Tio favorittapeter från svenska Sandberg

Tio favorittapeter från Sandberg Wallpaper, de svenska tapeterna som är varma, vackra och samtidigt klassiska och moderna. Här kommer vår topplista som är en blandning av bästsäljare och våra personliga favoriter. Vilken är din favorit?

Belinda kaunis sininen kukkatapetti Sandbergilta

Belinda.

Svenska Sandberg vill skapa en vackrare vardag med tidlösa tapeter som är inspirerade av naturen och både av historien och nutiden. Sandberg vill att hemmet ska vara en plats att längta till.

Linda.

1. Linda och Belinda – vackra tapetkonstverk

Sandbergs tapeter är omsorgsfullt och eftertänksamt ritade för hand i den egna designstudion. Tapeten Linda med magnolia, förgätmigej och rosor, har en harmonisk färgsättning och ett vackert mönster där ögat inte genast får syn på mönsterupprepningen. Tapeten Belinda är en storslagen variant av Linda där magnoliorna får vara ensamt blickfång. Båda tapeterna ingår i kollektionen Kolonin, som hyllar det svenska kulturarvet. 

 

Raphaël Green

Raphaël Grey

Raphaël Blue

Raphaël Light Blue

2. Raphaël – lummig bästsäljande trädtapet

Trädtapeten Raphaël är en av Sandbergs mest populära tapeter. Den hämtar både inspiration från franska 1700-tals gobelänger och från Central Park i New York. Raphaël har fått fler färger över tid i olika kollektioner och fås idag i hela nio olika färgalternativ. De mest populära är grön, ljusblå, blå och grå. En vacker tapet som passar lika bra i barnkammare som i kök och vardagsrum.

 

Aralia

3. Aralia – drömlik muraltapet som förändrar ditt rum!

Skapa en drömlik atmosfär med muraltapeten Aralia , en fräsch och speciell tapet som inte tar för mycket plats. Med sitt förtrollande mönster av klängväxter skapar den en känsla av en frodig trädgård inomhus. Varje detalj i tapetens design är noggrant utformad för att ge en harmonisk balans mellan färger och former. Låt klängväxten klättra uppåt eller hänga neråt och upplev magin av denna unika design!

 

Jon.

4. Jon – harmonisk tapet med luftigt lövverk i fokus

Sandberg har flera vackra lövverkstapeter. Jon är en av dem, Anna, Karolina och Elin tre andra. Luftiga tapeten Jon har asiatiska influenser och ett djup som skapar lugn och harmoni. Tapeten Jon ingår i kollektionen Jordnära, som betonar närheten till naturen, det mjuka och avskalade. Oavsett om du väljer att använda Jon i ett sovrum, vardagsrum eller arbetsrum kommer den att skapa en fridfull och inbjudande miljö. Låt Jon bli en ständig påminnelse om vikten av att ha balans och harmoni i ditt liv!

 

Pine Black

Pine Green

Pine Grey

5. Pine – lyxig trädtapet med förtrollande guldaccenter

Tapeten Pine är en bästsäljare både för Sandberg och Aveo. Den lyxiga trädtapeten med detaljer av guld fås i tre färger, alla nästan lika populära. Det luftiga mönstret är levande men samtidigt lugnt. Tapeten Pine ingår i kollektionen Nippon, som innehåller tapeter i en blandning av skandinavisk och japansk stil. Med sin naturliga och förtrollande design skapar Pine en unik atmosfär av elegans och lugn i ditt hem. 
 

 

Moa

6. Moa – fantasifull djurtapet för barn och vuxna

Lekfulla och exotiska djurtapeten Moa passar lika bra i finrummet som i barnrum. Här samsas sköldpaddor, påfåglar och apor om utrymmet i palmer och bland blommor. Tapeten Moa är döpt efter designern Karolina Kroons då ännu ofödda dotter. Tapeten fås i svartvitt eller grönt. I tapetkollektionen Familj II ingår flera vackra  och populära barnrumstapeter, såsom Hollie, Igor och Belle. Skapa en fantasifull och vacker atmosfär i ditt hem med Moa och de andra charmiga tapeterna i samlingen.

 

Lo

Morängen

Vilda

7. Lo, Morängen och Vilda – luftiga akvareller

Skira blommiga tapeten Lo och muraltapeterna Morängen och Vilda har mönster som målats för hand i akvarell. Levande, rogivande och moderna tapeter med ett luftigt mönster. Tapeterna har designats av Sandbergs designchef Sara Bergqvist. Dessa tre erbjuder en modern och fräsch touch till din inredning, för dig som vill få ditt hem att kännas mera levande. Upplev skönheten i akvarellens värld med dessa konstnärliga tapeter!

 

Skog

8. Skog – dimmig och stämningsfull skogstapet

Utforska skogens mystik med den minimalistiska och oerhört finstämda muraltapeten Skog . Denna vackra tapet fångar perfekt atmosfären av en dimmig höstdag i bokskogen, där varje detalj utstrålar lugn och harmoni. Med sin enkla design skapar Skog en känsla av naturlig skönhet och förundran. För att förstärka årstidens magi finns tapeten även i en vintrig variant, där den frostiga skogen blir till en vacker saga.

Ta med naturens förtrollning in i ditt hem med Skog, och skapa en atmosfär som bjuder in till avkoppling och inspiration!

 

Malin

9. Malin – designerns egen favorittapet

Tätt mönstrade lövtapeten Malin är vild, otämjd, tidlös och modern. Tapeten har designats av Sara Bergqvist, som också utser tapeten som sin favorit. Malin finns tillgänglig i sex olika färgalternativ, var och en med sin egen unika utstrålning. För att ge tapeten en extra touch av lyx och elegans finns två av dessa färgalternativ berikade med detaljer i guld. Det är dessa detaljer som verkligen lyfter fram tapetens skönhet och gör den till ett spektakulärt tillskott till vilket rum som helst. Ge dina väggar liv och uttryck med Malin,  designerns personliga favorittapet.

 

Ava Dark Blue

Ava Linen

Ava Blue

10. Ava – blommig tapet som tar för sig

Storblommiga och magnifika blommiga tapeten Ava höjer stämningen i rummet. En vacker bästsäljare som designats av Sissa Sundling och sedan fått fler färgalternativ i ett samarbete med Anna Kubel. Tapeten passar bra både i sovrum, vardagsrum och barnrum. Med Ava får du en tapet som inte bara tar för sig, utan som också utstrålar karaktär och personlighet. Ge ditt hem en touch av blommig lyx.

 

Suzanne

 

En bubblare i Carl Larssons anda

Sandberg släpper 2022 tapetkollektionen Huset i Solen, en hyllning till svenska konstnärerna Karin och Carl Larssons liv och hem Lilla Hyttnäs. Storblommiga muraltapeten Suzanne är en fantastisk tapet, vi förutspår att den kan bli en storsäljare. Tapeten har inspirerats av en tapetbård som fanns i paret Larssons dotter Suzannes rum. Kollektionen släpps i tre omgångar, i den första ingår också vackra blommiga tapeterna Huset i Solen och Karins Bukett, samt geometriska tapeten Lyckan.

 

Fakta om Sandberg Wallpaper

  • Svenskt designföretag som grundades av familjen Sandberg och som i dag drivs av familjen Gimmersta.
  • Tapeterna är ritade för hand och väl genomtänkta, ett stycke svensk tapetkonst. Designarbetet sker i Sandberg Studio.
  • Sandberg är Kunglig Hovleverantör, en titel som ges skandinavisk design i toppklass av hög, svensk kvalitet.
  • Alla tapeter från Sandberg är non woven-tapeter. Pappret som tapeterna trycks på är förstärkt med nylonfiber vilket ger tapeten stadga.
  • Tapeterna är FSC-certifierade och brandklassade enligt EU: s officiella standard EN 13501 och har en lägsta klassificering av B-s1, d0.
  • Miljövänliga metoder och material används, till exempel vattenbaserat bläck. Inga mjukgörare eller fluorklorväten används, inte heller PVC eller annan klorerad plast. Dessutom återvinns allt avfall.

källa: sandbergwallpaper.com

 

Mera inspiration hittar du här:

Tio favorittapeter från Duro

Boråstapeter lanserar måttanpassade tapeter

Marimekkos nya tapeter - många favoritmönster

Rebel Walls - extraordinära muraltapeter och fantastiska fototapeter

Pihlgren & Ritola - finländska papperstapeter med traditioner

Laura Ashleys tapeter - tio favoriter

Tio favorittapeter från Cole & Son

William Morris tapeter - tio favoriter

Majvillan Poetry - härliga barntapeter till alla rum

 

Läs mera:

Svårt välja tapet? Beställ dina tapetprover från Aveo

Stor tapetguide - allt om tapeter

Hur tapetserar man? Här får du hjälp och råd om tapetsering

Byggprojekt på gång? Begär offert!

 

Vi på Aveo hjälper gärna till. Kontakta oss per e-post, chatt eller telefon.