Tapettrender 2020 - personliga, stilfulla och tidlösa

Tapeter 2020 - personligt är trendigt. Tapeter år 2020 är lugna och rofyllda. Blommor, natur och elegans tar plats på väggarna - harmoni och vila är ledorden.

Tapettrender 2020 - personliga, stilfulla och tidlösa

Är 2020 året då vi på allvar slutat bry oss om trender och tänker mer på vad vi själva tycker om och kan tänka oss att leva med under en lång tid? Är det i år som hållbarhet och miljötänk på riktigt tar över?

Vi väljer lugna, harmoniska tapeter som ger ro i själen. Vi stressar så mycket att vi vill andas ut och koppla av när vi är hemma.

En möjlighet är att välja nästan enfärgade tapeter med mönster som ändå ger väggen liv. 

Edvin från Sandbergs nya kollektion Ett hem är småmönstrad med geometriska romber. Golden Marble från Boråstapeters nya kollektion Graceful Stories är marmorerad och elegant med toner av skimrande guld.

En annan marmorerad tapet är Royal från Engblad & Co. Finns i fem färgalternativ, här i grått.

Också Mirage från Boråstapeter, med ett grafiskt mönster med svaga, böljande linjer, känns nästan enfärgad. Den är lugn och lyxig med touch av Asien.

 

Boråstapeters Shades Terra ger intrycket av en mjukt målad kalkvägg. Affinity från Harlequin är tvärrandig och ger rummet djup.

I Norden är naturen och årstiderna ständigt närvarande. Det gör att blommiga tapeter alltid är rätt. Vackra blommor, träd, blad - endel så naturtrogna att de kan tas för ett fotografi, andra stiliserade och enkla eller med en grafisk touch.

Boråstapeters Dawn med med ljusa, akvarellmålade blommor på varmvit botten är en drömsk och rofylld tapet. Ginkgo, också från Boråstapeter, är en lyxig tapet med pärlemorskimmer. Mönstret är tätt men ändå luftigt och milt. 

Från Sandberg kom för något år sedan akvarellmålade tapeten Lo, den är levande men samtidigt lugn och luftig och ett bra exempel på tidlösa tapeter som överlever trendsvängningarna. Raphaël är en stormönstrad trädtapet från Sandberg. Den finns i åtta olika färgalternativ, från skiraste vit och ljust blågrå till mustigt röda och gula. Tapeten har växt i popularitet och nya färger har tillkommit. 

Finländska Sandudd bidrar med flera vackra, lugna naturtapeter. Här en i rosa med äppelblom. Bilden visar också hur man kan kombinera olika tapeter, nertill en spetstapet. Båda ingår i kollektionen Decor Maison Belle.

Från skira pastellfärgade tapeter går vi över till det gröna, som vi gärna har ständigt närvarande i vår inredning. 

Arashiyama från Sandberg är en spännande tapet med asiatiska influenser. Här klättrar den glesa bambuskogen på väggen.

Sandberg låter i sin tolkning av Ginkgo - det kinesiska tempelträdet som symboliserar långt liv och styrka, hopp och fred - trädets grenar klättra uppför väggarna i ett dekorativt grenverk. Vill vi hålla oss bland de nordiska trädslagen kan vi välja Pine, med tallkvistar som fyller väggen och tar in skogen i våra hem.

För den som vill kombinera olika gröna tapeter kommer här ett förslag med skira Hassel i förgrunden och mustiga Ek i det bortre rummet. Att kombinera olika tapeter fungerar väldigt bra, bara färgtonerna samarbetar.

Vi håller oss kvar i naturen, men tar nu en titt på landskapstapeterna, muralerna, som är starkt på kommande. Som att låta väggen bli en förlängning av den nordiska naturen. 

Sandberg har tapeterna Gryning och Skymning, liksom också Midnatt i två nyanser.

Från Sandberg kommer också Skog och Vinterskog, den ena dovt grön och den andra dimmigt vit.

Boråstapeters kontring på muraltapet med landskapstema är Horizon, här snackar vi verkligen skärgårdskänsla och sommar. Den här tapeten kan ge en förlängning på skärgårdslivet till året om.