Äänimaailman parantaminen – kuusi vinkkiä ennen kuin ostat akustiikkaa

Akustiikka on olennainen osa rakennuksen tai huoneen äänimaailmaa. Se vaikuttaa siihen, kuinka hyvin voimme keskittyä, rentoutua tai nauttia tilasta. Vaikka akustiikkaan olisi hyvä panostaa jo rakennusvaiheessa, ei ole koskaan liian myöhäistä parantaa sitä. Tässä kuusi vinkkiä, jotka auttavat sinua tekemään oikean valinnan:

ACOUSTIC ARTWORK tiles partitions clouds interiors

Narbutaksen Acoustic Artwork Clouds ja Acoustic Artwork Partitions akustinen sermi parantavat tilan akustiikkaa.

1. Miksi sijoittaa akustiikkaan?

Akustiikka ei ole vain esteettinen valinta. Se on investointi terveyteen ja hyvinvointiin. Jatkuva melu tai korostunut kaiku voi aiheuttaa kuulo-ongelmia, stressiä ja väsymystä. Panostamalla hyvään äänimaailmaan voit parantaa elämänlaatua merkittävästi.

 

Soften Bello akustiikkavalaisin parantaa keittiön akustiikkaa.

2. Mikä budjetti sinulla on?

Akustiikkatuotteet ovat pitkäikäisiä investointeja. Vaikka alkuinvestointi saattaa tuntua suurelta, tuotteiden pitkä käyttöikä tekee vuosikustannuksista edullisia. Mieti, kuinka kauan aiot käyttää tuotteita ja minkälaista laatua haet.

3. Mikä huone tarvitsee akustiikan parannusta?

Eri tilat vaativat erilaisia akustisia ratkaisuja:

Suuret ja korkeat huoneet:
Korkeakattoiset tilat, kuten olohuoneet ja keittiöt, voivat kaivata akustiikkapaneeleja, lamppuja ja verhoja.
Luokkahuoneet:
Akustiikkapaneelit voivat parantaa opettajan ja oppilaiden kuuluvuutta ja vähentää meluhaittoja. Tämä parantaa opettajan työympäristöä ja oppilaiden oppimista. Huonekalutassut poistavat tuolin jalkojen naarmuuntumisesta aiheutuvan äänen.
Ruokasalit:
Akustiset huonekalutassut vähentävät tuolien aiheuttamaa melua. On todistettu, että äänitasot laskevat, kun naarmuttavat äänet katoavat.
Toimistot:
Akustiikkasermit voivat auttaa vähentämään melua ja parantamaan keskittymistä. Äänieristetty puhelinkoppi ja äänieristetty kokoustila tuovat yrityisyyttä toimistoon.
Odotustilat ja kylpyhuoneet:
Peiteäänilaatikot toivottavat tervetulleeksi ja luovat rauhallisen ja viihtyisän ympäristön. Lisäksi ne piilottavat epämiellyttäviä taustaääniä.

Narbutas Silent Room äänieristetyt puhelinkopit tuovat yksityisyyttä toimistossa.

Zwitscherbox peitäänilaatikot luovat rauhallisen ja viihtyisän tunelman esimerkiksi odotustilaan.

Silent Socks huonekalutassut vähentävät tuolien räminä ääntä ja suojaavat lattiaa.

4. Sopivatko kaikki akustiset ratkaisut kaikkialle?

Useimmat akustiset tuotteet ovat monikäyttöisiä ja sopivat sekä yksityisiin koteihin että julkisiin tiloihin. Kuitenkin on tärkeää miettiä, mikä ratkaisu sopii parhaiten kuhunkin tilaan.

5. Minkälaisia akustisia ratkaisuja haluat?

Akustiikka voi olla sekä toiminnallinen että esteettinen valinta. Mieti, haluatko ratkaisuja, jotka sulautuvat huomaamattomasti ympäristöön, vai haluatko niiden olevan näyttävä osa sisustusta.

Narbutas Parthos pöydässä on akustiikkaa parantavia ominaisuuksia.

Narbutas Acoustic Artwork Tiles askutiikkalaatat sulautuvat huomaamattomaksi osaksi sisustusta.

Soften akustiikkapaneelit luovat seinälle näyttävän ja mielenkiintoisen taideteoksen.

6. Miten laajasti haluat parantaa akustiikkaa?

Joskus riittää, että parannat yhden huoneen akustiikkaa, mutta toisinaan koko rakennus kaipaa uudistusta. Jos projekti on laajamittainen, harkitse ammattilaisen konsultointia. Esimerkiksi Komossan studiolla Vöyrillä tarjoamme akustiikkakonsultaatioita, ja teemme myös vierailuja lähialueille.


Akustiikkaan sijoittaminen on investointi hyvinvointiin. Ennen kuin teet päätöksen, mieti tarpeitasi, budjettiasi ja sitä, minkälaista äänimaailmaa haluat luoda. Oikeilla valinnoilla voit luoda tilan, jossa on hyvä olla ja jossa äänet soivat harmonisesti.