Bolon – hållbart vinylgolv av industriavfall

Visste ni att Aveo är återförsäljare av Bolons vinylgolv? De textilliknande pvc-golven har en grov struktur som påminner om mattor. De ger en ombonad känsla samtidigt som de är lättstädade.

Bolon – hållbart vinylgolv av industriavfall

 

Golvet ovan heter Cork och ingår i kollektionen Elements. Kollektionen är harmonisk med varma toner. Färgen Cork för tankarna till levande material såsom, sten, trä och textil.

 

Bolons slitstarka golven i olika mönster och färger passar i offentliga miljöer som kontor, butiker och hotell, men inget hindrar att de används också i hemmiljöer.

Svenska företaget Bolon återfinns i Ulricehamn (mellan Göteborg och Jönköping). Bolon tillverkar alla golv och mattor i Sverige, dels för att transporterna blir kortare och logistiken enklare och dels för att det ger företaget full kontroll över produktionen.

 

I Bolons nyaste kollektion Missoni Home finns många härliga färgglada golv, vad sägs om Petroleum?

 

Bolon satsar hårt på hållbar produktion, i dag är 33 procent av materialet återvunnet (från egen fabrik och från andra företag) och målet är 50 procent inom en snar framtid. Inga tillsatta ftalater används. 2010 utvecklade Bolon – som första golvtillverkare i världen – en mjukgörare helt baserad på förnybara råvaror från växtriket: kollektionen Botanic såg dagens ljus. Kollektionen Flow är Bolons första återvunna golv.

 

 

Gradient grey i kollektionen Graphic. Ett klassiskt men samtidigt modernt golv med grått som bas och invävda trådar i blått, vitt och beige. Golvet är slitstarkt och perfekt i offentliga utrymmen. 

 

Trots att hållbarheten och miljön är i fokus ger Bolon inte avkall på att golven ska vara snygga, moderna och stilrena. Bolon samarbetar med bland andra italienska mode- och designhuset Missoni och franska arkitekten Jean Nouvel som har egna kollektioner hos Bolon.

 

Några fakta om Bolons golv:

* Golven är ljuddämpande.

* Kan enkelt städas med dammsugare, borste och fläckborttagare.

* Om golvet skadas, får svåra fläckar eller hål kan en bit enkelt bytas ut – spara spillbitar vid golvläggningen.

* Golvet är vattentätt men ska ändå inte användas i badrum och andra våtrum.

 

Ett golv från Bolon kan bestå av rutor eller trianglar från flera olika golv. I bilden ovan har kombinerats golvet Emotion från kollektionen Silence, golven Titanium och Champagne från kollektionen Now samt Gabna från kollektionen Ethnic.

 

* Olika Bolon-golv kan kombineras för att skapa unika helheter. Bolon-golv säljs på rulle eller platta. Rullen mått är då 200 centimeter gånger 25 meter. Säljs den på platta är standardmåttet 50 gånger 50 centimeter. Golvmattorna på rulle ska limmas medan plattorna kan limmas eller tejpas.

* Bolons vinylgolv kan installeras ovanpå spånskivor, plywoodskivor, betong, porslinsgolv och keramikgolv. Det viktigaste är att golvet är plant och att limmet som används passar både för vinylgolvet och det undre lagret.

* Bolons golv används också i sjukhus och vårdkliniker. Det skulle inte ske om pvc:n i golven inte var säker och hälsosam.

 

Ovanför: Bouquet Blush i kollektionen Diversity. Golvet är som ett konstverk, men känsla av en målning i vattenfärg. Röda detaljer gör golvet levande. 

 

Källa: Bolon.se

 

Ta kontakt så berättar vi mera! Vi kan också beställa provbitar åt dej så du får känna in materialet och se om det passar där du tänkt dig.

 

Läs mera:

Silent Socks - akustikstrumpor som dämpar ljuden

Fågelkvitter skapar lugn inomhus - ljudbox täcker oljud och buller

Byggprojekt på gång? Begär offert!

 

Vi på Aveo hjälper gärna till. Kontakta oss per e-post, chatt eller telefon.