Boråstapeter: Alvar Aalto, Nocturne i gult och blommiga drömtapeter

Svenska Boråstapeter fortsätter att leverera både nya härliga tapeter och gamla bekanta mönster i nya färger och ny tappning. Här finns våra favoriter i fyra av  kollektionerna: Alvar Aaltos rutiga M.I.T, blommiga Nightingale Garden, Nocturne i gult och härliga kalkstensfärgade tapeter.

Alvar Aalto MIT sininen tapetti Scandinavian Designers III Borastapeter

Alvar Aalto M.I.T.

Alvar Aaltos designtapet M.I.T ingår i Scandinavian Designers III-kollektionen. Alvar Aalto jobbade som gästprofessor vid Massachusetts Institute of Technology på 1940 talet, och ritade då studenthuset Baker House. Det grafiska mönstret M.I.T härstammar därifrån. M.I.T-tapeten fås i sex olika färger - allt från ljusgrått och beige till röd, grön och svart.

 

Kända skandinaviska tapetklassiker 

Tapetkollektionen Scandinavian Designers III är fylld av älskade tapetklassiker designade av bekanta skandinaviska designers som Stig Lindberg, Arne Jacobsen, Viola Gråsten samt Gocken och Lisbet Jobs. 

 

Arne Jacobsen Tassel

Gocken Jobs Ros och Lilja

Stig Lindberg Fruktlåda

 

Danska designern Arne Jacobsens grafiska tapet Tassel har ett strikt mönster där Jacobsen kombinerar sitt strama formspråk med sin kärlek för växter. Tapeten fås i tre dämpade färger.

Systrarna Gocken och Lisbet Jobs jobbade med tyger och skapade härliga mönster som uttryckte glädje i Sverige efter kriget. Gocken Jobs design Ros och Lilja är en färgsprakande svensk tygklassiker som nu fås som tapet. Den finns också med ljus och mörk botten.

Svenska designikonen och tusenkonstnären Stig Lindbergs mönster återfinns på textilier, porslin och i barnböcker. Säkert har du sett de blå kopparna med plommonmönster, nu som tapeten Prunus. Det grafiska mönstret Fruktlåda (bilden ovan) visades första gången på det anrika varuhuset NK i Stockholm 1947, ett detaljrikt mönster med retrokänsla. Tapeten fås i tre mjuka färger.

 

Gamla tapetfavoriter kommer igen

Tapetkollektionen Vårt Arkiv samlar elva tidlösa tapeter från deras stora mönsterarkivet. Tapeterna härstammar i olika årtionden från det senaste seklet och andas både femtiotalsretro och sjuttiotalsfärger. Tapeterna är klassiker som passar i de flesta hem. 

 

Nocturne.

 

Tapeten Nocturne har varit en favorit för många de senaste åren. Nu kommer den bland annat i en gul färg, som säkert kan ge älskade gula Hip Rose konkurrens. Vi gillar Nocturne lite extra eftersom mönsterpassningen är så vackert gjord, lägg märke till hur svårt det är att hitta var mönsterupprepningen börjar och slutar. En skickligt gjord tapet helt enkelt!

 

Schlager

Acanthus

Alicia

 

Tapeten Schlager är en grafisk retrotapet som andas 1950-tal. Tapeten har svängda linjer och färgglada prickar men som ändå känns väldigt lugn tack vare den milda färgskalan. Tapeten passar bra med både mörka och ljusa färger och i alla rum. Den passar förstås i retroinspirerade hem men också i moderna interiörer.

Tapeten Acanthus är storblommig och har anor ända från 1840-talet. Tapeten har ett frodigt, tätt mönster som nu finns i fyra milda pastellfärger.

Tapeten Alicia är en modern klassiker som skapades så sent som 2015. Den är döpt efter svenska skådespelaren Alicia Vikander. Alicia är en härlig storblommig tapet som fås i fyra färgalternativ.

 

Lantliga och romantiskt blommiga tapeter

Tapetkollektionen Cottage Garden innehåller lantliga, blommiga och romantiska tapeter som är inspirerade av den engelska landsbygden och alla frodiga trädgårdar där. Tapeterna är lågmälda och rustika.

Nightingale Garden.

 

Blommiga tapeten Nightingale Garden har ett tätt mönster av prunkande blommor. Mönstret skapades först för tyg för över 100 år sedan. Tapeten är romantisk och fås i fyra olika färgalternativ.

 

Helen's Flower.

Marions Mural

Florence Mural

 

Blommiga tapeten Helens Flower är romantisk och luftig. En mjuk och poetisk tapet som fungerar bra både som fondvägg och på alla fyra väggar. Tapeten fås i fyra färgalternativ.

Tapeten Marions Mural med blommor i akvarellfärger målade för hand är romantisk - nästan så man känner hur gott blommorna doftar! Tapeten fås i tre färgalternativ.

Florence Mural är en storblommig muraltapet - både romantisk och modern. Tapeten har en mönsterbredd på 3,6 meter och den kan inte upprepas i sidled. 

 

Enfärgade och mjuka tapeter

Den fjärde tapetkollektionen är Chalk med enfärgade, matta och pudriga kalktapeter. Tapeterna är mjuka och härligt harmoniska.

 

Shades of Chalk.

 

Shades of Chalk-tapeterna är rustika och rå och känns som om de är handmålade med bred pensel. Tapeten är ombonad och tidlös och finns i hela trettio olika färgalternativ.

 

Painters Wall

Chalk Mural

 

Tapeten Painter's Wall har en helmatt yta och ett melerat mönster. Tapeten fås i hela 15 färgalternativ, och är ett perfekt komplement till många andra mönster från Boråstapeter. 

Muraltapeten Chalk Mural är ljusare och luftigare upptill och mörkare och tyngre nertill. Tapeten har diskreta penseldrag. Den fås i tre färgalternativ.


Kom ihåg: Du kan beställa tapetprover av alla Boråstapeters härliga mönster direkt från Aveo! Vi har de flesta i lager och kan skicka dem direkt! Läs mera här om våra tapetprover!