Ympäristö on tärkeä – tutustu Aveon ilmastotekoihin

Ympäristö on meille aveolaisille tärkeä. Teemme kaikkemme, jotta toimintamme olisi mahdollisimman ilmastoystävällistä. Kierrätämme, vältämme turhia kuljetuksia, valitsemme laadukkaita ja ympäristöystävällisiä tuotteita. Lue meidän tavoista ottaa ilmasto huomioon ja vähentää ympäristöjalanjälkeämme.

ymparistoystavallinen pakkaus

Aveo kierrättää pakkauksia

Monet asiakkaille lähettämistämme pakkauksista ovat jo vähintään kertaalleen käytettyjä. Säästämme melkein kaikki tuotepakkaukset ja uusiokäytämme niitä aktiivisesti lähettäessämme asiakkaille heidän tilaamiaan tuotteita. Pakkausten täytemateriaali on 100 % uusiokäytettyä pakkauspaperia tai kuplamuovia, joka on valmistettu vähintään 50 % kierrätetystä materiaalista. Uusiokäytämme myös tavarantoimittajilta tulevaa täytemateriaalia jatkuvasti. Tämä vie meiltä jonkin verran aikaa, mutta on ehdottomasti sen arvoista!

 

Aveo käyttää paperiteippiä 

Olemme päättäneet, ettemme osta enää muoviteippiä Aveolle. Käytämme loppuun jäljellä olevat vanhat rullat, mutta tästä eteenpäin tilaamme vain paperipohjaisia teippejä. Jo nyt suurin osa käyttämästämme teipistä on paperista tehtyä.

Paperiteippi on ympäristöystävällisempää kuin muoviteippi.

 

Aveolla ei vaadita ylimääräisiä allekirjoituksia

Toimituksemme eivät vaadi mitään ylimääräistä paperityötä, kuten palautuslomakkeita tai lähetyslistoja. Kaikki tieto toimitetaan asiakkaalle digitaalisessa muodossa, paketin lähetyksen yhteydessä. Tulostamme ainoastaan osoitetarran.

 

Aveossa pyritään välttämään osatoimituksia

Pyrimme aina lähettämään koko tilauksen yhdellä kertaa. Jos asiakas on tilannut useita tuotteita, joilla on eri toimitusajoissa, voimme tehdä poikkeuksen - mikäli asiakas niin toivoo.

 

Aveo kertoo tuotteiden sisällöt ja sertifioinnit

Jokaisessa tuotteessa on tieto, mistä tuote on valmistettu ja mitkä ympäristösertifikaatit yrityksellä/tuotteella on. Joitakin tuotteita emme osta sisään, mikäli ne ovat ympäristölle haitallisia - esimerkiksi emme myy kynttiöitä, joissa on parafiinia niiden syöpää aiheuttavien ainesosien ja hiilidioksidipäästöjen takia.

 

Aveo valitsee lähellä sijaitsevia tavarantoimittajia

Kaksi kolmasosaa tuotemerkeistämme ovat Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Islannista ja Virosta. Loppukolmannes on eurooppalaisia yrityksiä. Suosimme ostamaan tuotteemme lähellä sijaitsevilta yrityksiltä, jolloin kuljetusmatkat ovat lyhyempiä. Arvostamme myös kovasti sitä, että monilla tavarantoimittajallamme on tuotantoa lähialueilla.

 

Aveo panostaa tapetteihin

Tapetit ovat pitkäikäisiä tuotteita, jotka kestävät vuosia ja ovat meillä usein ajattoman tyylikkäitä. Meiltä voit tilata tapettinäytteet, jolloin pystyt helpommin valitsemaan varmasti tilaasi sopivat tapetit. Hyväksymme palautuksia kaikista avaamattomista tapettirullista - sen sijaan, että ne jäisi lojumaan kotiisi tai heittäisit ne pois. Näin saamme rullat käyttöön seuraavalle asiakkaalle.

Tapetit ovat kestävä vaihtoehto. Asiakas valitsee ajattomat tapetit, jotka kestävät vuosia.

 

Aveo myy laatua

Pyrimme valitsemaan ajattomia, mutta silti moderneja, laatutuotteita valikoimiimme. Tämä on tärkeää niin asiakkaan näkökulmasta kuin myös meidän, koska laatutuotteita ei palauteta yhtä usein ja myös asiakasvalitusten määrä pysyy matalana. Joskus silti tuote on viallinen - ja näissä tapauksissa annamme asiakkaalle alennuksen kyseisestä tuotteesta, jos asiakas kokee vian olevan niin pieni, että tuotetta voi silti käyttää. Tuotteen voi tietenkin myös palauttaa, ja silloin otamme itse tuotteen käyttöön tai myymme sen viallisena edullisempaan hintaan. Pyrimme siis siihen, että jokainen tuote tulisi käyttöön.

 

Aveo työllistää maaseudulla

Aveo sijaitsee Komosan kylässä Vöyrillä, Pohjanmaalla. Komosassa asuu 140 ihmistä ja Aveo on kylän suurin työnantaja. Kaikki me Aveolla työskentelevät asumme kohtalaisen lähellä Komosaa. Työskentelemme kotoa käsin silloin, kun se on mahdollista, mikä vähentää omalta osaltaan autolla ajettuja kilometrejä.

 

Kukaan ei ole täydellinen, mutta jokainen voi tehdä jotain

Me Aveolla haluamme tuoda oman kortemme kekoon. Parantamisen varaa on aivan varmasti vielä paljonkin, mutta opimme koko ajan uutta ja muokkaamme työtämme ja rutiinejamme jatkuvasti ympäristöystävällisempään suuntaan. Jos me kaikki täällä maapallolla elävät ihmiset voisimme pohtia ympäristötekojamme - ja sehän on mahdollista - voisi seuraavien sukupolvien tulevaisuus olla huomattavasti valoisampi.