Juldekorationer och julkalendrar: Perfekt stämning inför julens förväntan

Nu räknar vi ner till jul, snart är det december och småningom julafton. Hur skapar man den bästa julstämningen? Jo, med julkalendrar, levande ljus, vackra julgranar och tända julstjärnor. Och en och annan pepparkaka förstås.

virvel valkoinenkynttila tunnelma

Vackra stearinljuset Virvel från Veke Sweden och julgransbollarna Twirl från Ferm Living.

De första julprydnaderna som kommer fram är ofta julstjärnorna i fönstren, julkalendrarna och adventsljusen. Vi tar det viktigaste först, det som barnen väntar ivrigt på:

 

Låt barnens ögon tindra varje morgon!

Julen är barnens högtid, och få saker slår blicken i ett barns ögon när klapparna öppnas. Varför inte överraska barnen med en liten julklapp om dagen i en egen julkalender? Med Ferm Livings Christmas Countdown Calendar kan du fylla de små påsarna med allt från karameller och små leksaker till lappar med löften om pepparkaksbak och besök i simhallen.

I sortimentet finns också Star Christmas Calendar och Star Christmas Calendar Narrow, i grönt eller beige, båda från Ferm Living.

 

Stjärnor och ljus lyser upp i mörkret

Från Watt och Veke kommer de vackra julstjärnorna Signe, Lotus och Greta. Handgjorda vita pappersstjärnor som skapar fin julkänsla i hemmet.

Övriga julstjärnor från Watt och Veke hittar du här (klicka på länken).

 

Pure Advent Candle kalenderljus i Block Candle Holder ljusstake


Får du ofta frågan: Hur länge är det kvar till julafton? Adventsljus som räknar ner till julafton gör tiden konkret också för mindre barn. Tänd stearinljuset Pure Advent Candle, som står stadigt i ljusstaken Block, varje dag till frukosten eller kvällsmaten, så ser barnet med egna ögon att julen närmar sig.

I sortimentet finns också Ferm Livings doftljus Scented Advent Candles och Scented Candle Christmas Calendar.

 

Veke Svedens vackra formstöpta stearinljus. Från vänster Stock, Skruv, Spiral, Tvist och Virvel.

Ljusen Båge och Virvel

Ljusen Spiral och Skruv.

 

När barnen somnat för kvällen är det skönt att njuta en stund av tända ljus. Från Veke Sweden kommer handgjorda, formstöpta ljus i 100% stearin. Otroligt vackra och fina också som prydnader.

Andra vackra ljus i sortimentet är Ferm Livings Mura Candles, Pure Candles och Dryp, samtliga tillverkade av rent stearin.

 

Julgranen kläs från tå till topp

När brukar ni klä julgranen? Tidigt i december eller bara några dagar innan jul? För många familjer är det tradition att klä julgranen tillsammans. Vi klär granen nerifrån:

 

Hurdan julgransmatta vill du ha? Om du gillar jute föreslår vi Christmas Tree Rug Deluxe från By Benson. Vill du ha en mönstrad är söta Winter Forest Christmas Blanket från Ferm Living ett bra val. I sortimentet finns också Tonal Christmas Blanket och Star Christmas Tree Blanket från Ferm Living.

 

 

Julgransfoten Christmas Tree Stand Star från By Benson är ny i sortimentet, och fås också i vitt. Den rymmer över 3 liter vatten, perfekt för den som ofta glömmer att vattna granen så barren trillar av redan före nyår.

I sortimentet finns också Ferm Livings julgransfot Christmas Tree Foot som fås i svart, mässing eller grått. 


Vackra julgransbollarna Twirl i vridet glas är otroligt stämningsfulla och skimrar vackert intill julgransljusen. De kommer från Ferm Living, liksom också de söta julgransbollarna Glass Baubles

 

Julgransstjärnan i toppen är pricken över i:et på julgranen. I Aveos sortiment finns pappersstjärnan Paper Star Sun från Ferm. Living, halmstjärnan Hirah från Bloomingville och mässingsstjärnan Brass Top Star från Ferm Living.
 

Dags för julklapparna!

 

På julaftonens morgon är ivern stor, och barnen uppspelta. Köp dig en stunds lugn och ro med en liten klapp i julstrumpan. Kanske en pysselbok eller ett nytt pussel? I vårt sortiment finns By Bensons Christmas Stocking samt Ferm Livings Patchwork Christmas Stocking och Tonal Christmas Stocking. 

På julaftons eftermiddag eller kväll kommer så tomten äntligen med julklapparna, kanske de finns i fina julklappssäcken Gift Bag Deluxe från By Benson? Den stora tomtesäcken i jute fås också i rött

God Jul!

 

Pst: I vår julavdelning hittar du förslag på julklappar åt barnen, julgåvor från Österbotten, hårda paket och mjuka paket.