Tapetit

HipRose Image Roomshot DiningArea Item 1182

Valikoimassamme on yli 7000 erilaista tapettia. Tavoitteenamme on, että suosituimmat tapettimme myydään Suomen parhaaseen hintaan ja nopeimmalla toimitusajalla.

Jos tilaat varastossa olevan tapetin ennen klo 11, se lähetetään saman päivän aikana. Tuhansia tapetti mallipaloja heti varastosta nopealla toimituksella!

Lue lisää tuotekategoriasta
1 Tuotteet

Tapetit

Tapetin valinta – kymmenen vinkkiä ennen tapetin ostoa

Tapetin valinta kotiin voi olla vaikeaa. Tapetteja on monenlaisia erilaisilla kuvioilla, sekä värejä on lähes yhtä monta kuin itse tapetteja. Lisäksi on vielä trendit, joita on monia ja ne vaihtuvat tasaisesti. Loppujen lopuksi sinä olet se tärkein henkilö, jonka tulee pitää kotisi tapetista. Seuraa siis omaa makuasi ja valitse juuri se tapetti, josta pidät eniten. Valikoimaan kannattaa tutustua kunnolla ennen valintaa. Seuraavat asiat kannattaa ottaa huomioon:

 1. Millainen budjetti sinulla on tapeteille? Korkealaatuiseen tapettiin kannattaa panostaa. Tapetti on usein seinällä useiden vuosien ajan ja laadukkaat tapetit säilyvät kauniimpana pidempään. Jos uskot tapetin olevan seinällä 10-20 vuotta, kalliimpikin tapetti vuositasolla ei ole enää niin korkea. 
 2. Miten huone kannattaa tapetoida? Olohuoneen tapetti voi olla minkälainen tahansa – haluatko siis todellisen katseen vangitsijan ja jotain erikoisempaa tai kenties hillityn tyylikästä? Keittiön tapetti on usein lämmin ja kodikas, keittiöhän on paikka, jossa vietämme paljon aikaa ja nautimme hetkestä perheemme kanssa. Makuuhuoneeseen haemme usein rauhaa ja harmoniaa, siellähän haluamme kehon ja mielen lepäävän. Lastenhuoneeseen haetaan usein iloisuutta ja eloisuutta, jotta voisimme herättää lapsen mielikuvituksen hauskoihin leikkeihin.
 3. Sopiiko tapetit kaikkialle? Useimmat tapetit sopivat kodin kaikkiin huoneisiin, mutta kylpyhuoneet ja kosteat tilat asettavat tapetille erityisvaatimuksia. Aveon valikoimasta ei löydy tapetteja märkiin tiloihin, mutta moni tapetti sopii kuitenkin esimerkiksi vessaan, jossa ei ole suihkua ja kylpyammetta.
 4. Millaisen tapetin haluat? Mieti ensin omia mieltymyksiäsi ja toiveitasi. Haluatko kenties kukkaisen? Miten olisi graafinen kuvio? Eläimiä? Vanhanaikainen? Kuvatapetti? Puu- tai lehtikuvioinen tapetti? 
 5. Minkä värisen tapetin haluat? Sininen tapetti tuo rauhallista tunnelmaa. Vihreä tapetti tuo rentoutta. Roosa väri tarjoaa turvallisuutta ja romantiikkaa. Beige tapetti tuo lämpöä. Harmaa tapetti pehmentää ja luo harmoniaa. Keltainen väri piristää ja lämmittää
 6. Tapetoidaanko seinä vai koko huone? Valokuva- ja muraalitapetit joissa on paljon väriä, yksityiskohtia ja suuria silmiinpistäviä kuvioita, sopii usein yhdelle seinälle ja sitä ympäröimään rauhallinen sekä neutraali tapetti. Rauhalliset ja pienikuvioiset tapetit ovat usein edullisia ja sopivat huoneen jokaiselle seinälle.
 7. Valinta non woven-tapetin ja paperitapetin välillä? Jos sinulla on non woven-tapetti levitä liisteri suoraan seinään ja sen jälkeen aseta tapetti. Paperitapetissa liisteri levitetään ensin tapettiin ja sen jälkeen tapetin pitää antaa vettyä hetken aikaa ennen tapetin asentamista.
 8. Etsitkö vinyylitapettia? Aveon valikoimaan kuuluu myös pieni määrä vinyylitapetteja. Vinyylitapetissa on muovipinta ja se kestää enemmän kosteutta kuin muut tapetit Tapetteja ei silti kannata laittaa kosteisiin tiloihin, sillä se ei täytä märkien tilojen standardeja.
 9. Kuka tapetoi? Aiotko tapetoida itse vai käyttää ammattilaista? Jos tapetoit itse ja et ole sitä ennen tehnyt kannattaa sinun valita non woven-tapetti, jossa on selkeä toisto ja kuvio on siten helppo asettaa kohdalleen tai tapetti jossa ei ole kuvion toistoa lainkaan. Jos olet jo kokenut tapetoija tai käytät ammattilaista, voit siinä tapauksessa valita vapaasti!
 10. Sijoita tapetti näytteisiin! Osta mallipaloja tapeteista, joista olet kiinnostunut. Silloin näet tapetin värit tilassa jonne olet ajatellut sen laittaa ja kuvion oikean koon. Aveon verkkokaupasta voit ostaa A4-kokoisia tapettinäytteitä suuresta varastosta nopealla toimituksella. Lue lisää tapettinäytteistä täältä.

Tapetti

Yleistä tietoa tapeteista

 

Mikä tapetti on?

Tapetti on usein paperista valmistettua ohutta materiaalia, joka on koristeellista. Tapetti asennetaan seinään siihen valmistetulla tapettiliisterillä tai -liimalla.

Miksi valita tapetti maalaamisen sijaan?

Tapetti on ympäristöystävällinen ja pitkäkestoinen valinta sisustaa kotia ja luoda viihtyvyyttä. Tapetti on pitkän aikavälin sijoitus.

Mitä ja missä voin tapetoida?

Tapetti sopii kodissa melkein kaikille kodin seinille. Pinnan tulee olla sileä ja kiinteä, jotta tapetoinnissa saavutetaan paras lopputulos.

 

Ympäristö

Tapetti on ympäristöystävällinen valinta. Tapettia ei vaihdeta joka vuosi, joten se koristaa kodin seiniä useiden vuosien ajan. Monet merkit kuten Boråstapeter, Sandberg ja Morris & Co käyttävät paperin raaka-aineena puuta, joka tulee FSC-sertifioiduista metsistä. Monet tapettitehtaat käyttävät painossa vesiohenteisia maaleja, jotka eivät sisällä raskasmetalleja tai PVC:tä. Lähes kaikissa Aveon valikoiman tuotteissa on merkintä tuotteen kohdalla tehdyistä ympäristö valinnoista. Tietoja päivitetään jatkuvasti, sekä heti kun saamme informaatiota tuotteen valmistajalta tai toimittajalta.

 

Opas teille, jotka aiotte ostaa tapetteja - tarvitsemasi sanakirja

Mikä on batch tai erä? Mikä on vuota? Mikä on kuviontoisto? Mitä eroa on paperi- ja non woven-tapetilla? Tässä on sinulle sanakirja avuksesi:

 • Paperitapetti: Klassinen tapetti, jotka käytetään usein vanhoissa hirsitaloissa, joissa perinteiset materiaalit ja menetelmät ovat etusijalla. Liisteri levitetään tapettiin, joka on valmiiksi leikattuna tapettipöydällä ja annetaan turvota muutaman minuutin ajan ennen seinään kiinnittämistä.
 • Non woven-tapetti: Tämä moderni tapetti on helppo kiinnittää. Liisterin voi levittää suoraan seinään, jonka jälkeen tapetti asennetaan heti. Tapetti ei turpoa liisteristä, mutta vettyessään voi venyä, jos tapettia joutuu kuviointoiston takia siirrellä paljon.
 • Easy Up-tapetti: Jotkin tapettien valmistajat käyttävät eri termejä woven-tapetista, mikä kuitenkin tarkoittaa samaa asiaa. Aveon verkkokaupassa kaikki Easy Up-tapetit ovat merkitty non woven-laadun alle.
 • Batchnumero ja erä: Molemmat tarkoittavat tapetin sarjanumeroa tai erää. Tapetit painetaan erissä ja sen takia eri erien välillä voi esiintyä pieniä värieroja. Siksi tapettia kannattaa ostaa kerralla riittävästi, jotta kaikki samassa huoneessa olevat rullat ovat samasta erästä. Aveolle voi palauttaa avaamattomat ja vahingoittumattomat rullat takaisin, jos olet arvioinut tapetin menekin väärin.
 • Vuota: Lattiasta kattoon ulottuvasta tapetti liuskaa kutsutaan vuodaksi.
 • Kohdistus: Tämä tarkoittaa miten kuvio elää seinällä. Suorakohdistus tarkoittaa (straight match), että kuvio toistuu samassa kohdassa vaakana uudelleen. Half drop eli vuorokohdistuksessa kuvio siirtyy puoli mittaa aina eteenpäin eli kuvio kulkee seinällä vinosti.
 • Kuviontoisto: Tämä raportti kertoo kuinka usein kuvio toistuu tapetissa. Kuvion toisto otetaan huomioon tapetin menekin laskennassa.
 • Aveon suuresta tapettioppaasta voit lukea lisää kaikista tapetteihin liittyvästä sanastosta.

 

Kuinka monta rullaa tarvitsen?

Tapetin menekin laskeminen voi olla helppoa, mutta myös hieman monimutkaisempaa. Tässä muutama esimerkki:

 • Tapetoitavan seinän korkeus on 2,5 m ja leveys 5 m.Tapetoitavalla seinällä ei ole ovia tai ikkunoita. Tapettirullan leveys on 53 cm ja pituus 10,05 cm, sekä siinä ei ole kuvio toistoa (tapetti on yksivärinen tai raidallinen). Näillä tiedoilla pystyt laskemaan, että saat rullasta neljä vuotaa, joilla pystyt tapetoimaan 2,12 m seinän leveydestä. Kokonaisuudessaan tarvitset siis 3 rullaa (tarkasti 2,4).
 • Saman kokoinen seinä kuin edellisessä esimerkissä, mutta nyt valitussa tapetissa on kuvion toistoa 53 cm. Nyt syntyy enemmän hukkaa, sillä kuvio tulee saada kohdistettua yhteen edellisen vuodan kanssa ja rullasta saadaan kolme kokonaista vuotaa, joilla saat tapetoitua 1,59 m leveän alueen. Tässä tapauksessa tarvitaan 4 rullaa tapettia (tarkasti 3,1), koska tapetin jatkamista kesken seinää tulee välttää.
 • Jos halutaan tapetoida huoneessa useampi seinä, voidaan seinien leveydet vain lisätä yhteen. Esimerkiksi huoneessa on neljä seinää joiden leveydet ovat 2x4m ja 2x5m eli yhteensä 4+4+5+5= 20 m.
 • Tapetoitavassa huoneessa voi olla myös kaltevia kattoja, ikkunoita ja ovia, mitkä mahdollisesti vähentävät tapetin menekkiä. Tällöin kannattaa tarkistaa kahteen kertaan tapetin menekki, jotta pystyt tilaamaan oikean määrän tapettia.
 • Monilla tapetin valmistajilla on sivuillaan tapetti laskureita, jotka laskevat tapetin menekin. Laskurit toimivat hyvin, kunhan annetut arvot ovat oikeat ja tarkat.
 • Me autamme mielellämme tapetin menekin laskemisessa. Ota meihin yhteyttä chatin, puhelimen tai sähköpostin kautta!
 • On parempi ostaa tapettia liikaa kuin liian vähän, jotta saat kaikki rullat varmasti samalla batch- tai erä numerolla. Jos sinulle jää avaamattomia tai vahingoittumattomia rullia voit palauttaa ne meille takaisin (katso ohjeet täältä) ja saat niistä rahat takaisin.
 • Tapetti oppaastamme voit lukea lisää tarvittavan tapettirullien laskennasta. Tapetti oppaan löydät täältä.

 

Tapetin käyttö

 

Kuinka poistat vanhan tapetin - askel askeleelta

Jos tapetti on tiukasti seinässä kiinni (testaa kostuttamalla tapetti ja ilmestyykö hetken päästä siihen kuplia) ja on sileä, sitä ei tarvitse poistaa. Jos tapetti on kuitenkin epätasainen, vaurioitunut tai alkaa kosteudesta kuplimaan, tulee se poistaa ennen uuden tapetin asentamista. Vanhojen tapettien poistamiseen on monia eri tapoja ja tässä on eri vaiheet:

 • Aloita tyhjentämällä huone mahdollisimman hyvin ja siirtämällä huonekalut huoneen keskelle (peitä tarvittaessa).
 • Irrota kaikki vanhat tapetit varovasti ja varo vahingoittamasta pintaa.
 • Liota vanhaa tapettia, jotta irrottaminen on helpompaa. Joskus se onnistuu pelkällä vedellä, mutta joskus veteen täytyy lisätä käsitiskiainetta/liisteriä/etikkaa. Jos vanha tapetti on vinyyli materiaalia tai sen päälle on maalattu, kannattaa tapettiin varovasti tehdä viiltoja, jotta vesi pääsee vaikuttamaan seinän ja tapetin väliin. Tämä on ympäristöystävällistä, mutta samalla se vie jonkin verran aikaa.
 • Tapettipoisto koneita on myös ostettavissa ja vuokrattavilla. Koneet käyttävät kuumaa vesihöyryä tapetin ja liisterin liuottamiseen. Menetelmä on ympäristöystävällinen ja nopea, mutta vaatii investointia itse koneeseen, jonka käyttö saattaa jäädä vähälle.
 • Markkinoilla on myös nestemäisiä tapetinpoistoaineita. Nämä toimivat yleensä hyvin tiukasti kiinnittyneisiin tapetteihin. Huono puoli on, että ne sisältävät kemikaaleja ja sinun on käytettävä hengityssuojainta ja tuulettaa huone hyvin.

 

Miten valmistella seinä tapetoitiin

Oletko jo saanut kaikki vanhat tapetit irti seinästä? Hyvä! Sinulla on vielä muutama tehtävä, jotka sinun tulee tehdä ennen tapetoinnin aloittamista:

 • Onko seinä kuiva, puhdas, tasainen ja sileä? Kittaa ja hio tarvittaessa, jotta seinä on tasainen. Pyyhi lopuksi pöly ja lika pois. Näin vältät uuden tapetin asennuksessa kuplien jäämisen tapettiin.
 • Jos aiot tapetoida tummalla tapetilla, kannattaa maalata tapettien saumojen kohdat tapetin pohjavärillä, jotta vaalea väri ei näy saumojen väristä
 • Etsi tai hanki kaikki tarvitsemasi työkalut: tapettiliisteri, vatupassi, tela, harja, tapettilasta, tapettiveitsi ja pehmeä sieni ja vesi.
 • Varmista, että tapetoitavassa huoneessa on hyvä valaistus. Mieluiten oikea työvalo, mutta myös hyvä yleisvalaistus + otsalamppu toimii.

 

Kuinka tapetoida non woven-tapetilla

Tapettirullien etiketissä on tietoa valitsemasi tapetin tiedoista. Sivellin-symboli seinää vasten tarkoittaa, että liisterin voi levittää suoraan seinään ja että tapetti on silloin non woven-materiaalia. Toimi näin:

 • Aloita nurkasta. Levitä liisteri suoraan seinään tasaisena kerroksena, niin paksuna, että voit piirtää sormella viivan liisteriin. Levitä liisteri noin 1,5 vuodan leveydelle kerrallaan.
 • Aseta ensimmäisen vuodan reuna nurkkaan. Tarkista vatupassilla, että vuota on suorassa. Kiinnitä vuota lastalla seinään ja varmista, että saat kaikki kuplat pois. Pyyhi ylimääräinen liisteri pois kostealla liinalla.
 • Leikkaa tapetti alareunasta terävällä veitsellä.
 • Aseta seuraava vuota edellistä vuotaa vasten. Muista mahdollinen kohdistus ja jos et ole varma kohdistuksen määrästä voit tarkistaa sen etiketistä.
 • Jatka kunnes seinä/huone on valmis! Jos tapetoit koko huoneen ja vuota menee yli nurkan voit taittaa sen varovasti seuraavalle seinälle ja jatkaa tapetointia.

 

Kuinka tapetoida paperitapetilla

Tapettirullien etiketissä on tietoa valitsemasi tapetin tiedoista. Sivellin-symboli pöytää vasten tarkoittaa, että liisteri levitetään pöytää vasten ja silloin se on paperitapetti. Toimi näin:

 • Aseta tapetti pöydälle kuviopuoli alaspäin. Levitä liisteriä tapetille, siten että aloitat keskeltä ja etenet reunoille. Taita vuodasta ¾ - tee taitos ylä- ja alareunasta vuodan keskikohtaa kohti (liisteri puolet vastakkain). Anna vuodan vettyä 5-7 minuuttia, joten kannattaa liisteröidä muutamia vuotia kerrallaan.
 • Huom: Paperitapettien reunat tulee joskus asettaa muutaman millimetrin päällekkäin. Lue rullasta tapetti kohtaiset ohjeet ennen aloittamista.
 • Jos tiedät, että talosi seinät saattavat olla vinot elämisen takia, voit asettaa toisen vuodan ensin. Varmista vatupassilla, että vuota menee suoraan ja poista kuplat. Pyyhi liisteri varovasti kostealla liinalla tai sienellä.
 • Normaalisti aseta ensimmäisen vuodan reuna nurkkaan ja jatka sitten eteenpäin.

 

Tapetin hoito-ohjeet

Onko tapetointi valmis? Bravo! Toivomme, että olet tyytyväinen uusiin tapetteihin. Muutamilla vinkeillä tapetin käyttöikää voi pidentää:

 • Juuri seinälle asennetut tapetit ovat herkempiä kuin pitkään seinällä olleet. Ole siis erityisen varovainen ensimmäisten viikkojen ajan uusien tapettien kanssa.
 • Vältä hankaamista tuoleja ja sohvia tapettia vasten. Tuoli/sohva voi värjäytyä ja tapettien reunat voivat irrota toisistaan.
 • Haluatko asettaa seinälle taulun? Jos mahdollista laita naula kuvion tummimpaan osaan, sillä jos haluat poistaa maalauksen, niin reikä näkyy silloin vähiten.
 • Irtoaako tapetti saumoista? Tämä tarkoittaa luultavasti sitä, että liisteriä ei ollut levitetty tarpeeksi asennusvaiheessa. Se voidaan korjata jälkikäteen, jos olet säästänyt ylijäänyttä liisteriä tai ostamalla lisää. Käytä kapeaa sivellintä ja levitä tapetille ohut kerros liisteriä saumoihin. Jos liisteriä tuli liikaa, pyyhi se varovasti pois liinalla tai sienellä ennen kuin se jähmettyy.
 • Säästä mielellään tapettirullan ympärillä oleva etiketti, sillä siitä saat informaatiota tapetin hoitamisesta. Joitain tapetteja voidaan pestä saippualla, kun taas toisia pystyy pyyhkimään ainoastaan varovasti kostealla liinalla. Symboli aaltoviivalla tarkoittaa pyyhittävää, kaksi aaltoviivaa tarkoittaa pestävää ja kolme aaltoviivaa tarkoittaa erittäin pestävää.
 • Onko tapetissa tahroja? Poista tahra liottamalla varovasti miedolla saippualla tai käsitiskiaineella liinan tai sienen avulla. Pyyhi sitten saippuajäämät pois haalealla vedellä. Pyyhi uudelleen kaikki vedet pois ja anna kuivua itsestään. Vältä veden joutumista saumoihin. Jos tapettisi on herkkä, esimerkiksi kohokuvioinen, siinä on glitteriä tai samettia, puhdistuksessa kannattaa olla erittäin varovainen. Testaa puhdistusta ensin näkymättömässä paikassa, nähdäksesi miten tapetti reagoi tai mahdollisesti tapetoinnista jääneeseen ylimääräiseen palaan.
 • Aveon tapetointioppaasta voit lukea lisää tapetoinnista ja kaikista tapetoinnin valmistelusta.

 

Tapettikauppa verkossa - laadukkaat tapetit Aveon verkkokaupasta

Tapetit verkosta: Tilaa tapetti ja mallipalat kätevästi suoraan verkkokaupastamme. Verkkokaupasta löydät laajan valikoiman erilaisia ​​tapetteja.

Suosittelemme tilaamaan ensin mallipaloja sinua kiinnostavista tapeteista. Niiden avulla näet, onko tapetin kuvio todellisuudessa yhtä hieno kuin kuvassa ja sopiiko se kotisi valaistusolosuhteisiisiin.

Jos tapetin valinta on liian vaikeaa autamme mielellämme valinnassa paikan päällä studiossamme Komossassa (Vörå, Pohjanmaa, Suomi). Autamme myös puhelimitse, sähköpostitse ja chatissa.

 

Suodata ja lajittele tapetteja verkkokaupassa

Aveon verkkokaupassa voit helposti selata vain sinua kiinnostavia tapetteja. Toimi näin:

 • Sivun yläreunasta, missä nyt olet, voit valita minkä valmistajan (Boråstapeter, Marimekko, Cole & Son jne.) tapetteja haluat nähdä, tapetin tyylin (kukka, graafinen, vanhanaikainen jne.), sekä tapetin materiaalin (non woven, paperitapetti) ja värin (vihreä, keltainen, sininen jne.).
 • Esimerkki: Valikoimassamme on yhteensä 2200 erilaista tapettia. Jos haluat kuitenkin vain nähdä Boråstapeterin sinisiä kukallisia tapetteja, joiden materiaali on non woven, voit suodattaa nämä kaikki helposti. Nyt sait suodatettua valikoimastamme itsellesi 62 tapettia. Katso esimerkkitapetti täältä.
 • Voit myös nähdä löytyykö tapetti heti Aveon varastosta tai mitkä tapetit ovat alennetuin hinnoin.
 • Voit myös lajitella tapetit siten, että uusin-, kallein-, halvin tulee ensin tai  tapetit tulevat aakkosjärjestyksessä. Täysin omien mieltymystesi mukaan!
  Toivotamme sinulle mukavia hetkiä tapettien valinnan kanssa!

 

Laaja valikoima tapetteja verkossa

Aveon verkkokaupassa on laaja valikoima korkealaatuisia tapetteja. Myymme suosittuja tapetteja muun muassa seuraavilta merkeiltä:

 

Me autamme sinua tapetin ostossa

Me Aveolla panostamme asiakaspalveluumme ja haluamme auttaa sinua ennen ostostasi, sen aikana ja myös jälkeen.

 • Kun harkitset tapetit ostoa Aveon verkkokaupasta vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi verkkokaupan chatissa, sähköpostitse ja puhelimitse. Jos asut kohtuullisen matkan päässä Komossasta (Vöyri, Pohjanmaa, Suomi) voit varata ajan myös studiollemme. Voit lukea lisää ostoehdoistamme mikäli kiinnostuit ostamaan tapetteja Aveolta.
 • Pyrimme tekemään aina kaikkemme, että sinä asiakkaana saat ostamasi tuotteet mahdollisimman nopeasti. Toimitusehdoissamme kerromme lisää toimitustavoistamme.
 • Tarjoamme normaalille paketille ilmaisen palautuksen Suomen sisällä ja hyvitämme tuotteesta maksamasi summan. Katso lisää palautuksesta- ja reklamaatiosta täältä.
 • Lähetämme uutiskirjeitä teille, jotka haluatte tietoa kampanjoista ja uutisista noin kerran kuukaudessa. Voit tilata uutiskirjeen verkkokaupan ensimmäiseltä sivulta.
 • Aveon Facebook- ja Instagram -sivuilta voit katsoa monia kauniita ja inspiroivia kuvia verkkokaupassamme myytävistä tuotteista. Jaamme myös usein kuvia, joita tyytyväiset asiakkaamme julkaisevat sosiaalisessa mediassa.
 • Merkitse Aveo hashtageilla #aveoshop ja #yesaveo Instagramiin jos olet tyytyväinen ostokseesi ja haluat jakaa sen meidän kanssa! Täältä voi lukea lisää miten työskentelemme sosiaalisen median kanssa.

 

Aveo tarjoaa kilpailukykyiset hinnat tapeteille

Haluamme tehdä ostokokemuksestasi Aveolla mahdollisimman hyvän. Tarjoamme:

 

Mikä on Aveo?

Aveo on pieni verkkokauppa suurella sydämellä. Keskitymme tapettien myyntiin verkossa. Aveo sijaitsee Vöyrillä Pohjanmaalla, Suomessa. Täältä voi lukea lisää Aveosta.