Tagit


aistit
akustiikka
arvonta
asuntomessut 2016
aveo
aveoshop
avokonttori
blogi
blogiyhteistyö
bolon
borås tapeter
boråstapeter
christian lacroix
claesson koivisto rune
designers guild
domus natura
elce stockholm
engblad & co
ergonomia
ferm living
fermliving
fågeltapet
half moon
helsinki
house doctor
influencer meetup
inspiraatio
isak
joulu
joulukalenteri
joululahja
joululahja idea
joulusisustus
julkiset tilat
kalklitir
kalusteet
keittiö
keittiö tapetti
keittö tapetti
kesä
kettutapetti
koristelu
koti
koulut
kylpyhuone
lahjaidea
lastenhuone
lastenhuoneen tapetti
lastenhuoneentapetti
lastentapetti
lavmi
lepo
majvillan
marimekko
marmori
marokkolainen kaakeli
marokkolainen laatta
marokkolaiset kaakelit
marokkolaiset laatat
marrakech design
messut
mimou
missprint
moderni joulu
mrs mighetto
mustavalkoinen
muut
myymälät
myyntistailaus
näkyvyys
olohuoneen tapetti
olohuoneentapetti
parveke
parvekekausi
parvekesuunnittelu
piha ja puutarha
pohjanmaa
pohjanmaatarjotin
pop up
pop-up
poster
pääsiäinen
rakennustiimi
ralph lauren
remonttisuunnittelu
retro tapetit
rewell center
sauna
savimaali
scion
silent socks
sisustaminen
sisustus
sisustusblogi
sisustusinspiraatio
sisustuskauppa
sisustussuunnittelu
sisustustrendejä
sisustustrendit
soften
stailaus
studio ditte
syksy
syntymäpäivälahja
säilytys
tapahtumat
tapet
tapetit
tapetti
tapetti viikon tapetti seinäinspiraatiot
teemu järvi
tellkiddo
terassi
terassikalusteet
terazzo
the fotgotten tivoli
tine k
toimisto
toimistosisustus
toimistosuunnittelu
tupaantuliaislahja
työhyvinvointi
työympäristö
ulkokankaat
ulkotekstiilit
valaistus
veckans nyhet
veckans tapet
verkkokauppa
vieraileva bloggaaja
vihersisustus
viikon kaakeli
viikon tapetti
värisuunnittelu
webshop
yhteistyö
yhteistyökumppanit
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Pyydä tarjous

5 kirjoituksia

  • 09.10.2016

    Ammattikorkeakoulun muodonmuutos

    Julkaisupäivä : 09.10.2016
    Kirjoittaja : Aveo
    Tagit : aveo, sisustussuunnittelu, julkiset tilat, värisuunnittelu, koulut, remonttisuunnittelu

    Ammattikorkeakoulu Yrkeshögskolan Novia Vaasan Wolffintiellä koki muodonmuutoksen viime kesän aikana, kun koulun auditorio ja aulatilat uudistettiin. Asiakkaan toiveena oli luoda opiskelutiloista raikas, viihtyisä ja ajanhenkinen oppimisympäristö, joka on muunneltavissa erilaisiin "luento- ja koulutustilaisuuksiin". 

    Sisustussuunnitelmaa alettiin laatimaan jo olemassa olevien ja toimivien elementtien ympärille, jotta tilat voitaisiin toteuttaa kustannustehokkaasti. Esimerkiksi auditorion penkkien kangasverhoilut olivat vielä hyväkuntoiset ja ne päätettiin säilyttää. Samoin akustiikka oli entuudestaan jo toimiva. Näiden elementtien ympärille suunnittelimme värikkään ja inspiroivan kokonaisuuden, jossa näkyy kauniisti materiaalien eri struktuurit ja pelkästään maalilla sekä tekstiileillä luotu rytmikkyys. Ikkunoita koristaa heikäisyä estävät auringonsuojapanelit, jotka eivät kuitenkaan peitä upeaa näköalaa. 

    Auditorion edustalla sijaitseva aulatila toimii niin opiskelutilana kuin vastaanotto- ja taukotilana erilaisissa tapahtumissa. Lähes koko seinänmittaisen ruutuikkunan takana olevan opiskelutilan näkyvyyttä haluttiin rauhoittaa tekstiilipintaisella ja helposti siirrettävällä Gecko -materiaalilla. Aulan ja opiskelutilan voimakkaampi seinämaali sai seurakseen uudet verhot jotka viimeistelevät tilan ja luovat kaivattua pehmeyttä. Uusi kestävä Bolon -lattiamatto rajaa tilan laadukkaiden puusepän työnä toteutettujen pystypöytien kohdalla. 

    Lopputuloksena syntyivät kustannustehokkaat tilat, jotka kokivat suuren muodonmuutoksen suhteellisen pienillä ja tarkasti valituilla elementeillä. 

    Lue koko kirjoitus

  • 05.10.2016

    Keittiön remonttisuunnittelu

    Julkaisupäivä : 05.10.2016
    Kirjoittaja : Aveo
    Tagit : aveo, sisustussuunnittelu, remonttisuunnittelu, keittiö

    Vuosien aikana olemme toteuttaneet lukuisia keittiöitä Pohjanmaalla yhteistyössä keittiötoimittajien kanssa. Keittiöremontin suunnittelu on hyvä aloittaa hyvissä ajoin, jotta saat vaikuttaa tärkeimpiin asioihin, kuten keittiötoimintojen sijoitteluun, materiaaleihin sekä valaistukseen. Kun teemme remonttisuunnittelua keittiötiloihin, autamme asiakasta yleensä koko kokonaisuuden hallinnassa yhteistyössä keittiövalmistajan ja rakennusfirman kanssa. 

    Vaasassa sijaitseva sisustussuunnittelutoimistomme palvelee sekä uudiskohteiden että remontoitavien kohteiden suunnittelussa. Etsiessäsi modernia, retroa tai maalaisromanttista keittiötä, autamme hallitun kokonaisuuden luomisessa ensimmäisestä ideasta viimeisiin yksityiskohtiin tekstiilien ja irtokalusteiden valintaan. Tyytyväisimmät asiakkaat tekevät keittiöremontin suunnittelun yhtenäisenä kokonaisuutena. Tutustu projekteihimme tarkemmin referensseissämme, kurkista palveluun verkkokaupassamme tai lähetä vaikkapa sähköpostia! Kerromme mielellämme lisää keittiösuunnittelupalvelustamme tai muista sinua kiinnostavista sisustussuunnittelupalveluista. 

    Lue koko kirjoitus

  • 11.05.2016

    Aveo suunnitteli ABB:n uudet tilat – osa 2/2 Maisemakonttorin uniikit ratkaisut

    Julkaisupäivä : 11.05.2016
    Tagit : aveo, sisustussuunnittelu, toimistosisustus, toimistosuunnittelu, julkiset tilat, bolon, soften, lepo, remonttisuunnittelu

    Edellisessä artikkelissamme koskien ABB Protection & Connectionin uudistettua toimistoa Vaasassa, luvattiin lähempi tutustuminen osaston tarpeita varten kehitettyihin moderneihin ratkaisuihin. Aveo on kantanut vastuun projektin aikana sekä sisustussuunnittelusta että projektimyynnistä. Jokainen yksityiskohta toimistologistiikasta kaluste- ja tekstiilivalintoihin ovat harkittuja, tuloksena moderni ja toimiva kokonaisuus. 

    - Tärkeintä oli luoda tilaa useammille yksittäisille työpisteille avokonttorissa, ilman desibelitason nousemista liian korkeaksi. Tässä Aveo on onnistunut yli odotusten, toteaa Johanna Keturi, joka on ollut osallisena prosessin alusta lähtien. 

    Isojen tilaavievien kulmapöytien tilalle on työntekijöille hankittu pienemmät, korkeussäädettävät sähköpöydät. Kaikki työpisteet on rajattu ääntä vaimentavilla akustisilla väliseinillä. Tuotekehitys on saanut oman osastonsa toimistossa - alue on rajattu hieman korkeammilla erivärisillä väliseinillä ja tämän alueen työntekijöillä on myös aavistuksen suuremmat työpisteet. Strategisille paikoille on sijoitettu tyylikkäitä viherkasviasetelmia, jotka toimivat myös näköesteenä. 

    Aiemmin olemassa olevat harvat neuvotteluhuoneet olivat jatkuvasti varattuja ja tämä on nyt ratkaistu suunnittelemalla tiloihin useampia erikokoisia kokoushuoneita. 

    - Neuvotteluhuoneita voi käyttää sekä puhelin- että videokonferensseihin sekä pienempiin asiakaskokouksiin. Huoneet on varustettu tarvittavilla teknisillä ominaisuuksilla sekä yksi huoneen seinistä käsitelty niin kutsutulla ideamaalilla, kertoo Johanna. 

    Ideamaalin avulla voi koko seinää käyttää kirjoitustauluna - erilliselle whiteboardille ei ole tarvetta. Pintaa voi vapaasti käyttää brainstormingiin - tähän on myös ABB halunnut rohkaista. 

    Kaivatessa erityistä rauhaa puhelinkeskustelulle, ovat täysin uutena ratkaisuna saapuneet kolme Phone Booth -tilaa käytettävissä. Rauhaa ja hiljaisuutta on löydettävissä myös "hiljaisessa huoneessa", joka on rakennettu toimiston toiseen kerrokseen. Täällä vallitsee täydellinen hiljaisuus ja käytännöllisten sekä mukavien kalusteiden avulla on luotu täydellinen ympäristö keskittymiseen, opiskeluun tai muihin työtehtäviin. 
    - Hiljainen huone, joka on saanut nimekseen Switch Lounge, on myös täysin uusi ratkaisu, lisää Johanna. 

    Avotoimiston uusi LED-valaistus ohjataan ABB:n oman KNX-automatiikan avulla. Luxtunnistin huomioi tiloihin pääsevän päivänvalon määrän ja valaistus säätyy sen mukaisesti, kuten myös toimistossa tapahtuvan liikkeen määrän mukaan. Pienissä neuvotteluhuoneissa säätyy ilmastointi automaattisesti hiilidioksimittarin mitatessa ilman hiilidioksidipitoisuuden. 

    - Uusia säilytysratkaisuja kaivattiin myös turvavarustukselle, jota vierailijoiden tulee käyttää tuontantotiloihin tutustuessa - liivejä ja kenkiä. Nyt olemme saaneet tarkoitusmukaiset ja tyylikkäät kaapit tähän tarkoitukseen. Vastaavissa kaapeissa on olemassa jopa taukoliikuntavarusteita niille, jotka haluavat hyödyntää taukonsa liikkumiseen, lisää Johanna, todella tyytyväisenä uusiin ratkaisuihin. 

    Henkilökuntakahvila Switch Café on myös uusittu ja tilaan on hankittu uudet kalusteet. Liukuovi mahdollistaa suurempien henkilökuntakokouksien järjestämisen tilan toisessa päässä. 

    Johanna kollegoineen ovat todella tyytyväisiä lopputulokseen ja prosessiin, joka on edennyt sujuvasti. 

    Teksti: Anna Sand / bySand

    Kuvat: Ann-Britt Pada / Foto Pada 

    Lue koko kirjoitus

  • 04.04.2016

    Aveo suunnitteli ABB:n uudet tilat – osa 1/2 Maisemakonttori muutoksessa

    Julkaisupäivä : 04.04.2016
    Tagit : aveo, sisustussuunnittelu, toimistosisustus, toimistosuunnittelu, julkiset tilat, bolon, soften, remonttisuunnittelu

    Tänä talvena ovat ABB Protection & Connectionin yksikön toimihenkilöt saaneet muuttaa vasta uusittuihin tiloihin. Täydellinen muodonmuutos on tulos osaston ja Aveon yhteistyöstä. Projektin aikana Aveo on kantanut vastuun sisustussuunnittelusta sekä projektimyynnistä. Täällä mitään ei ole jätetty sattumanvaraan - kaikki on loppuunasti mietittyä pieniin yksityiskohtiin saakka, lopputuloksena huippumoderni ja viihtyisä työpaikka kaikilta osin. 

    ABB Protection & Connection, aiemmin tunnettu nimellä Breakers & Switches, työllistää tällä hetkellä noin 250 henkilöä. Aiemmin työntekijät olivat sijoitettuina eri paikkoihin ja kerroksiin Muottitiellä sijaitsevassa rakennuksessa Strömberg Parkissa, ja työntekijämäärän kasvaessa vuosien aikana on työpisteitä lisätty sinne missä tilaa on ollut. 

    - Selkeä toimistologistiikka puuttui täysin, "layout" sille miltä osaston oikeastaan pitäisi näyttää. Tilat olivat ahtaita isojen kulmapöytien takia, joita käytettiin työpöytinä ja pintaremontti oli ajankohtainen myös esteettisistä syistä, kertoo Johanna Keturi, osaston Management Assistant. Aveo valikoitui yrityksen sisustussuunnittelutoimistoksi monista eri syistä. 
    - Osittain oli tärkeää että toimija on paikallinen, ja pidimme myös heidän aiemmista töistään. Aveo on kantanut vastuun kaikesta suunnittelusta - pintamateriaaleista kalusteisiin, sekä tehnyt tarvittavat mittaukset, toimituksien valvonnat sekä olleet aktiivisia prosessin kaikissa vaiheissa, jatkaa Johanna. 

    Se mikä ensin oli ajateltu ainoastaan pintojen uusimiseksi, muuttui täysmuutokseksi - suureksi osaksi klassisesta syystä "muutos seuraa toista". 
    - Ilmastointi todettiin riittämättömäksi ja tekniikka koskien mm. valaistusta oli vanha sekä tarkoitukseton. Saadessamme vahvistuksen ABB:n kiinteistöyhtiöltä kykenimme kokeilemaan jotain muuta ja sijoittamaan kunnolliseen muutokseen. 

    Suunnittelu aloitettiin keväällä 2013. Suunnitelmat kasvoivat kuitenkin prosessin aikana ja ideoita palloteltiin useita kertoja edestakaisin myös henkilökunnan kanssa. Tästä syystä konkreettiset rakennustyöt aloitettiin vasta alkukesästä 2015. 
    - Kaikki on vaihdettu. Ilmastointi ja sähkö, ikkunalasit ja kattolevyt, lattia- ja seinäpinnat, valaistus ja kalusteet. Kaikki on suunniteltu vastaamaan osaston tarpeita ja toiveita, sekä jopa ABB:n antamia ohjeistuksia koskien graafista profiilia, värejä sekä sisustuksen tyyliä ja kalusteita. 

    Johanna mainitsee tässä kohtaa muun muassa viherkasvit, jotka eivät ohjeiden mukaisesti saisi olla pyöreälehtisiä, ja kalusteet joiden tulisi muodoltaan olla suoria ja kulmikkaita - ei myöskään pyöreitä. Käytetyt päävärit ovat harmaa, musta ja valkoinen, ja niitä on korostettu vahvemmilla väreillä kuten limenvihreä, oranssi ja lila osaston eri tiloissa. 

    Tiloissa aiemmin maisemakonttorin lisäksi olleet yksittäiset työhuoneet on purettu pois, joten osasto on nyt yksi suuri avoin maisemakonttori. Huoli äänitason nousemisesta liian korkeaksi ei ole ollut aiheellinen - päinvastoin. 
    - Vaikka työntekijöitä on määrällisesti enemmän samalla pinta-alalla, koemme sen juuri päinvastoin. Toimisto tuntuu ilmavammalta, tilavammalta ja jopa hiljaisemmalta - kiitos erityisratkaisujen, toteaa Johanna. 

    Seuraavassa artikkelissa tutustumme tarkemmin juuri näihin ratkaisuihin ja asioihin mitkä tekevät ABB Protection & Connectionin yhdeksi Vaasan moderneimmista ja viihtyisimmistä toimistoista. 


    Text: Anna Sand / bySand
    Foto: Ann-Britt Pada / Foto Pada

    Lue koko kirjoitus

  • 01.04.2016

    Myymäläsuunnitelma Silmäasema Wasaborgin Näkökeskukselle

    Julkaisupäivä : 01.04.2016
    Tagit : sisustussuunnittelu, inspiraatio, julkiset tilat, aveo, työympäristö, sisustaminen, myymälät, remonttisuunnittelu

    Silmäasema sijaitsee Vaasan keskustassa historiallisessa ja näyttävässä Wasaborgin talossa. Aveolla oli kunnia päästä suunnittelemaan Silmäaseman laajennettavaa liiketilaa ja käyttöön otettavaa kellaritilaa.

    Raikkaus ja valoisuus olivat suunnittelun lähtökohtana, jotka jatkuvat läpi koko myymälän unohtamatta Silmäaseman tunnettua lilaa väriä, joka pidettiin hillittynä mm. tekstiileissä ja palvelutiskin takana seinässä pilkottavassa värivalossa. Laajennusosassa haluttiin kunnioittaa talon historiikkiä tuomalla sitä esiin yksityiskohdilla. Tilaa korostettiin pirteän tapettiseinän voimin. 

    Kellaritilaan suunniteltiin toimisto ja neuvottelutila. Tilan tunnelma on rakennettu siihen tilaan sopivaksi, kellarinomaiseksi, mutta kuitenkin valoisaksi kokonaisuudeksi, jossa työnteko on sujuvaa ja kokoustaminen sekä asiakasiltojen järjestäminen on miellyttävää. 

    Lue koko kirjoitus