Lahjoja Pohjanmaalta, ympäri vuoden

Syntymäpäivälahjoja, kihla- ja häälahjoja, joululahjoja, äitienpäivälahjoja, valmistujaislahjoja ja tuparilahjoja. Pohjanmaata symboloivat lahjat ympäri vuoden haluamallesi ihmiselle – täydellisiä lahjoja niin pohjalaiselle kuin sielultaan pohjalaiselle.

Ostrobothnia Johannabricka perfekt present

Valkoinen juhannustarjotin Johanna ja usvansininen Pohjanmaa-tarjotin ovat kauniita lahjoja. Kuva: Sofie Staffans-Lytz

 

Tule, kulje halki niittyjen,
hengitä sisään ilmaa,
tunne meren henkäys lähelläsi.
Anna auringon valon täyttää sinut.
Tule, nauti kanssani.
Olet Pohjanmaalla.

Österbotten-sarja syntyi, kun Aveon perustaja ja toimitusjohtaja Anna Häggblom pohti yhdessä suunnittelija Sofie Staffans-Lytzin kanssa, miksi Pohjanmaalta on niin vaikea löytää mukavia lahjoja. Syntyi idea kauniista maisemiamme symboloivasta tarjottimesta. Lopputuloksena tuli ihastuttava Pohjanmaa-tarjotin, jossa lentävät pääskyset, omenankukat, lakanlehdet ja puuvene ovat odottamassa souturetkiä kauniissa saaristossamme. Täydellinen lahja Pohjanmaalta, yhdestä maailman parhaista paikoista.

 

Sofie Staffans-Lytz on suunnitellut Porhjanmaa-tarjottimen ja muut Ostrobothnia-sarjan tuotteet. Tässä eloisa, keltainen tarjotin.

 

Pohjanmaa-tarjotin arkeen ja juhlaan

Rakas Pohjanmaa-tarjottimemme sopii niin moneen – täydellinen kahvin kantamiseen puutarhaan, kakkulautaseksi juhliin tai juustotarjottimeksi mukavaan iltaan. Tai anna sen vain erottua osana sisustusta.

Vihreä Pohjanmaa-tarjotin edustaa metsää ja luonnonläheisyyttä. Kuva: Linda Antus

Keltainen Pohjanmaa-tarjotin edustaa pohjalaista eteenpäin suuntautuvaa ajattelua ja "tee se itse" -asennetta. Kuva: Linda Antus

Harmaa Pohjanmaa-tarjotin edustaa pitkäjänteisyyttä, taistelutahtoa, vakautta ja turvallisuutta. Kuva: Maiju Saha

Vaaleanpunainen tarjotin edustaa kevättä, romantiikkaa ja rauhallisuutta Kuva: Linda Antus

Salvianvihreä Pohjanmaa-tarjotin on kunnianosoitus kaikille viljelijöille ja maanviljelijöille. Kuva: Sofie Staffans-Lytz

Usvansininen Pohjanmaa-tarjotin seuraa säätä ja lupaa, että taivas on aina sininen pilvien takana. Kuva: Ingela Åström

Ruosteenruskea tarjotin on sanonnan "Vanha rakkaus ei koskaan ruostu" takana.
Kuva: Sofie Staffans-Lytz

Punainen Pohjanmaa-tarjotin edustaa perinteisten pohjanmaalaisten maalaistalojn punaisesta väriä.  Kuva: Linda Antus

 

Pohjanmaa-tarjotinta on saatavana kahdeksassa eri värissä. Punainen, ruosteenruskea, vihreä ja salvianvihreä tarjotin sopii hyvin jouluun. Punainen ja vaaleanpunainen tarjotin on hieno ystävänpäivänä. Keltainen ja vihreä tarjotin sopii täydellisesti pääsiäiseen. Vaaleanpunainen, usvansininen ja harmaa sopivat keväällä ja alkukesällä äitienpäiväksi, valmistujaisiksi ja konfirmaatioiksi. Kaikki värit sopivat syntymäpäiviin, tupareihin, kihloihin ja häihin, riippuen siitä, mistä väreistä vastaanottaja pitää.

Tarjottimen halkaisija on 31 cm ja se on valmistettu FSC-sertifioidusta koivuvaneerista. Käytännöllinen tarjotin on konepesun kestävä.

Pohjanmaa-tarjottimen lisäksi valikoimassa on kaksi isompaa tarjotinta, kolme leikkuulautaa, kolme keittiöpyyhettä, servetit ja tiskirätti.

 

Juhannustarjotin Johanna mustana tai valkoisena

Suunnittelija Sofie Staffans-Lytz vastaa Johanna juhannustarjottimella moderniin lahjan tarpeeseen Pohjanmaalta. Hän ammentaa edelleen inspiraatiota Pohjanmaan luonnosta koristeellisista omenankukista ja tyylikkäistä juhannusruusuista. Tarjotin on saatavana mustana tai valkoisena ja se on erittäin suosittu sekä nuorten että vanhojen keskuudessa.

Musta Johanna-tarjotin. Kuva: Tiina Ylikulju

Kevät- ja kesätarjotin  Johanna. Kuva: Ingela Åström

Johanna-tarjotin on mukava myös syksyllä. Kuva: Sofie Staffans-Lytz

Johanna-tarjotin on mukava lahja opiskelijalle. Kuva: Ingela Åström

 

Johanna on suosittu lahja nuoremmalle sukupolvelle – esimerkiksi kihlauksen, konfirmoinnin ja valmistumisen yhteydessä. Tämä tarjotin on myös erittäin hyödyllinen esimerkiksi kakkulautasena, tapastarjoiluun tai kauniina sisustuksena

Johanna-tarjotin on hieman suurempi kuin Pohjanmaa-tarjotin, halkaisijaltaan 38 cm. Tämä on myös valmistettu FSC-sertifioidusta koivuvaneerista ja kestää konepesun.

 

Svedjehamn – suurin niistä kaikista

Svedjehamn-tarjotin on Ostrobothnia-sarjasta suurin. Se korostaa moderneja, skandinaavisia muotoja ja muistuttaa meitä lähiympäristössämme ainutlaatuisuudesta.

Mustavalkoinen tarjotin Svedjehamn on Pohjanmaa-tarjottimen hyvä ystävä. Kuva: Sofie Staffans-Lytz

Svedjehamn sopii hyvin myös Johanna-tarjottimen kanssa. Kuva: Sofie Staffans-Lytz

 

Suuri tarjotin on erittäin käytännöllinen juhliin, esimerkiksi suurille kakuille tai muille tarjottaville. Se sopii kauniisti myös sarjan muiden tarjottimien alle.

Tarjotin on valmistettu FSC-sertifioidusta koivuvaneerista ja sen halkaisija on 46 cm.

 

Kolme leikkuulautaa Pohjanmaalta

Ostrobothnia-sarjaan kuuluu kolme leikkuulautaa. Ensimmäinen on musta Omenankukka-leikkuulauta.

Omenankukka-leikkuulaudassa on sama koristeellinen omenankukkakuvio kuin Johanna-tarjottimessa. Kuva: Sofie Staffans-Lytz

 

Omenankukka-leikkuulauta on pieni ja siisti, sopii erinomaisesti aamiaiseksi sänkyyn, pieniksi suupalaksi juhliin tai juustolautaseksi.

Tarjotin on kooltaan 19,5 x 20,5 cm, valmistettu FSC-sertifioidusta koivuvaneerista ja kestää konepesun.

 

Keltainen ja harmaa Pohjanmaa-leikkuulauta, jossa on sama kuviointi kuin Pohjanmaa-tarjottimissa. Kuva: Linda Antus

 

Pohjanmaa-leikkuulautaa on saatavana harmaana ja keltaisena. Se sopii täydellisesti iltakahville sohvalle, kattaukseen tai sisustukseen.

Se on valmistettu FSC-sertifioidusta mdf-levystä ja se on käsinpestävä. Leikkuulaudan koko on 17 x 40 cm ja se kestää jopa 130 celsiusastetta.

 

Kolme keittiöpyyhettä Ostrobothnia-sarjassa

Me kaikki tarvitsemme keittiöpyyhkeitä, tässä kolme kappaletta pohjalaisia pyyhkeitä. Ensimmäisenä Omenankukka.

Lämminharmaa keittiöpyyhe Omenankukka. Kuva Sofie Staffans-Lytz

Beige keittiöpyyhe Omenankukka. Kuva: Sofie Staffans-Lytz

 

Omenankukka-keittiöpyyhkeessä on myös sama kuvio kuin Johanna-tarjottimessa ja mustassa leikkuulaudassa. Saatavana beige tai lämminharmaa.

Keittiöpyyhe on kooltaan 50 x 70 cm. Se on valmistettu puoliksi pellavasta ja puoliksi puuvillasta. Se voidaan pestä 40 asteessa, ei saa kuivata kuivausrummussa.

 

Mustavalkoinen keittiöpyyhe Vene. Kuva: Sofie Staffans-Lytz.

 

Pohjanmaa-keittiöpyyhe Veneestä löytyy sama vene kuin Pohjanmaa-tarjottimista.

Kestävä keittiöpyyhe on valmistettu puoliksi puuvillasta ja puoliksi pellavasta. Keittiöpyyhe on 50 x 70 cm.

 

Pestävät ja kompostoitavat tiskirätit

Omenankukka tiskirätti sopii kaikille, jotka haluaa tyylikkäitä ja huomaamattomia tiskirättejä keittiöön.

Omenankukka tiskirätti myydään kolmen rätin pakkauksessa. Kuva: Foto: Sofie Staffans-Lytz.

 

Tiskirätti on täydellinen ympäristöystävällinen lahja, joka miellyttää myös niitä, joilla on jo kaikkea!

Pakkaus sisältää isomman harmaan tiskirätin omenanlehtikuviolla ja kaksi pienempää yksiväristä mustaa. Tiskiliinat voidaan pestä 90 asteessa, ja kun ne on käytetty, ne voidaan kompostoida. Rätit on valmistettu 30 % puuvillasta ja 70 % selluloosasta. Harmaa tiskirätti on 17,2 x 20 cm ja musta 15,6 x 16,8 cm. 

 

Tyylikkäät mustavalkoiset servetit

Me kaikki tarvitsemme servettejä kun on juhlat, ja mikäpä sen parempaa kuin Pohjanmaa-tarjottimien kaltaiset lautasliinat?

Mustavalkoiset Pohjanmaa-servetit arkeen ja juhlaan. Kuva: Tiina Ylikulju

 

Mustavalkoiset Pohjanmaa-servetit on valmistettu FSC-sertifioidusta paperista. Ruokaservetti on 33 x 33 cm ja kahviservetti 25 x 25 cm. Yksi pakkaus sisältää 20 servettiä.

 

Lahjat kaikkiin tilaisuuksiin

Kaikki Pohjanmaa-sarjan tuotteet ovat loistavia lahjoja ympäri vuoden, ja niitä arvostavat niin nuoret kuin vanhat, pohjalaiset ja lahjaksi Pohjanmaalta. Tarjottimia, leikkuulautoja, keittiöpyyhkeitä, tiskirättejä ja servettäjä on mahdollista yhdistää, jos haluaa antaa suuremman lahjan.

 

Helpoin on, jos valitset alustaksi tarjottimen tai leikkuulaudan ja lisäät siihen keittiöpyyhkeen, tiskirätit ja/tai servetit. Mutta eri tarjottimet voidaan myös yhdistää keskenään, erityisen hieno on, jos yhdistät isomman ja pienemmän tarjottimen samaan pakettiin.

Lisää kuvia ja inspiraatiota löytyy Aveon Instagramista ja hashtageista #österbottenbrickan #pohjanmaatarjotin

Vinkki: Kun ostat Pohjanmaa-tuotteita Aveon verkkokaupasta, voit mainita kassalla kommenttikentässä, haluatko tuotteet lahjapaketissa.