Fler kalkfärger från Kalklitir

Måla med kalkfärg, är det ett bra val? Ja, absolut! Färgen andas, är gjord av naturliga mineraler och pigment, den är giftfri och luktfri, och levereras i pulverform. Dessutom är den lätt att måla. Nu finns 19 nya färger från isländska Kalklitir.

Hajuton ja myrkkyton kalkkimaali Floria savy roosa

Floria.

Varmt rosa och orange toner, lila nyanser med sting

Bland nyheterna finns härliga rosa, orange och lila nyanser för den som tröttnat på blek färgsättning hemma.

Valerie Primo och Valerie Secco

Vivienne 

 

Floria (bilden högst upp) är en varm rosa färg som drar mot orange. Om du söker en starkare orange färg är Coraline svaret.

Valerie Primo (på väggen) och Valerie Secco (på plattan till vänster) är båda grålila. Valerie Secco är något mörkare än Valerie Primo. Vivienne är en härlig mörklila nyans.

 

Beige nyanser med karaktär

Bland Kalklitirs nya färger finns flera vackra beige färgalternativ. 

Aveline Primo

 

Elle är en varmbeige nyans, liksom också ljusbeige Sofie Primo och mellanbeige Sofie Secco. Aaida Primo och Aaida Secco är beige med gula undertoner (Aaida Primo är ljusare och Aaida Secco lite mörkare), medan Aveline Primo och Aveline Secco är mörkt beigebruna och Mabelle är gråbeige.

 

Grå, blå och gröna nyanser

Rum med mörka väggar kan vara hur lyckade som helst. Varför inte testa en grå, blå eller grön nyans av den ekologiska kalkfärgen?

Sylvie

Marion Secco

 

Bland nyheterna finns tre gråa nyanser: Ljusgrå Marion Primo och mörkgrå Marion Secco samt Théa som är brun med drag av grått. Nya blågrå färger är Adria, som är mörkgrå med blå undertoner, och Muriel som likaså är mörkt blågrå. Färgen Sylvie är en skön grön nyans, mot det olivgröna hållet. 

 

Snabba fakta om Kalklitir

  • En isländsk kalkfärg med naturliga mineraler och pigment.
  • Ekologisk färg, som är VOC-fri (fri från lättflyktiga organiska föreningar som lätt förångas i rumstemperatur).
  • En vägg målad med Kalklitir andas eftersom färgen inte innehåller plaster.
  • Färgen levereras i pulverform, ingen vätska transporteras utan vattnet tillsätter du själv.
  • Endast vatten avdunstar när färgen torkar på väggen.
  • Kalkfärgen är luktfri, du kan sova i ett rum som är målat med Kalklitir redan samma dag som du målat.
  • När färgen torkat är den ofarlig.
  • En påse på 1 kg ger 2 liter kalkfärg när du tillsätter 1,7 liter vatten. Med det kan du måla två varv på 8-12 kvadratmeter.

 

Läs mera: Var passar Kalklitir? Vilket förarbete behövs innan jag ska måla? Vilket material behöver jag? Hur blandas färgen? Hur målar jag med Kalklitir? Vad händer efter att jag målat med Kalklitir? Svaren på alla de här frågorna, och ännu fler, hittar du i vår stora Kalklitir-guide.