Julen kommer i naturnära jordtoner - papper, trä och glas dominerar i julinredningen

I november, när det kompakta mörkret lägger sig där ute, är det dags att tända både julstjärnor och levande ljus och skapa skön julstämning inomhus. Här tipsar vi om vackra julstjärnor från Watt och Veke som blir pricken över i:et i en jordnära färgskala där brunt, beige och vitt dominerar.

Joulutunnelmaa beigella joulukuusenmatolla

Tonal julgransmatta i beige och brunt.

Naturnära jul i beige och bruna toner

Julen måste inte vara röd. Inte heller silver eller guld. Den kan vara precis vilken färg som helst, bara du gillar och trivs med den. Till exempel en brun och beige jul, kunde det vara något?

Pappersstjärnan Sun

Tonal julstrumpa

Star Capella pappersstjärna

 

Ferm Livings nostalgiska pappersstjärna Sun är poetisk och vacker i all sin enkelhet. Stjärnan kan användas i toppen av julgranen eller hängas i fönstret eller framför en vägg.

Julstrumpan Tonal och julgransmattan med samma namn och mönster (på översta bilden) är gjorda av ekologisk bomull. Strumpan och mattan är tillverkade i lappteknik med bruna och beige lappar som sytts ihop med eleganta stygn. Naturnära färger för den som vill ha en mild färgsättning också på julen.

Pappersstjärnan Capella har ett robust, hemlagat utseende och påminner om de stjärnor man vek själv av papperspåsar för något år sedan, med den skillnaden att nu behöver man inte fixa finishen själv. Stjärnan är perfekt i minimalistiska hem.

 

Vackraste julgranen med glaskulor

Julgranskulor i glas får en speciell lyster och skimrar vackert när de träffas av ljuset från ljusgransljusen.

Twirl

 

De här vackra julgransbollarna, Twirl från Ferm Living, är munblåsta och glaset har vridits för att få sitt vackra mönster.  De två större storlekarna säljs i fyrapack, medan de minsta kommer i åttapack med en eller två kulor i varje färg. 

 

Tindrande stjärnor i mörka november och december

Vad vore jul utan vackra julstjärnor som lyser upp våra hem? Watt och Vekes julstjärnor är kända och mycket populära. Pappersstjärnorna är vikta för hand med stor precision. De flesta är vita men i år har vi också stjärnor med i guld, silver och svart i sortimentet. 

Snöblomma

Elvira

Elsa & Maja

Is

 

Stjärnan Snöblomma är en av Watt och Vekes mest populära. Stjärnan finns både med 68 cm i diameter och 44 cm i diameter. Den är gjord av halvtransparent papper och har en graciös, flerdimensionell design.

Elvira är en mönstrad stjärna, som påminner om pappersstjärnorna man klippte i skolan som barn. Den skapar nostalgi och harmoni.

Stjärnan Elsa (den som står på golvet) finns både i guld och silver. Stjärnan är lätt att älska och jättevacker när den är tänd. Stjärnan Maja (hänger på väggen) finns i svart, vitt och guld i vårt sortiment. Maja är en fusion av populära stjärnorna Eldig och Snöblomma. Maja har mycket karaktär.

Stjärnan Is är graciös med ett elegant skuret mönster. 

Hittar du en favorit? Fler stjärnor från Watt & Veke hittar du här (klicka på länken). Stjärnorna finns i en begränsad mängd så det lönar sig att handla din favorit genast. De levereras i mitten av november, i god tid till lillajul och första advent.

 

Levande ljus hör julen till

Adventsljusstakar med levande ljus, doftljus som sprider julens dofter och stearinljus i vackra ljusstakar sprider hemtrevnad och mysig stämning i juletid.

Scented Advent Candles

Julens dofter är en stor del av julstämningen. De här doftljusen, Scented Advent Candles från Ferm Living, doftar kanel som enligt många är en av julens viktigaste dofter - tänk nygräddad pepparkaka. 

Ljusstakar

 

Uppe till vänster: Ljusstaken Balance från Ferm Living finns i många färger och både för värmeljus och vanliga stearinljus

House Doctors runda ljusstake Crown är enkel men elegant. Den är tillverkad av aluminium och finns med mässingsfinish eller som svart.

Ljusstaken Avant Candelabra är som ett konstverk med sina geometriska former. En favorit redan flera år!

Stearinljusen Dryp är höstens nyhet från Ferm Living. Ljusen är tillverkade av 100% ren stearin och är speciella tack vare den pådroppade färgen. Ljusen finns i olivgrönt, beige, rost, djupblått och varmgrått.

OYOY:s eleganta Palloa-ljusstakar finns i två storlekar. De är tillverkade i rostfritt stål och finns i mässing eller silverfärg. Moderna ljusstakar som ger det lilla extra. 

Ljusstaken Hoy från Ferm Living är en ståtlig, hög ljusstake, antingen 17 eller 23 cm hög. Snygga på ett sidobord!

Naturnära Forest-ljusstaken är julens nyhet från Ferm Living. Mässingsljusstaken passar små ljus med en diameter på 12 mm, söt på matbordet till julens dukningar.

Adventsljusstaken Pelo från Bloomingville är stilren och kan enkelt pimpas genom att fylla glasboxen med naturmaterial såsom mossa och kottar.