Tapettrender 2021 - blå och gröna tapeter med naturnära mönster

Tapettrender 2021 - nu vill vi ha färg på väggarna igen. Blåa tapeter, gröna tapeter och gula tapeter. Eftersom vi inte kan resa drömmer vi om palmer och exotiska mönster.

Ingrid Marie sininen luonnonlaheinen tapetti Borastapeter 7651

Ingrid Marie från Boråstapeter är en vacker blå tapet med hela äppelträdets årsvandring avbildad - från vårblomning till solmogna äpplen och röda höstlöv.

2021 kan vara året när de vita väggarna slutligen får ge vika. Vi välkomnar färg på tapeterna - marinblå och havsblå men också gröna lugna och pigga gula tapeter. Mönstren är stora och iögonenfallande eller mindre och lugna - en smaksak.

Det naturnära fortsätter dominera - både med ljusa träslag på möbler och golv men också i tapetmönstren. Vi ser många avskalade hem i varma jordtoner. Ljust, god belysning och stora fönster är några av de riktigt stora trenderna just nu. Hållbarhet och miljötänk är inte längre än en trend bland andra utan något som mer och mer genomsyrar hela branschen.

Blått i alla toner är på stark frammarsch bland tapeterna. 

Temple Tree

Tapeten Temple Tree från Boråstapeter är lugn och poetisk med avskalade grenar. De asiatiska influenserna är tydliga men med nordisk touch.

Casablanca Afternoon

Emilie

Dancing Crane

Casablanca Afternoon - en stilren palmtapet från Långelid/von Brömssen. 
Emilie - en romantisk blommig tapet från Sandberg.
Dancing Crane - en levande och tätt mönstrad klassiker med dansande tranor från Engblad & Co och numera också från Boråstapeter.


Tapeter i grönt för oss närmare naturen. Skogsgrön, olivgrön och andra dova gröna nyanser är storfavoriter på den gröna skalan.

Hares in Hiding

Tapeten Hares in Hiding från Långelid/von Brömssen är en fantasifull tapet med harar som gömmer sig bland bladen. Tapeten passar lika bra i kök och matsal som i barnens rum.

Eden

Ink Bamboo

Umbrella Leaves

Eden - en småmönstrad tapet med djur i en sagolik skog från Sandberg.
Ink Bamboo - en lugn och luftig tapet med skira bambublad från Boråstapeter.
Umbrella Leaves - en storblommig handritad tapet från Boråstapeter.


Gult är en pigg färg, som för in värme i hemmet. Den klara gula färgen ger nu vika för djupare gula toner, den gulbruna eller gulorange är storfavorit bland de gula tapeterna just nu. Gult i grovkök och hall är ett hett tips i år.

Hip Rose

Tapeten Hip Rose är varmt ockragul med små blommor. Vintagetapeten är en klassiker som ger en ombonad känsla i till exempel kök, sovrum eller barnrum. Från Boråstapeter.

Seasons By May

Kelda

Willow

Seasons by May - en klassisk tapet med blommor och fåglar från Morris & Co.
Kelda - en småmönstrad djurtapet från Scion. 
Willow - en klassisk, tätt mönstrad bladtapet från Morris & Co, som skapades redan 1874 och står sig bra än i dag.


Vi saknar våra resor världen över, och hämtar i stället hem det exotiska. Palmmönster på tapeter är en av årets tydligaste trender men även djungeltapeter finns kvar, då gärna med något djur bland bladen. 

Moa

Tapeten Moa från Sandberg är exotisk med apor, sköldpaddor och påfåglar bland palmer och vackra blommor. Tapeten passar såväl i vardagsrummets som i barnrummet.

Palm House

Palm Trees

Copacabana 

Palm House - palmtapet med modernt mönster från Långelid/von Brömssen.
Palm Trees - palmtapet med stiliserade palmblad i regelbundet mönster från Eijffinger.
Copacabana - palmtapet med stort, lugnt mönster från Boråstapeter.


Tapeter med djurskinnsmönster för också tankarna till varmare breddgrader. Flera stora tillverkare lanserar nu nya kollektioner med skinnmönster som tema eller åtminstone som synligt inslag i sina kollektioner. 

Animal Dots

Tapeten Animal Dots från Majvillan har ett prickigt, oregelbundet mönster som påminner om leopardens och gepardens mönster.

Python

Zebra

Zebra Skin

I Eijffingers tapetkollektion Skin finns många olika, tuffa skinntapeter. Tapeterna passar i tuffa tonåringens rum, men också i sovrummet eller vardagsrummet.

På bilderna Python, Zebra och muraltapeten Zebra Skin, samtliga från Eijffinger.


Några trendbubblare:

Twilight Landscape

Landskap - stora mönster som avbildar ett helt landskap. Till exempel Boråstapeters Twilight Landscape.

Coleslaw

Indigo Silk

Kelohonka

Överraskande mönster - Coleslaw med kålblad i ett regelbundet mönster, från Långelid/von Brömssen.
Tapeter med tygkänsla - Indigo Silk som känns som ett frasande, böljande sidentyg, från Boråstapeter.
Inhemska klassiker - Vallilas klassiska mönster som tapet är aldrig ute. Här Kelohonka med kala trädstammar i raka rader.

 

De flesta av tapeterna ovan finns i många olika färgvariationer.

Hittade du din favorit bland urvalet ovan? Om inte, ingen panik. Tapeter är ingen slit- och slängvara. Våga vara personlig och följ din egen smak vid val av tapet. 

Beställ gärna tapetprover i Aveos webbshop, så att du kan bekanta dig med dina favoriter i lugn och ro i rätt miljö och med rätt inredning. 

 

Läs mera:

Svårt välja tapet? Beställ dina tapetprover från Aveo

Stor tapetguide - allt om tapeter

Hur tapetserar man? Här får du hjälp och råd om tapetsering

Byggprojekt på gång? Begär offert!

 

Vi på Aveo hjälper gärna till. Kontakta oss per e-post, chatt eller telefon.