slående. Den coola retrotapeten har ett grafiskt, upprepande mönster. En iögonfallande tapet som man minns när man sett den. För den som vill ha ett tätare mönster på samma tema är Palm Jungle ett hett alternativ.

 

Forest

4. Forest - tapeten välkomnar in i sagoskogen

Tapeten Forest är magisk med täta, handmålade fantasiträd och böljande, gröna kullar. Barndomsminnena är starka med Silvan-skogar i sagor och folksägner. Känner du den syrerika luften och den friska skogsdoften? Tapeten är väldigt detaljrik, och för att se hur fantastisk den är lönar det sig att beställa ett tapetprov.

 

Nuvole

Nuvolette

5. Nuvole och Nuvolette - ovädret drar fram

Mörka moln drar fram över väggarna med tapeterna Nuvole eller Nuvolette. Det dramatiska mönstret är ett av Fornasettis mest långlivade. För ytterligare effekt kan tapeten sättas också i taket. Nuvole har större mönster, Nuvolette lite mindre.

 

Woodvale Orchard

6. Woodvale Orchard - färgglad och exotisk fågeltapet

Tapeten Woodvale Orchard, med papegojor, solmogna druvor och ett frodigt lövverk, har sitt ursprung i Cole & Sons historiska arkiv. En härlig och intensiv fågeltapet för den som söker det lilla extra. Gillar du fågeltapeter? Då kanske också populära tapeterna Flamingos eller Hummingbirds kan vara ett alternativ.

 

Midsummer Bloom

7. Midsummer Bloom - härlig, blommig sommartapet

Blommiga tapeten Midsummer Bloom har ett tätt mönster av olika sommarblommor. En intensiv och glad tapet från Cole & Sons arkiv. Blommiga tapeter är omtyckta, kanske gillar du också romantiska Hampton Roses, tätt mönstrade Aurora, luftiga Orchid eller sirliga Magnolia?

 

Savuti

Savuti

Savuti

8. Savuti - exotisk tapet med babianer

Tapeten Savuti tar oss med till Afrikas mest kända och älskade nationalparker. Exotiska tapeter ökar i popularitet, kanske speciellt nu när vi inte kan resa som vanligt. Tapeten finns i sju olika färgvariationer. Andra härliga djurtapeter från Cole & Son är Frutto Proibito, Acquario och Zambezi.

 

Vines of Pomona

9. Vines of Pomona - frukttapet med tätt lövverk

Tapeten Vines of Pomona är populär med sitt täta mönster med ymniga fruktträdgårdar och solmogna frukter. Vines of Pomona fås i fyra olika gröna nyanser. En annan populär tapet med tätt lövverk är Chiavi Segrete, med gåtfulla nycklar som gömmer sig bland bladen.

 

Feather Fan

 

10. Feather Fan - geometrisk fjädertapet

Grafiska tapeten Feather Fan har ett mjukt, solfjäderformat mönster. Tapeten är inbjudande och lugn. Andra grafiska favoriter från Cole & Son är tredimensionella Hicks Hexagon, citrusfrukterna Arance och stjärnmönstrade Wolsey Stars.

 

Cole & Sons historia

  • Cole & Son grundades av John Perry i London 1875. Några år senare öppnar han tapetfabrik. John Perry köper under sin livstid upp en stor del träblock med mönster. Han utvecklar nya tekniker, bland annat skapade han en process för att imitera siden på tapeter. Han återupplivar också en gammal holländsk metod att göra tapeter i sammet.
  • John Perry dör 1940, och hans släkt säljer företaget till AP Cole som hade företaget Cole & Son Ltd. I köpet ingår 2000 träblock i trä som används vid tapettryckning. På 1950- och 1960-talet skapas några av de mest ikoniska tapeterna i modern tid, såsom Woods och Palm Leaves. År 1961 blir Cole & Son kunglig hovleverantör och levererar tapeter till drottning Elizabeth II.
  • På 2000- och 2010-talen samarbetar Cole & Son med lyxiga designhus som italienska Fornasetti och sydafrikanska Ardmore Ceramic Art. För några år sedan, 2019, lanserade Cole & Son sin första tygkollektion.

Källa: cole-and-son.com

 

Mera inspiration:

William Morris tapeter - tio favoriter

Marimekkos nya tapeter - många favoritmönster

Tio favorittapeter från Duro

Tio favorittapeter från svenska Sandberg

Pihlgren & Ritola - finländska papperstapeter med traditioner

Laura Ashleys tapeter - tio favoriter

Boråstapeter lanserar måttanpassade tapeter

Rebel Walls - extraordinära muraltapeter och fantastiska fototapeter

Majvillan Poetry - härliga barntapeter till alla rum

 

Läs mera:

Svårt välja tapet? Beställ dina tapetprover från Aveo

Stor tapetguide - allt om tapeter

Hur tapetserar man? Här får du hjälp och råd om tapetsering

Byggprojekt på gång? Begär offert!

 

Vi på Aveo hjälper gärna till. Kontakta oss per e-post, chatt eller telefon.