Butiksplanering till Silmäasema Wasaborg Syncenter

Butiksplanering till Silmäasema Wasaborg Syncenter

Silmäasema är beläget i Wasaborgs historiska och vackra byggnad i centrum av Vasa. Aveo fick förmånen att planera Silmäasemas utvidgade butiksutrymmen samt ibruktagna källarplan.

Ledorden för planeringen var att skapa ett ljust och fräscht utrymme, icke att förglömma Silmäasemas kännspaka lila färg som behölls i form av diskreta textilier och belysning. I den utvidgade delen ville man respektera husets historiska karaktär genom att lyfta fram det i olika detaljer. En pigg tapetvägg gav utrymmet ett lyft.

I källarutrymmet skapades kontor- samt mötesutrymmen i en för utrymmet lämplig stil där man bibehållit en distinkt källarkänsla som ändå är ljus och välfungerande. Utrymmet skall inbjuda till arbetsro, möten och gemytliga kundkvällar.