Mycket julstämning och några julklappstips

Julen är snart här – den kommer alltid snabbare än vi tror. Gröna kvistar, tända ljus, pepparkaksdoft och några julprydnader sprider julstämning.

Mycket julstämning och några julklappstips

 

Här kommer några tips för dig och ditt hem inför jul – eller varför inte pigga upp någon du håller kär med en adventsgåva eller för tidig julklapp som sprider stämning?

Ljusstaken Avant Candelabra från Ferm Living tar balanskonsten till en ny nivå. Finns i färgerna macaroon (på bilden), dark aubergine och svart.

Ljusstaken Balance från Ferm Living är stilren och elegant. Den finns både för värmeljus och stearinljus, i mässing, krom och svart. 

Också de här fina fönsterdekorationerna kommer från Ferm Living. Hanging Tealight Deco finns i rund eller oval modell, och i svart och mässing. 

Doften då? De här adventsljusen från Ferm Living sprider en skön doft av pepparkaka. Sojavaxljusen kommer i en fin glasburk med en etikett där du kan räkna ner till julafton.

Vanliga stearinljus är oftast riktigt bra, men ibland vill man lyxa till det. Då kan de här marmorerade ljusen vara ett spännande alternativ. De är gjorda av RSPO-certifierad palmolja (vax) och ett bra alternativ för miljön. 

För den som föredrar en värmande brasa finns nu ett elegant spisset från Ferm Living. Spissettet blir en inredningsdetalj i sig självt med sina smäckra former. Finns i svart och i mässing.

Vi går vidare från ljus och ljusstakar till andra saker som sprider julstämning.

Alla som har barn vet att det behövs en julkalender för att väntan på julen ska bli hanterbar. Som alternativ till chokladkalendrarna kan man i stället pyssla ihop egna små klappar - till exempel med lappar som utlovar pepparkaksbak, sagostund eller julpyssel - som placeras i Ferm Livings smala julkalender som passar även där det är trångt. Finns i mörkgrönt/guld eller sand/svart.

 

Sist, men absolut inte minst, vad kan vara mer mysigt än ett äkta fårskinn att sitta på när isen lägger sig kring bryggan? Aveos fårskinn kommer från Monica och Bengt Ek i Oxkangar, Vörå. Fårskinnet passar bra också i barnvagnen eller pulkan, men också inne framför brasan eller i favoritfåtöljen.