Explore the beauty of William Morris wallpapers - ten of our favorites

William Morris is a pioneer in wallpaper design, and his work continues to influence interior design to this day. His commitment to craftsmanship, quality, and beauty, along with his passion for nature, is reflected in every piece of his work. Choosing the top ten wallpapers from William Morris is no easy task, considering that many more could deserve a spot on the top list. Morris & Co's wallpapers exude a richness of detail, timelessness, and high quality that is hard to resist. Which one is your favorite?

Pimpernel rakas Morristapetti

Pimpernel. Kuva: Maria Vähätiitto

1. Pimpernel - klassinen kukkatapetti vuodelta 1876

William Morris suunnitteli Pimpernel 1876 omaan ruokasaliinsa Kelmscott Houseen Lontooseen. Kukat ovat kauniita, lehdet karkeloivat kauniissa säännöllisessä ja symmentrisessä ympyräkuviossa - tämä on kompleksinen ja dramaattinen kuvio, jossa on jotain vakuuttavaa kolmiuloitteisuutta. Tapetti sopii moniin koteihin vielä nykyäänkin. Huomioi taitavasti ryhmitellyt kuviot - vaikka tekniikka on kehittynyt 160 vuotta tämän tapetin suunnittelemisesta, kykenee hyvin harvat tekemään yhtä taitavia kuvioryhmittelyijä, kuin William Morris aikoinaan.

 

Pure Bachelors Button.

2. Pure Bachelors Button - suurikuvioinen, eläväinen tapetti

Bachelors Button -kuvio suunniteltiin alunperin vuonna 1892. Kuviota on sen jälkeen suurennettu Pure Bachelors Button -tapetilla, jossa on enemmän dramatiikkaa. Tapetti on huomiota herättävä suurine lehtineen ja sopii myös hyvin moderniin kotiin.

 

Lemon Tree.

3. Lemon Tree - raikas ja ilmava tapetti

Lemon Tree -tapetti on saanut inspiraationsa William Morrisin rakkaasta Fruit-tapetista. Lemon Tree on kuitenkin yksinkertaisempi ja riisutumpi. Se on raikas ja rauhallinen tapetti, jonka kuviointi on Morris & Co:n tapeteista yksi ilmavimmista.

 

Marigold.

4. Marigold - yksinkertainen ja silti monipuolinen

Kukallinen tapetti Marigold vuodelta 1875 on kuvioltaan monipuolinen, sisältäen pieniä kukkia ja lehtiä, jotka antavat syvyyttä tapettiin. Marigoldia on myös saatavilla rauhallisina yksivärisinä tapetteina sinisenä, vihreänä, beigenä ja punaisena.

 

Strawberry Thief.

5. Strawberry Thief - hurmaava tapetti ja röyhkeät varkaat

Kuka kykenee vastustamaan helposti näpistettävissä olevia mansikoita? Eivät ainakaan Strawberry Thief -tapetin linnut! Tapeissa on tiivis ja yksityiskohtainen kuvio, johon voi uppoutua pitkiksikin aikaa ja löytää aina vain uusia yksityiskohtia.

 

Pure Thistle.

6. Pure Thistle - klassinen designtapetti modernina versiona

Thistle-tapetin suunnitteli John Henry Deadle. Tämä tapetti oli yksi niistä viidestä Morristapetista, joita painettiin 1900-luvun alussa. Mittasuhteiltaan Pure Thistle on ylimitoitettu ja kuvio on nerokkaasti suunniteltu siten, että kuvion toistuvuutta ei huomaa ihan helposti. Tapettia on saatavilla viidessä eri väriyhdistelmässä, joista yksi on koristeltu helmin.

 

Golden Lily. 

7. Golden Lily - kukallinen tapetti, jossa on syvyyttä

Tiiviskuvioinen kukkatapetti Golden Lily tarjoaa kolmiulotteista syvyyttä ja ilmavia värejä, jotka yhdessä tekevät tapetista dramaattisen. Tapetin suunnitteli JH Deadles vuonna 1899.

 

Pure Willow Bough.

8. Pure Willow Bough - rakastettu lehtitapetti

Willow ja Willow Bough -tapetit ovat monien suosikkeja. Niissä luikertelevat lehvästöt ovat tyylikkäitä ja eläväisiä. Kummastakin voi aavistaa William Morrisin suuren rakkauden luontoa ja Englannin maaseutua kohtaan. Pure Willow Bough -tapetti on väreiltään yksinkertaisempi, mutta silti yhtälailla kaunis. Tämä sopii skandinaaviseen makuun!

 

Brophy Trellis.

9. Brophy Trellis - graafinen Morristapetti

Kaikki Morristapetit eivät ole aina kukallisia. Brophy Trellis -tapetissa on säännöllinen geometrinen muotokieli, jonka kuvion Andrew Brophy alunperin suunnitteli kattopaperiksi. Tässä tapetissa on kukkia ja lehtiä yhdestä William Morrisin May-tyttären luomuksista, jotka on yhdistetty Brophysin kuvioon. Lopputuloksena tämä graafinen ihanuus.

 

Chrysanthemum.

10. Chrysanthemum - ikoninen kukkatapetti vuodelta 1877

Koristeellisen kukkatapetin Chrysanthemumin suunnitteli itse William Morris vuonna 1877. Tapettia on alettu tuottamaan uudelleen ja nyt sitä on tarjolla paitsi alkuperäisväreissä, myös pehmeämmässä väriskaalassa metallivärein maustettuna.

 

Faktaa William Morrisista

  • William Morrisin tapetit ovat ihastuttaneet jo 160 vuoden ajan. Ajattomia ja laadukkaita tapetteja rakastetaan, koska ne ovat luonnonläheisiä ja niiden kuviot ovat vertaansa vailla.
  • William Morris (1834-1896) varttui Englannin maaseudulla Essexissä, missä hän oppi rakastamaan luontoa - täältä hän sai myös inspiraationsa kuvioihinsa. Hän oli muotoilija, ympäristöaktivisti, runoilija, poliittinen teoreetikko ja kustantaja.
  • Morrisin ensimmäinen tapetti, Trellis, valmistui vuonna 1862. Daisy-tapetti oli ensimmäinen, joka painettiin.
  • Hänen sisustusyrityksensä - Morris, Marshall, Faulkner & Co - perustettiin vuonna 1861 ja se johti Arts & Crafts -liikettä, Ison Britannian suurinta taide- ja käsityöliikettä 1800-luvulla.
  • 1875 perustettiin Morris & Co, josta tuli yksi tunnetuimmista laadukkaiden kankaiden ja tapettien valmistajista. Vielä nykyäänkin William Morrisin alkuperäisiä kuvioita 1800-luvulta uudelleentuotetaan. Ne muokataan vastaamaan nykypäivän vaatimuksia ja sisustusta, mutta silti kunnioittaen alkuperäistä käsityötä.
  • William Morrisin kuviot ovat kestäneet aikaa todella hyvin ja tuntuvat edelleen raikkailta ja ajankohtaisilta 160 vuotta myöhemmin. Kuviot ovat usein todella yksityiskohtaisia, mutta silti samalla myös rauhallisia ja harmonisia. Morris työskenteli symmetrian ja rakenteiden kanssa ja halusi välttää kuvioiden toistuvuuden olevan liian dominoiva tapeteisssa. Hän halusi myös pitää kuviot rauhallisina ja omalla tavalla järjestyksessä.
  • Sisustusarkkitehti Ben Pentreath sanoo, ett William Morris oli toistuvuuden mestari. Ben Pentreath on suunnitellut Queen Square -sarjan, jossa alkuperäiskuviot on tuotu sopivaksi tähän päivään mm. värien avulla.
    - Kuvioryhmittely toimii yhtälailla isossa kuin pienessä mittakaavassa, kuin kauniisti sommiteltu kappale musiikka, jossa soi sekä suuria teemoja että pieniä yksityiskohtia samanaikaisesti, Pentreath sanoo.
  • William Morrisin tapeteissa näkyy hänen rakkautensa luontoa kohtaan. Hän ei kopioinut kukkia ja lehtiä, vaan näki niiden kauneuden ja sekoitti luonnosta saadun inspiraation renesanssin ja taiteen elementteihin.

Lähde: morrisandco.sandersondesigngroup.com

 

Lisää inspiraatiota:

Kymmenen Cole & Son -suosikkitapettia

Kymmenen suosikkitapettia ruotsalaiselta Sandbergilta

Kymmenen suosikkitapettia Durolta

Pihlgren & Ritola kotimaisia paperitapetteja pitkällä perinteellä

Laura Ashleyn tapetit - kymmenen suosikkia

Marimekon uudet tapetit - monia suosikkikuvioita

Rebel Walls - huikeita muraalitapetteja ja upeita valokuvatapetteja

Majvillan Poetry - ihastuttavat lastentapetit

 

Lue lisää:

Vaikeuksia valita tapetti? Tilaa tapettinäytteet Aveolta

Suuri tapettiopas - kaikki tapeteista

Miten tapetoidaan? Täältä löydät vinkit tapetointiin

Rakennusprojekti meneillään? Pyydä tarjous


Me Aveolla autamme mielellään. Ota yhteyttä sähköpostitse, chatissa tai puhelimitse.