Tio favorittapeter från svenska Sandberg

Tio favorittapeter från Sandberg Wallpaper, de svenska tapeterna som är varma, vackra och samtidigt klassiska och moderna. Här kommer vår topplista som är en blandning av bästsäljare och våra personliga favoriter. Vilken är din favorit?

Belinda kaunis sininen kukkatapetti Sandbergilta

Belinda.

Svenska Sandberg vill skapa en vackrare vardag med tidlösa tapeter som är inspirerade av naturen och både av historien och nutiden. Sandberg vill att hemmet ska vara en plats att längta till.

Linda.

1. Linda och Belinda – vackra tapetkonstverk

Sandbergs tapeter är omsorgsfullt och eftertänksamt ritade för hand i den egna designstudion. Tapeten Linda med magnolia, förgätmigej och rosor, har en harmonisk färgsättning och ett vackert mönster där ögat inte genast får syn på mönsterupprepningen. Tapeten Belinda är en storslagen variant av Linda där magnoliorna får vara ensamt blickfång. Båda tapeterna ingår i kollektionen Kolonin, som hyllar det svenska kulturarvet.

 

Raphaël Green

Raphaël Grey

Raphaël Blue

Raphaël Light Blue

2. Raphaël – lummig bästsäljande trädtapet

Trädtapeten Raphaël är en av Sandbergs mest populära tapeter. Den hämtar både inspiration från franska 1700-tals gobelänger och från Central Park i New York. Raphaël har fått fler färger över tid i olika kollektioner och fås idag i hela nio olika färgalternativ. De mest populära är grön, ljusblå, blå och grå. En vacker tapet som passar lika bra i barnkammare som i kök och vardagsrum.

 

Aralia

3. Aralia – drömlik muraltapet

Muraltapeten Aralia är en fräsch och speciell tapet som är väldigt vacker utan att ta för mycket plats. Den kan hängas så att klängväxten klättrar uppåt eller hänger neråt.

 

Jon.

4. Jon – harmonisk tapet med luftigt lövverk

Sandberg har flera vackra lövverkstapeter. Jon är en av dem, Anna, Karolina och Elin tre andra. Luftiga tapeten Jon har asiatiska influenser och ett djup som skapar lugn och harmoni. Tapeten Jon ingår i kollektionen Jordnära, som betonar närheten till naturen, det mjuka och avskalade.

 

Pine Black

Pine Green

Pine Grey

5. Pine – talltapeten som smyckar väggarna

Tapeten Pine är en bästsäljare både för Sandberg och Aveo. Den lyxiga trädtapeten med detaljer av guld fås i tre färger, alla nästan lika populära. Det luftiga mönstret är levande men samtidigt lugnt. Tapeten Pine ingår i kollektionen Nippon, som innehåller tapeter i en blandning av skandinavisk och japansk stil.
 

 

Moa

6. Moa – fantasifull djurtapet för barn och vuxna

Lekfulla och exotiska djurtapeten Moa passar lika bra i finrummet som i barnrum. Här samsas sködpaddor, påfåglar och apor om utrymmet i palmer och bland blommor. Tapeten Moa är döpt efter designern Karolina Kroons då ännu ofödda dotter. Tapeten fås i svartvitt eller grönt. I tapetkollektionen Familj II ingår flera vackra  och populära barnrumstapeter, såsom Hollie, Igor och Belle.

 

Lo

Morängen

Vilda

7. Lo, Morängen och Vilda – luftiga akvareller

Skira blommiga tapeten Lo och muraltapeterna Morängen och Vilda har mönster som målats för hand i akvarell. Levande, rogivande och moderna tapeter med ett luftigt mönster. Tapeterna har designats av Sandbergs designchef Sara Bergqvist.

 

Skog

8. Skog – dimmig och stämningsfull skogstapet

Den minimalistiska och oerhört finstämda muraltapeten Skog är enkel och stämningsfull. En vacker tapet som gestaltar en dimmig höstdag i bokskogen. Tapeten finns också i en vintrig variant.

 

Malin

9. Malin – designerns egen favorittapet

Tätt mönstrade lövtapeten Malin är vild, otämjd, tidlös och modern. Tapeten har designats av Sara Bergqvist, som också utser tapeten som sin favorit. Tapeten fås i sex olika färgalternativ, varav två har detaljer i guld som gör den extra lyxig. 

 

Ava Dark Blue

Ava Linen

Ava Blue

10. Ava – blommig tapet som tar för sig

Storblommiga och magnifika blommiga tapeten Ava höjer stämningen i rummet. En vacker bästsäljare som designats av Sissa Sundling och sedan fått fler färgalternativ i ett samarbete med Anna Kubel. Tapeten passar bra både i sovrum, vardagsrum och barnrum.

 

Suzanne

 

En bubblare i Carl Larssons anda

Sandberg släpper 2022 tapetkollektionen Huset i Solen, en hyllning till svenska konstnärerna Karin och Carl Larssons liv och hem Lilla Hyttnäs. Storblommiga muraltapeten Suzanne är en fantastisk tapet, vi förutspår att den kan bli en storsäljare. Tapeten har inspirerats av en tapetbård som fanns i paret Larssons dotter Suzannes rum. Kollektionen släpps i tre omgångar, i den första ingår också vackra blommiga tapeterna Huset i Solen och Karins Bukett, samt geometriska tapeten Lyckan.

 

Fakta om Sandberg Wallpaper

  • Svenskt designföretag som grundades av familjen Sandberg och som i dag drivs av familjen Gimmersta.
  • Tapeterna är ritade för hand och väl genomtänkta, ett stycke svensk tapetkonst. Designarbetet sker i Sandberg Studio.
  • Sandberg är Kunglig Hovleverantör, en titel som ges skandinavisk design i toppklass av hög, svensk kvalitet.
  • Alla tapeter från Sandberg är non woven-tapeter. Pappret som tapeterna trycks på är förstärkt med nylonfiber vilket ger tapeten stadga.
  • Tapeterna är FSC-certifierade och brandklassade enligt EU: s officiella standard EN 13501 och har en lägsta klassificering av B-s1, d0.
  • Miljövänliga metoder och material används, till exempel vattenbaserat bläck. Inga mjukgörare eller fluorklorväten används, inte heller PVC eller annan klorerad plast. Dessutom återvinns allt avfall.

källa: sandbergwallpaper.com

 

Mera inspiration hittar du här:

Tio favorittapeter från Duro

Boråstapeter lanserar måttanpassade tapeter

Marimekkos nya tapeter - många favoritmönster

Rebel Walls - extraordinära muraltapeter och fantastiska fototapeter

Pihlgren & Ritola - finländska papperstapeter med traditioner

Laura Ashleys tapeter - tio favoriter

Tio favorittapeter från Cole & Son

William Morris tapeter - tio favoriter

Majvillan Poetry - härliga barntapeter till alla rum

 

Läs mera:

Svårt välja tapet? Beställ dina tapetprover från Aveo

Stor tapetguide - allt om tapeter

Hur tapetserar man? Här får du hjälp och råd om tapetsering

Byggprojekt på gång? Begär offert!

 

Vi på Aveo hjälper gärna till. Kontakta oss per e-post, chatt eller telefon.