Inredningstips till barnrummet

Är första barnet på väg? Dags att förbereda barnrummet. Mysigt och snällt men också praktiskt och funktionellt. Vi tipsar om hur du fixar barnrummet!

Inredningstips till barnrummet

Inredning av barnrum börjar för det flesta par redan under graviditeten. En del av oss drabbas av ett stadie som brukar beskrivas som "inboningsfasen" man städar och möblerar om som om att allt absolut måste vara klart till bebisen anländer. Klart blir det väl aldrig men visst är det ett sätt att förbereda sig både mentalt och praktiskt för det som komma skall! 

Vi samlade ihop några inredningstips för hemmafixaren och för den som inte är född med ett absolut träffsäkert estetiskt öga.

Det första tipset är att skapa en bildbank med sådana inredningsbilder och detaljer du gillar, skriv gärna in varför du sparar den här bilden.

lastenhuoneen sisustus ideat

Den röda tråden

När du sen har samlat på dig en del bilder, låt oss säga minst 30 stycken. Ta då och gå igenom ditt album och leta efter den röda tråden. Vilken eller vilka gemensamma nämnare hittar du? Är det någon av bilderna som du ser att klart sticker ut? Ta då bort den. Detsamma gäller bilder som i princip visar samma sak med en liten tvist, välj den du gillar mer och ta bort de andra. 

Titta igen på bilderna som klarade granskningen och skriv ner följande saker:

- Vad är det du gillar i bilderna? Hur ser färgvärlden ut? Vilka är favoritmöbler och möbleringen? Vilken funktion ska rummet ha? 

Listan kan fast se ut som exemplet nedan:

Mina favoritidéer till barnrummet

- Färgvärld: Vit, svart, gult och blå detaljer

- Förvaringskorgar, hyllor på väggen och några tavlor

- vit hissgardin

- en svart taklampa

Att göra en så "barnsligt enkel" lista kan kännas överflödigt men just enkelheten hjälper ofta till att få oss att hålla fast vid planen, den förhindrar en hel del impulsköp! :-) När du surfar runt i olika nätbutiker eller besöker fysiska inredningsbutiker är det sen lätt att ställa sig frågan: Ingår detta i min plan? Därför ska listan vara enkel, så att du kommer ihåg den.

Om du är osäker på dina egna val och kanske känner att du snart ändrar dig, då är det ett säkert tips att välja tidlösa klassiska färger och former på stora och dyra element så som golv, väggar och möbler. För det är ju onekligen lättare att byta kuddar och gardiner än att byta golv. 

 

Lastenhuoneen sisustus ideat

Detta är en favorit just nu. Hello world från Tellkiddo. Tidlös design som står sig i babyrummet och även senare i inredningen hos ett lite större barn. 

 

lastenhuoneen sisustus

Tellkiddo har papperspåsar som med sin enkla design passar in i nästan alla skandinaviska barnrumsinredningar!

Ibland kanske det inte går att tapetsera och måla, man kanske bor på hyra eller så lider man av tidsbrist. (Vilket är sällsynt bland småbarnsföräldrar ;-) ) Men klistermärken finns det inga förbud på och de ryms nästan i de alla sorters budgeter. Snabbt går det! Vi har flera olika sorters väggklistermärken i butiken!

 

lastenhuoneen sisustus ideoita

Klistermärken är ett snabbt, enkelt och prisvärt sätt att förändra ett barnrum. Gör det tillsammans! 

Vi har gjort en egen kategori i vår webshop just för barnrum där hittar du mera inredningsinspiration till barnrummet. 

lastenhuoneen sisustus ideat