Tavlor för Vasa och Korsholm - made by Julia Bäck / Work in progress 3/3

Vasas och Korsholms kändaste byggnader återfinns på By Julia Bäcks detaljerade och handritade stadsposters. Julia Bäck berättar om sitt arbete med tavlorna.

Tavlor för Vasa och Korsholm - made by Julia Bäck / Work in progress 3/3

Det här är mitt tredje och sista work in progress-inlägg. 

Bilderna till mina tavlor är är klara men ännu fattas text. Bokstäverna är gjorda med blyerts, linjal, tusch och massa petnoghet (inte direkt korrekt svenska med det var vad det var, petnoghet). Även om jag försökt göra så perfekta bokstäver som möjligt, så tycker jag om ifall mänskliga misstag syns. Det tyder på att det är "äkta" vara som är gjort för hand. 

Stora bokstäver? Små bokstäver? Hur tjock tusch? Mellanrum? På samma rad eller olika? Ska två t:n bredvid varandra sitta ihop eller inte???

Sista skedet var att placera ut motiv, text och ramar. Finslipa, finslipa mera, finslipa det finslipade... Ingen millimeter på dessa tavlor är omotiverade haha, varje streck och klick är genomtänkt. Just därför kunde jag rakryggad och nöjd visa upp mina verk till Aveo.

Alla motiv och all text är dragna med min höger hand. Utöver det har min högra hand också redigerat alla bilder och all text på dator. Den stora fördelen med att göra de slutgiltiga arbete på dator var alla oändliga möjligheter att förbättra och jämföra. Den enda nackdelen var alla oändliga möjligheter att förbättra och jämföra. Tiden jag vann på att inte göra allt för hand förlorade jag nog genom all finjustering, omprövningar och beslutsångest. Men det är ingen tvekan om att det var rätt beslut att sköta slutarbetet på dator.

Fråga mig inte hur länge det tog att göra de här tavlorna, för jag har inget bra svar. 29 dagar. Min fritid. Jag mätte inte arbetet i tid, jag mätte det i antal teckningar som blev klara, hur mycket jag fått gjort på en dag. Men det är märkligt när en hobby plötsligt blir ett jobb. Det finns faktiskt en dag som jag räknade arbetstimmarna när jag skulle gå och sova. 13-14h. Hade jag jobbat lika länge på något av mina andra jobb hade den dagen känts omåttligt lång. Den här dagen kändes inte värst jobbig alls. Jag gick och la mig, steg upp och gjorde om samma sak nästa dag.

Gott folk, det var allt jag hade att säga om mina tavlor. Om någon vill veta något om någonting, så går det utmärkt att sända elektronisk post till julia@beck.fi. Tack och hej! 

 

Hoppa över listning