Österbottenbrickan - en gåva som berättar vår historia

Till österbottningar från Österbotten. Österbottenbrickan är den perfekta presenten vid alla tillfällen.

Österbottenbrickan -  en gåva som berättar vår historia

För ett år sedan föddes idén. En idé om en egen österbottnisk produkt. Aveo och konstnären Sofie Staffans-Lytz har vridit och vänt på idén och ur samarbetet har nu fötts en produkt, som vi nu kan stolt kalla för Österbottenbrickan.

Brickan för samman ladusvalor, äppelblom, hjortronblad och en träbåt väntandes på sin kapten. Alla element i harmoni med varandra - precis som vi vill att det ska vara i Österbotten.

Österbottenbrickan finns i två olika färger. Den gula symboliserar österbottniskt flit, framåtanda och "kan själv"-attityd. Den gråa, som är nästan stengrå, visar å sin sida den österbottniska envisheten, viljan, stabiliteten och tryggheten.

Brickans baksida förstärker att Österbotten är en av de bästa platserna på jorden. 

Brickan har en tidlös design och är en perfekt julklapp till mamma, sambon eller flickvännen. Vem skulle inte heller glädjas av en souvenir från Österbotten eller ett minne från den kära hemtrakten om livet nu finns på annan ort. Österbottenbrickan förgyller i alla former - som farsdagspresent, födelsedagspresent, morsdagspresent eller födelsedagspresent. 

Österbottenbrickan finns att köpas i Aveoshop. Vilken bricka tilltalar dig mer, den gula eller den gråa