Silent Socks - akustikstrumpor som dämpar ljuden

Akustiska möbelstrumpan Silent Socks är ljuddämpande och elegant. Trä akustikstrumpan på runda stolsben av metall och det blir tystare. Silent Socks passar både i offentliga miljöer och privata hem. 

Silent Socks - akustikstrumpor som dämpar ljuden

 

 

 

Tänk dig en skolmatsal eller personalmatsal med hundra stolar - hundra personer som en efter annan drar stolen närmare bordet och sätter sig. Sedan blir de klara i tur och ordning och skramlet av skrapljud från stolarna är konstant. Med Silent Socks akustikstrumpor på stolsbenen kan ljudet minskas rejält och hela lunchpausen kommer att kännas behagligare.

Foto: @3skerta

Silent Socks är ett svensk produkt. Designern Eva Eriksson hade jobbat med olika projekt för daghem - och märkte att behovet att dämpa ljudet var konstant. Under tre års tid testade hon olika lösningar och på Stockholm Furniture Fair 2010 lanserades produkten Silent Socks. 

Silent Socks finns nu i två olika varianter, original och HD (heavy duty). Original passar för släta golv som lackad parkett, linoleum- eller plastgolv. HD-varianten har skapats för att användas på klinker- och stengolv, laminatgolv med struktur eller golv med skarvar. 

 

Förutom att de dämpar ljudet med upp till 18 decibel gör Silent Socks också att du slipper lyfta tunga stolar, det blir inga repor i golvet, och bäst av allt - det gör mindre ont när du slår tån i stolsbenet.

De snygga möbeltassarna blir en del av inredningen. Original-modellen har en yttre strumpa av 95 procent tovad ull medan HD-modellen är en blandning av syntetmaterial och lite ull. Inuti har båda en gummiboll som gör att Silent Socks sitter säkert på stolsbenet. Akustikstrumporna är ytterst lätta att montera, bara att trä på det runda stålrörsbenet  och börja använda, inga verktyg behövs.

Silent Socks passar utmärkt i offentliga miljöer där slitaget är stort, som till exempel i skolor, på kontor eller i vårdinrättningar. Men de är också vanliga i många privata hem. 

Akustikstrumporna kan dammsugas när de blir dammiga. De går också att tvättas i tvättmaskin på 30-40 grader, ett program för ull, och därefter torktumlas torra.

Här kan du se/höra en testvideo som visar skillnaden mellan om akustikstrumpor används eller inte

Källa: silentsocks.se

 

Läs mera om akustik:

Fågelkvitter skapar lugn inomhus - ljudbox täcker oljud och buller

Bolon - hållbart vinylgolv av industriavfall

Byggprojekt på gång? Begär offert!

 

Vi på Aveo hjälper gärna till. Kontakta oss per e-post, chatt eller telefon.