Kalkfärgen Kalklitir och alla underbara nyanser

Kalkfärgen Kalklitir skapar en betongaktig och mjuk känsla på väggen! Här presenteras alla nyanserna 

Kalkfärgen Kalklitir och alla underbara nyanser

I detta inlägg vill vi presentera hela färgkartan hos Kalklitir, just nu, får vi tillägga för snart är säkert nästa nyhet här.

Kalklitir är ett ekologiskt alternativ gjort endast av mineraler och pigment. Färgen är är väldigt lätt och snabb att jobba med och när ytan är klar har man fått en levande 100% matt yta med betongkänsla.

 

Kalkfärgerna har upplevt något av en renässans de senaste åren och detta inte utan orsak. Förutom att färgen passar för väggar kan man även måla möbler med kalkfärg. För att tåla slitage bättre kan man vaxa eller lacka ytan.

En av de stora fördelarna med Kalklitir är att den levereras i pulverform, vilket sparar både miljö och transportkostnader. Dessutom kan man spara lite pulver i en påse ifall olyckan skulle vara framme, då är det bara att blanda sig lite färg och fixa till det som skett. Hos oss finns nu både de traditionella 1 kilos påsarna och även 250 grams testpåsar.

  kalkkimaali kalklitir liitumaali

Av en kilos påsen blir det omkring 2 liter färdig blandad färg, vilket räcker till mellan 8-12 kvadratmeter i två omgångar. Vår erfarenhet är att det oftast räcker till närmare tolv kvadratmeter.

Att det är så lätt att jobba med Kalklitir beror till en del på att färgen är vattenlöslig. Om du råkar skvätta på golvet är det bara att torka bort och alla redskap är det lätt att tvätta av efteråt och använda igen. Blötlägg gärna penseln i vatten en stund innan du kör igång.

För många är Kalkfärg en vit eller grå färg men faktum är att vi idag ser kalkfärg i många olika nyanser. Kalklitir är kända för sitt arbete med nyanser och visst är det en väl genomtänkt färgkarta de erbjuder. 

Just nu ser vi blekrosa i många trendiga inredningar och Kalklitir har sin egen Antique Rose som passar perfekt för den som är svag för rosa eller bara vill vara riktigt trendig. Kombinera med en av bästsäljarna Sand eller den något varmare Palladio och du har en perfekt kombination.

Kalklitir värikartta kalkkimaalin värikartta

Alla Kalklitirs kalkfärger hittar du bakom denna länk! Välkommen in och leta efter din favorit! 

kalkkimaali harmaa