Kalklitir - kaikki mitä sinun tulee tietää ekologisesta kalkkimaalista

Kalklitir on kalkkimaali, joka on sekä ekologinen, että ympäristöystävällinen. Tästä löydät kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Islantilaisesta kalkkimaalista.

Pompei Pink roosa ekologinen kalkkivari

Mitä on Kalklitir ja miksi se on ympäristöystävällinen? 

Kalklitir on islantilainen kalkkimaali, jossa on luonnollisia mineraaleja ja pigmenttejä.

* Kalkkimaali on VOC-vapaa (ei sisällä haihtuvia orgaanisia yhdisteitä). Ei sisällä myöskään kalvoa muodostavia muoveja tai muita aineita. 

* Kun kalkkimaali kuivuu siitä haihtuu vain vesi. Kuivana se on täysin vaaraton.

* Kalkkimaali on hajuton ja voit nukkua huoneessa, joka on maalattu Kalklitirilla samana päivänä.

*Kalklitirilla maalattu seinä voi hengittää, koska se ei sisällä muovia.

* Kalkkimaali antaa elävän, 100% mattapinnan, jossa on betonimainen tunnelma ja pinta.

* Toimitetaan jauheena mikä säästää ympäristö- ja kuljetuskustannuksia. Lisää vain vesi, kun olet valmis aloittamaan maalauksen.

* Myydään 1 kg ja 250 g pakkauksissa, jolloin kalkkimaali vastaa 2 litraa ja 0,5 litraa. Kahden litran kalkkimaali riittää kahden kerroksen maalaamiseen 8-12 m2 alueella.

 

Minne Kalklitir maali sopii?

* Pinnoille, jotka on maalattu vesipohjaisella matta- tai puolimatta maalilla tai akrylaattimaalilla.

* Maalaattomille pinnolle, kuten betonille, laastille, tiilelle ja puulle.

* Mattapintaiselle tapetille, kuvioidulle- ja lasikuitu tapetille.

* Kalusteille. Vähennä veden määrää paksumman värin saamiseksi.

* Betoniruukkuihin.

 

Minne Kalklitir ei sovellu? 

* Pinnoilla, jotka ovat jatkuvasti kosteita.

* Jos lämpötila on yli 50 astetta, esimerkiksi sauna.

* Lattiat. Kalkkimaali on liian pehmeä eikä kestä kulumista.

* Suoraan vinyyli- tai käsittelemättömälle seinälle - se on käsiteltävä ensin.

* Kiiltävällä öljymaalilla maalatulle pinnalle. Väri ei tartu siihen kiinni. Pohjusta ensin vesipohjaisella pohjamaalilla tai akrylaattipojiasella maalilla. 

* Suoraan pakkelin päälle. Pakkeli imee maalia ja tekee seinästä laikukkaan. Maalaa ensin vesiohenteisella pohjamaalilla.

 

Mitä alustavia töitä on tehtävä ennen maalauksen aloittamista?

* Testaa onko tapetti kunnolla kiinni, jotta sen päälle voi maalata. Hyvä testi on ''maalata'' yhden neliön verran vedellä - jos taustasta tulee kuplainen tulee tapetti, joko poistaa tai maalattava ensin akrylaattipohjaisella pohjamaalilla. Se muodostaa päälle kalvon, joka estää tapettia löystymästä.

* Kalklitir ei kaida karheutta. Pakkeloi seinän kaikki reiät ja liitokset. Tasoita myös epätasaiset tapetit pinnat. Maalaa sitten vesipohjaisella pohjamaalilla, koska kitti imee nopeasti vettä, mikä tekee seinästä helposti laikukkaan näköisen. Akrylaattipohjainen pohjamaali antaa tasaisimman ja parhaan tuloksen.

* Pese likaiset pinnat. Kalkkimaali ei tartu öljyisiin, likaisiin ja rasvaisiin pintoihin. 

 

Mitä materiaaleja minun pitää hankkia ennen maalauksien aloittamista?

* Leveä, mielummin paksu pensseli (vähintään 10x1 cm), joka soveltuu kalkkimaalaukseen, mieluiten luonnon harjalla.

* Pienempi harja on vaikeammin käsiteltävissä.

* Teippiä listojen ja pistorasioiden peittämistä varten.

* Pahvia tai muovia lattian peittämiseen. Älä kuitenkaan panikoi, jos maalia roiskuu lattialle, koska se on vesiliukoista ja se lähtee pyyhkimällä on vielä kostea.

* 3-5 litran kulho, jonne saa tiukasti kannen päälle.

* Seikoittaminen onnistuu vispilällä, sähköisellä- tai porakoneen sekoittajalla. Pese heti käytön jälkeen, jotta voit käyttää vispilääsi myös myöhemmin toiseen tarkoitukseen.

* Tikku jolla voit sekoittaa maalia maalaamisen lomassa.

* Yhden litran mitta.


Kuinka teen maalin?

* Vältä hengittämästä kalkkipölyä. Käytä suu suojaimia sekoittaessasi maalia tai sekoita maali ulkona, jos sää sen sallii. Hyvä ilmanvaihto maalattavissa huoneessa tulisi olla hyvä, sekä maalarille, että kuivumista varten.

* Laita 1-2 ruokalusikallista väriä tiiviisti suljettuun pussii. Säästä tulevia tarpeita varten, esimerkiksi jos sinun pitää korjata seinää vuoden kuluttua.

* Lisää 1,7 litraa vesijohtovettä kulhoon, jossa on kansi.

* Lisää jauhetta vähitellen sekoittaen jatkuvasti (käsin tai koneellisesti) ja jatka vähintään 10 minuuttia kunnes palat ovat liuenneet.

* Älä huoli, jos värisävy näyttää erilaiselta kuin odotit. Väri muuttuu, kun se kuivuu seinällä.

* Jos tarvitset kohteeseen enemmän kuin yhden pussin, sekoita kaikki pussit samaan aikaan, jotta ei tule väri eroja. Muista tuplata nesteen määrä ja ottaa isompi kulho.

* Jos aiot maalata huokoista pintaa, joka imee paljon nestettä, kuten vanhaan stockseinään tai karkeaan maalaamattomaan pintaan, voit vähentää veden määrää hieman. Sama koskee, jos maalaat huokoiselle tapetille, että vesi ei imeydy suoraan..


Kuinka maalaan Kalklitirilta?

* Ensimmäiseksi varmista, että sinulla on tarpeeksi aikaa. Maalausta ei voi lopettaa kesken seinän tai liitoskohdat tulevat näkyviin. Jos tarvitset tauon, voit pitää sen kahden seinän liitoksessa.

* Ennen maalauksen aloittamista varmista, että kaikki pinnat ovat kuivat, sileät ja puhtaat.

* Kalkkimaali on lievästi syövyttävää, joten vältä värin joutumista iholle tai silmiin. Jos maalia tai jauhetta tulee iholle, huuhtele se vedellä. Jos saata kalkkimaalia tai -jauhetta silmiin - huuhtele ja ota yhteys lääkäriin.

* Sekoita valmista kalkkimaalia koko maalausprosessin ajan, jotta pigmentit eivät vajoa pohjaan.

* Varmista, että siveltimessä on aina paljon maalia. Maali tulee levittää sen sijaan, että hieroisit sitä.

* Maalaa nopeasti leveällä pensselillä. Voit maalata kuvioita kuten suoraan ylhäältä alas (tuo rauhallisen pinnan) tai risti-tekniikalla niin, että piirrät x-kirjainta seinälle (tuo eläväisemmän pinnan). Maalaa noin 50-80 cm ylhäältä alas päin. Sitten aloitat taas ylhäältä, kun edellisen kierroksen reuna on vielä märkä.

* Kun olet maalannut koko seinän sen tulisi kuivua noin 2-6 tuntia kosteudesta riippuen, ennen kuin voit aloittaa seuraavan kerroksen maalaamista. Suositellaan kahdesti maalaamista parhaan lopputuloksen saamiseksi.

* Jos seinä näyttää tuhruiselta maalin kuiviessa niin ole vain kärsivällinen. Älä aloita maalin korjaamista vaan anna maalin kuivua rauhallisesti. Korjaa epäsäännöllisyydet seuraavalla maalikerroksella. Jos se edelleen näyttää laikkuiselta kun toinen kerros on kuivunut - maalaa kolmas kerros. 

* HUOM: niin kauan kuin maali kuivuu, siihen ei missään tapauksessa saa roiskua vettä. Seinään muodostuu sitten valkoisa pilkkuja ja koko seinä on maalattava uudelleen.

 

Mitä minun pitäisi tehdä kun maali on kuivunut?

* Jäikö kalkkimaalia? Voit varastoida sen tiivisti suljettavaan astiaan, kuten lasipurkkiin - maali säilyy enintään vuoden.

* Matta värit ovat hieman herkkiä. Jos tiedät, että seinä altistuu tahmeille sormille, voit suojata seinän mattalakalla. Se tummentaa hieman väriä ja seinän on oltava ehdottoman kuiva ennen suojaamista.

* Jos olet maalannut huonekaluja ne saattavat tarvita myös suojalakalla tai -vahalla.

* Nauti hienosta, luonnonmukaisesta kalkkimaalilla maalatusta seinästä!

 

Mitä tehdä seinälle jossa on Kalklitiria, kun haluan maalata tai tapetoida sen uudelleen?

* Kalklitirilla maalatussa seinässä on karkea rakenne. Jos haluat sileän lopputuloksen seinä on hiottava hiekkapaperilla tai harjattava karkealla harjalla.

* Maalaa seinä peittävällä pohjamaalilla kuten Tixomatt ja laimenna sitä vedellä, jotta se pääsee läpäisemään kalkkimaalin kunnolla.

* Sen jälkeen voit maalata tai tapetoida seinän uudelleen.

 

Källa: https://www.kalklitir.com/

 

Onko sinulla rakennusprojekti meneillään? Pyydä tarjous!


Me Aveolla autamme mielellään.  Ota yhteyttä sähköpostitse, chatissa tai puhelimitse.