Myymäläsuunnitelma Silmäasema Wasaborgin Näkökeskukselle

Butiksplanering till Silmäasema Wasaborg Syncenter

Silmäasema sijaitsee Vaasan keskustassa historiallisessa ja näyttävässä Wasaborgin talossa. Aveolla oli kunnia päästä suunnittelemaan Silmäaseman laajennettavaa liiketilaa ja käyttöön otettavaa kellaritilaa.

Raikkaus ja valoisuus olivat suunnittelun lähtökohtana, jotka jatkuvat läpi koko myymälän unohtamatta Silmäaseman tunnettua lilaa väriä, joka pidettiin hillittynä mm. tekstiileissä ja palvelutiskin takana seinässä pilkottavassa värivalossa. Laajennusosassa haluttiin kunnioittaa talon historiikkiä tuomalla sitä esiin yksityiskohdilla. Tilaa korostettiin pirteän tapettiseinän voimin. 

Kellaritilaan suunniteltiin toimisto ja neuvottelutila. Tilan tunnelma on rakennettu siihen tilaan sopivaksi, kellarinomaiseksi, mutta kuitenkin valoisaksi kokonaisuudeksi, jossa työnteko on sujuvaa ja kokoustaminen sekä asiakasiltojen järjestäminen on miellyttävää.