bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Pyydä tarjous

1 kirjoitus

  • 06.10.2014

    Julkinen tila ainutlaatuisella aistiympäristöllä

    Julkaisupäivä : 06.10.2014
    Kirjoittaja : Aveo , Vieraileva kirjoittaja
    Tagit : aistit, akustiikka, julkiset tilat, kylpyhuone, marokkolainen kaakeli, sisustussuunnittelu, rakennustiimi, marokkolaiset laatat

    Keppo Gård Jepualla on yksi harvoista kartanoista Pohjanmaalla ja se on yhdistetty KWH-konserniin aina 1954-luvulta lähtien. Täältä johdettiin aikoinaan turkiseläintoimintaa ja tänä päivänä kartano toimii KWH:n edustustilana.

    Keppo Gårdenissa vierailee vuosittain suuri määrä suomalaisia ja ulkomaalaisia konsernin vieraita ja täällä sijaitsee nyt uusi Guest House saunaosastoineen, kylpylä tiloineen sekä kuntosaleineen. Vanhassa tallirakennuksessa sijaitsevat luentotilat, suurkeittiö sekä juhlasali.
    Aveo on vastannut niin tallirakennuksen uusien tilojen sisustussuunnittelusta kuin remontoinnistakin. Gösta Sandberg, joka on vastaava keittiömestari Keppo Gårdenilla kertoo lisää projektista, joka valmistui keväällä 2013.

    Gösta Sandberg on Keppo Gårdenin vastaava keittiömestari. Kun oli aika remontoida tallirakennus, hän valitsi Aveon yhteistyökumppanikseen.

     

    Tallirakennusta käytettiin aikaisemmin turkistarhaukseen ja palon jälkeen vuonna 1998 tämä osa rakennuksesta vain saneerattiin, sitä ei remontoitu eikä se ollut käytössä.  Juhlasali rakennettiin aikaisemmin,  mutta täältä puuttuivat niin keittiö, wc:t, lämmitys kuin ilmastointikin. Kartanoon mahtuikin enimmillään 40 henkilöä, joten Keppo Gårdeniin tarvittiin isompi tila luennoille ja koulutuksille.


    Uusi tila voi toimia niin luentosalina kuin lounastilana. Sisustuksessa on käytetty kestäviä materiaaleja ja valaistus muokkautuu tilanteen mukaan.

     

    Tarvitsimme myös mahdollisuuden tarjota suurempia lounaita ja illallisia ja siksi rakensimmekin suurkeittiön kahden salin väliseen tilaan, jatkaa Gösta.

    Caroline Strandberg Aveolta on vastannut sisustussuunnittelusta ja Aveon rakennustiimi on tehnyt rakennustyöt. Haasteeksi muodostui sovittaa uusi sisustus vanhan tallirakennuksen ulkokuoreen.
    Mielestäni Aveo onnistui erittäin hyvin. Remontissa on käytetty kestäviä ja laadukkaita materiaaleja, valaistus on suunniteltu toimimaan niin päiväsaikaan kuin iltaisin sekä erilaisiin tapahtumiin sopiviksi.  Myös akustiikka otettiin huomioon suunnittelussa.

    Tallirakennuksen ulkokuori ja sisäpinnat puhuvat samaa kieltä – kiitos muun muassa puisten seinäelementtien, jotka muistuttavat tyyliltään vanhaa tallirakennusta.

    Aikaisemmin tallirakennuksessa ei ollut wc-tiloja -  ne ovat uusia ja suunniteltu sulautumaan ympäristöön. Vanhat ikkunat säilytettiin  ja valkoisten seinien sekä tumman puun kontrasti kulkee läpi koko tilan.

     

    WC-tilat on rakennettu salien välissä olevaan käytävään ja rakennuksessa olleet vanhat ikkunat on säilytetty vanhan ajan tunnelman säilyttämiseksi.

    Tuulikaappi lasista ja rouheista puupalkeista rakennettiin estämään vetoa.


     Aveo painotti projektissa eteenkin sitä, että ulkokuori ja sisäpuoli puhuisivat samaa kieltä.


    Lopputuloksena on hyvin toimiva julkinen tila, ainutlaatuisella aistiympäristöllä.

    Yhteistyö on toiminut hyvin ja olemme erittäin tyytyväisiä uuteen tallirakennukseemme, Gösta toteaa. Nyt ovat jäljellä ainoastaan pihan laatoittaminen sekä parkkipaikkojen luominen.

     

    Teksti ja kuvat: Anna Sand/bySand

    Käännös: Susanna Åman, Aveo

    Lue koko kirjoitus