Boråstapeterin – tapettikokoelmat Alla Tiders Hus, Essens ja Timeless Traditions

Keväällä 2022 Boråstapeter esittelee kokoelmat Alla Tiders Hus, Essens ja Timeless Traditions. Moderneja ja luonnonläheisiä tapetteja, jotka sopivat useisiin koteihin. Tapetteja myös eri aikakausilta. Löydätkö suosikkisi?

Olohuoneen tapetti Skogsparken 4195 Borastapeterilta

Skogsparken tapetti on moderni lehtitapetti kokoelmasta Alla Tiders Hus.

Tapetit kuudelta eri aikakaudelta

Boråstapeter poimii Alla Tiders Hus -tapettikokoelmassa tapetteja kuudelta eri tyylikaudelta - kaksi jokaiselta aikakaudelta - vuosisadan 1800-1900 vaihteesta tähän päivään.

Klädesholmen on tyypillinen vuosisadan vaihteen tapetti.

Tapetti Haga on tyypillinen jugend-tapetti.

Tapetti Kryddhyllan sopii 1960-1970-luvun tiilitaloihin.

Tapetti Trädgårdsstaden on tyypillinen 1920-luvulle.

Ängby on toimiva tapetti 1940-1950-luvuilta.

 

Kun 1800-luku päättyi ja 1900-luku alkoi, teollisuus kukoisti ja yhä useammalla ihmisellä oli varaa ostaa tapetit koteihinsa. Klädesholmen tapetissa (kuvassa yllä) on siisti medaljonkikuvio, jonka uskotaan olevan peräisin 1800-luvun lopulta. Toinen vuosisadan vaihteen taloon sopiva tapetti kokoelmasta on Aratorp, tiheäkuvioinen kukkainen tapetti syreeneillä ja lehdillä. 

1900-luvun alussa vallitsi jugendtyyli ja luonnon inspiroimat kuviot. Esimerkkinä suurikukkainen Haga (kuva yllä), jossa lumpeet ovat kauniissa kuviossa. Toinen jugendtapetti kokoelmasta on Villastan, jossa on tiukka ja graafinen kuviointi.

1920-luvulla tapettien kuviointi oli ilmava ja symmetrinen. Tapetissa Trädgårdsstaden (kuva yllä) on selkeitä itämaisia vaikutteita. Toinen 20-luvun tapetti Salängen yhdistää geometrian ja yksinkertaiset kukat.

Tätä seurasi funktionalismin kulta-aika, ja 1940- ja 1950-luvuilla tapetit olivat pehmeitä, geometrisia ja leikkisiä. Tapetti Ängby (kuvassa yllä) on tyypillinen funkistapetti. Myös suosittu kukkainen tapetti Flora on peräisin 1950-luvulta, ja sitä jatketaan nyt Alla Tiders hus -kokoelmassa.

1960- ja 1970-luvuilla hallitsivat tiilitalot, joissa oli kodikas tunnelma ja luonnolliset värit. Kryddhyllan tapetissa (kuva yllä) on tiivis ja koristeellinen kukkakuvio, joka sopii hyvin myös nykyajan moderneihin koteihin. Upea Nocturne ja Hip Rose -tapettien perillinen! Yksiväriset tapetit olivat yleisiä myös 1970-luvulla, mieluiten kude- tai meriruohokuvioituina. Tapetti Vivalla on kokoelman toinen tämän aikakauden tapetti.

Nykyajan moderneissa kodeissa pohjapiirrokset ovat usein avoimia ja suuret alueet hallitsevat. Se asettaa vaatimuksia myös tapeteille, joiden tulee toimia hyvin yhteen eri huoneiden välillä. Lehtitapetti Skogsparken (kuva aivan ylhäällä) on erittäin kaunis lehtisiluetteineen hillityssä väriskaalassa - tulevaisuuden suosikki, johon uskomme vahvasti! Kokoelman toinen moderni tapetti on Sjöhagen, graafinen tapetti kaarevalla geometrisella kuviolla.

 

Essens – harmoninen ja luonnonläheinen tapetti

Tapettikokoelma Essens on kodikas, harmoninen ja luonnollinen. Boråstapeter on saanut inspiraationsa Österlenin luonnosta Ruotsin etelärannikolta.

Lindskog.

Alice.

Haväng.

Mira.

Lindskog -tapetissa on tiheä kukka- ja lehtikuvio. Tapetti on rauhallinen ja harmoninen, ja sitä on saatavana kolmessa eri värissä.

Kaipaatko kevättä? Silloin tapetti Alice suloisine ja romanttisine kukkineen on sinua varten. Tapettia on saatavilla kolmessa eri värissä. 

Tapetti Haväng on graafinen pehmeillä aalloilla - tai huojuvilla viljapelloilla. Tapetti on saatavana viidessä värivaihtoehdossa.

Kukkatapetti Mira on klassinen skandinaavinen tapetti, joka on henkii maalaistunnelmaa ja luonnonromantiikkaa. Tapettia on saatavilla neljässä värissä.

Kokoelmaan kuuluvat myös kukkaiset tapetit Gabriella, jonka taustalla on sävy sävyyn -kuvio, ja Äng jossa on tiivis kukkakuvio. Lisäksi moderni lehtitapetti Alma jossa tyylitelty, huomaamaton kuviointi ja yksivärinen Sten pehmeällä sävyllä.

 

Ajattomia ja perinteisiä tapetteja

Tapettikokoelma Timeless Traditions on vasta luotu, mutta samalla se on kuvioiltaan hyvin perinteinen. Maalaismaiset tapetit ovat viehättäviä, kodikkaita ja ihanan kukkaisia. Mallisto on värikoordinoitu neljään osaan: pastellivärit, klassinen sini-valkoinen, pehmeä beige-valkoinen ja luonnonläheinen vihreä-sini-ruskea.

Folklore.

Skogsblomst.

Ängsblomma.

Blomsterfröjd.

 

Tapetti Folklore on kansantapetti ja alkuperäinen on 1950-luvulta. Eloisaa tapettia saatavilla viidessä harmonisessa värissä.

Pienikukkainen tapetti Skogsblomst on harmoninen ja sopii esimerkiksi makuuhuoneeseen, joka on ihanan kodikas. Kolme värivaihtoehtoa.

Ilmava tapetti Ängsblomma on mattapintainen. Kuvio luotiin vuonna 1946 ja se muistuttaa muinasta kiinalaista hienoa posliinia. Tapettia saatavilla neljässä värissä.

Tapetti Blomsterfröjd on symmetrinen ja kuviointi on tiivis mutkittelevilla lehdillä ja kukilla. Malli on peräisin 1960-luvulta ja sitä on saatavana neljässä eri värissä.

Kokoelmaan kuuluvat myös kukkainen tapetti Saga, yksivärinen pienikuvioinen tapetti Fredrika, raidallinen tapetti Gustaf sekä kaksi ristikkoruututapettia Fredrik ja Sommarslöja.

 

Kaksi uutta lastenhuoneen tapettia ja suosikki uusissa väreissä

Suosittu lastenkokoelma Newbie on laajentunut kahdella uudella kuviolla, Minou ja Nomi, sekä Forest Friends on saanut kaksi uutta värivaihtoehtoa.

Minou.

Nomi.

Forest Friends.

 

Eläintapetti Minou on niin söpö jänisten, lintujen, sammakoiden, hiirten ja oravien kanssa. Tapetti kutsuu lapset maagiseen satumaailmaan, jossa leikki voi alkaa. Tapettia on saatavana kahdessa värivaihtoehdossa.

Romanttinen tapetti Nomi kauniilla ruusuilla sopii niin lastenhuoneeseen kuin esimerkiksi aikuisten makuuhuoneeseen. Tapettia on saatavana kahdessa värissä.

Suosittu eläintapetti Forest Friends oli aiemmin saatavilla vihreänä ja harmaavalkoisena. Nyt sitä on saatavana myös ruskeana ja sinisenä.

 

Lue lisää:

Tilaamalla tapettinäytteitä Aveolta, näet sopivatko suosikkitapettisi kotiisi. Täältä voit lukea lisää tapettinäytteistämme.

Mikä on non woven -tapetti? Kuinka monta rullaa tarvitsen? Aveon suuresta tapettioppaasta voit lukea kaiken mitä sinun tarvitsee tietää erilaisista tapeteista, tapettien sovittamisesta, materiaalinkulutuksesta.

Kuinka tapetoida? Mitä työkaluja tarvitaan?  Tapetointioppaassa kerromme, miten tapetointiin valmistaudutaan, mitä työkaluja tarvitaan ja mitä tehdä, jos tapetoit itse.

 

Haluatko nähdä lisää Boråsin tapetteja? Löydät muun muassa uudet Swedish Designers - tulevaisuuden klassikot, ruudullisen Alvar Aallon suunnitteleman tapetin, sekä monia muita tapetteja täältä ja täältä (klikkaa linkkiä).