Tavla för Helsingfors - made by Julia Bäck / Work in progress 2/3

Helsinki -taulua on ollut aika miellyttävää piirtää suuren valokuvamääränsä puolesta, sekä maasta että ilmasta. Kuvien valikointi tauluun on myös ollut suurta. Melkein liian suurta.

Tavla för Helsingfors - made by Julia Bäck / Work in progress 2/3

Helsingfors har varit rätt bekvämt att rita eftersom bildurvalet är så stort, både från marken och luften. Urvalet på motiv till tavlan var också stort. Lite för stort. Det blev inte uteslutningsmetoden bland ”kanske” bilderna. Det blev att välja ut bland ”måste!” bilderna. Sju guldkorn vaskades fram.

Det är ett levande projekt ända tills tavlorna trycks. Jag förundras över hur jag, hittills utan undantag, alltid ändrar på utseende oberoende hur mycket jag skissat och planerat. När jag tog fram layouten till den här tavlan fick Aveo peka ut och tycka till, för att underlätta min beslutsångest. Men i skrivande stund kan jag inte ens garantera att det är så här som Helsingforstavlan kommer att se ut. Antagligen inte haha.