Tapettrender 2020 del 2 - färgglada, grafiska och metallfärgade

2020 är året när vi inte låter trenderna styra. I år väljer vi själva hurdana tapeter vi vill ha på väggarna - allt är tillåtet så länge vi själva trivs i våra hem.

Tapettrender 2020 del 2 - färgglada, grafiska och metallfärgade

 

Här visar vi några tapeter som vågar ta plats, som inte ber om ursäkt för sin existens. De är grafiska, de är metallfärgade, de är industriella, de är stormönstrade. På bilden ovanför har vi Madison från Boråstapeters nya kollektion The Apartment. Tapeten är grafisk med stort mönster och finns i tre färger. 

The Apartment är del av ett nytt koncept från Boråstapeter, Studio Collection. Här testas gränserna och mönstren är mer experimentella. Memphis är en stormönstrad, digitaltryckt tapet med lekfull, geometrisk design.

Tapeten Shinku från brittiska Scion är grafisk och mörk men ändå harmonisk. Om man föredrar ljusare färger finns den också i beige, grå och gula nyanser. 

Tapeten Spry från svenska Mimou är en grafisk tapet med rutmönster som påminner om kakel som lagts omlott. Den finns också i mörkblått och vitt.

Från Scion kommer två följande tapeter. Epsilon, med oregelbundna linjer som skapar ansikten, är en annorlunda tapet som gör sig bra i rum för umgänge. Den fås i sex olika färger, från beige och grått till gult och turkos. Tocca är en småmönstrad geometrisk tapet som fås i sju färger i en ganska mild färgskala, men med tuffare val som kiwi, paprika och denim.

Vill du skapa en industriell, eller lite råare känsla i ditt hem? Till exempel en tegelvägg?

Original Brick från Boråstapeter finns att fås med vitt, gråbeige och rött tegelmönster och passar utmärkt till exempel i köket. 

 

Sandbergs tapet Rost är levande och skimrande. Det känns som att ha en rostig metallyta med flagande lager på väggen. Non wowen-tapeten fås i fem olika färgnyanser.

Boråstapeters Vintage Panel imiterar en rustik träpanel med patinerad finish. Den fås i vitt, blått och grått.

Boråstapeter bidrar med två snygga brädtapeter. Fine Wood fås i brunt, vitt och svart medan Driftwood fås i grått och vitt. 

Tapeter med metallinslag finns i en hel uppsjö att välja bland. Tack vare metallfärgerna skimrar de och ändrar färg beroende på ljus.

Tribeca från Boråstapeter är en grafisk tapet med modern storstadskänsla. Tapeten fås i fyra färgalternativ. 

Från Boråstapeter kommer också Venice, med mjukt välvda bågar i ett tätt mönster. Tapeten fås i tre skimrande färgalternativ.

 

Sandudds tapet med blomgirlanger finns i fem olika färgalternativ, fyra med ljus botten och den femte med mörkgrå botten. Tapeten är elegant och passar till exempel i sovrummet.

Kienze Shimmer från Harlequin med stora, stiliserade blommor är läcker och elegant. Bottenfärgen skimrar i metall. 

Iögonenfallande tapeten Luna från Cole & Son med stora, skimrande månar finns i tre olika färger, två ljusa och en med mörk botten.

Tapeten Nagano från Mimou är en bästsäljare som fungerar lika bra i år som 2016.

Tessellation från Harlequin är en grafisk tapet med skimrande mönster. Den fås i fem olika färgställningar.

Storblommigt och muraltapeter är starkt på kommande. Såväl Boråstapeter som Sandberg har förstorat mönstret på sina bästsäljare.

 

Boråstapeters Nocturne Mural finns i blågrönt och rosa. Sandbergs Kajsa är romantisk och drömlik. Den fås i blågrått och sandfärg.

Gillar du lugna, harmoniska, naturnära tapeter? Läs gärna del 1 i vår trendspaning.