Boråstapeters tapetkollektioner Swedish Designers, Treasured, Melodi och Flowery

Vi presenterar de tre tapetkollektionerna Swedish Designers, Treasured och Melodi samt blommiga specialeditionen Flowery, samtliga från Boråstapeter. Här finns stormönstrade, levande tapeter, milda och naturnära tapeter, och framtidens svenska klassiker. Hittar du en favorit?

Swedish Design kokoelmasta My Secret Garden ja Friviva Borastapeterilta

Friviva (närmast i bild) och My Secret Garden.

Blommiga  och färgsprakande tapeten Friviva är designad av Hanna Werning och tapeten My Secret Garden med snirkliga blad är designad av Linnea Andersson, båda två bland Sveriges främsta formgivare just nu.

 

Framtidens svenska tapetklassiker

I tapetkollektionen Swedish Designers får formgivarna Linnea Andersson, Petra Börner och Hanna Werning ta ut svängarna. Resultatet är färgsprakande, intensivt och unikt.

Figs

Hypnotic Safari

My Secret Garden Grand

Turgräs

 

Tapeten Friviva, som syns på bilden överst, och Turgräs här ovan, är båda härligt lekfulla och levande med växter och blommor. Hanna Werning har skapat tapeterna, som också finns i mildare och mörkare färgalternativ. 

Tapeten Figs är stormönstrad och livfull. Den finns i fyra färgalternativ, här i milda vårfärger. Designern Petra Börner har skurit ur originalmönstret med skalpell.

Grafiska tapeten Hypnotic Safari, också den designad av Petra Börner, är lekfull med ett abstrakt mönster av olika blad och ögon som kikar fram. Tapeten fås också i svart-grått-vitt och i en dämpad färgskala.

My Secret Garden Grand har ett storskaligt, slingrande bladmönster. Konstnären Linnea Andersson har skapat tapeten och dess systertapet My Secret Garden med samma mönster i mindre skala. Tapeten fås i totalt sex färgalternativ, varav den klarblå finns både med stort och litet mönster.

 

Nyskapade tapetmönster och skatter ur arkiven

Tapetkollektionen Treasured är en personlig mix av uttrycksfulla tapeter, allt från lekfulla och moderna till eleganta och  klassiska. 

Treasured Thistle

Golden Trellis

Velvet Leaves

Hidden Parrot

Mönstret i tapeten Treasured Thistle kan spåras 500 år bakåt i tiden till en gobeläng som finns på ett museum i Glasgow, Skottland. Formgivaren Noomi Spange har handritat det täta tistelmönstret för hand, med inspiration ur gobelängen. Tapeten Treasured Thistle finns, förutom i den här intensiva blågröna varianten, också i två milda färgalternativ.

Rutiga tapeten Golden Trellis har sneda rutor. Tapeten skapades 1934 av Göteborgs Tapetfabrik och finns nu i fyra färgalternativ. Tapeten har sidenliknande struktur och är tidlöst elegant.

Tapeten Velvet Leaves är extra allt, ett intensivt och färgsprakande mönster med olika blad tätt tillsammans. Den finns i orange, lila, blått och en ljusare variant. Den perfekta tapeten för den som vågar ta ut svängarna.

Tapeten Hidden Parrot är nästan enfärgad med ett mönster från 1920-talet ur Boråstapeters arkiv. Tapeten fås i blått, grönt eller beige. Tapeten är perfekt att kombinera med övriga tapeter i kollektionen, men kan också stå för sig själv på en eller flera väggar i rummet.

 

Tapeter med blommiga ängar, fåglar och ståtliga solrosor

Specialutgåvan Flowery är liten men naggande god - tre vackra blommiga tapeter som uppfyller alla blomsterälskandes drömmar.

Blomsterhav

Solrosor

Sångfåglar

 Tapeten Blomsterhav är fylld av ängsblommor i full prakt. Mönstret är designat av Noomi Spange och tapeten fås i tre färgalternativ.

Tapeten Solrosor förmedlar livsglädje, värme och hopp. Tapetmönstret har handmålats av designern Amanda Nordblad.

Tapeten Sångfåglar har ett litet och tätt mönster med fjärilar och fåglar bland slingrande blad. Sissa Sundling har ritat mönstret med inspiration från en varm sommardag i Skåne i södra Sverige. Tapeten fås med ljusbeige eller dämpad svart botten.

 

Harmoniska och naturnära tapeter

Tapetkollektionen Melodi är mjuk och behaglig i dämpade toner och med lugna mönster. 

Alfred

Bo

Klara

Disa

 

Blommiga tapeten Alfred är modern med stort mönster. Tapeten passar bra att tapetsera i hela rummet. Den fås i fyra harmoniska färger.

Tapeten Bo har ett stort, rofyllt bladmönster. Tapeten skapar värme och lugn i rummet. Den fås i fem sköna färger.

Grafiska tapeten Klara är modern men samtidigt tidlös med sina geometriska, regelbundna linjer. Tapeten har ett diskret, vävt mönster som påminner om textil vilket gör den extra ombonad. Tapeten fås i fyra färgalternativ.

Tapeten Disa har ett luftigt mönster med vackra grenar. Tapeten har textilliknande effekt - en modern tapet som passar bra i skandinaviska hem. Tapeten fås i fyra färgalternativ.

 

LÄS MERA:

Vilken tapet väljer du? Du kan beställa tapetprover på alla härliga nya tapeter från Boråstapeter, och nästa alla andra tapeter också, i Aveos webbshop. Då får du känna på tapeten och se den i dina ljusförhållanden. Du kan läsa mera om tapetproverna här.

Vad är non woven-tapet? Hur många rullar tapet behöver jag? I vår stora  tapetguide kan du läsa allt du behöver veta om olika tapeter, tapetpassning, materialåtgång. 

Hur tapetserar man? Vilka verktyg behövs? I  tapetseringsguiden berättar vi hur man förbereder för tapetsering, vilka verktyg som behövs och hur du ska göra om du tapetserar själv. 

Vill du se fler härliga tapeter från Boråstapeter? Bland andra en rutig tapet designad av Alvar Aalto och många fler klassiker ser du i vårt svep med nyheter från våren 2021 här (klicka på länken).