Referenser

X
I en gammal industrihall på Replot byggdes en musikstudio av världsklass, Midas Studios. Aveo fick äran att både planera och förverkliga inredningen, som baserar sig på en teknisk planering av svenska Ingemar Ohlssons företag Audio Data Lab. Helheten innehåller två studior, ett sångbås, ett kontrollrum, kontor och en lounge.
X
Till KWH-koncernens representationslokal Keppo Gård behövdes ett större utrymme för föreläsningar och skolningar. I herrgårdens gamla stallbyggnad finns föreläsningssal, ett storkök, festsal och toalett vilka Aveo fick ansvaret för gällande inredningsplanering och renovering. Utmaningen blev att hitta en ny inredning som passar till fasaden för en gammal stallbyggnad. I renoveringsskedet har hållbara och kvalitativa material används, belysningen är planerad att fungera både i dagsljus och kvällstid samt för att passa för olika tillställningar. Akustiken beaktades också i planeringen.
X
Vi fick möjligheten att planera studiomiljön kring inspelningarna av ett spelprogram. Studion ligger i anrika gamla Vasa vattendomstols utrymmen vars vackra byggnation samt havsnära miljö fick framträda i planeringen. Med tanke på inspelningarna beaktades krav på att väggarna ej fick vara vita, att utrymmet inte skulle eka samt att ytorna ej skulle reflektera för mycket ljus och skapa blänk. Genom att kombinera olika ytmaterial skapades intressanta kontraster i utrymmet - Kalklitir färg, golvets vävd vinylmatta samt en rumsdelare byggd av gamla trälådor. De ruffs detaljerna ger utrymmet karaktär och är även bekanta från Aveos webshop.

Beställ en inspirerande utrymmeskartläggning eller skicka en kontaktbegäran

info@aveo.fi
050 57 40 420