bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Pyydä tarjous

2 kirjoituksia

  • 11.05.2016

    Aveo suunnitteli ABB:n uudet tilat – osa 2/2 Maisemakonttorin uniikit ratkaisut

    Julkaisupäivä : 11.05.2016
    Tagit : aveo, sisustussuunnittelu, toimistosisustus, toimistosuunnittelu, julkiset tilat, bolon, soften, lepo, remonttisuunnittelu

    Edellisessä artikkelissamme koskien ABB Protection & Connectionin uudistettua toimistoa Vaasassa, luvattiin lähempi tutustuminen osaston tarpeita varten kehitettyihin moderneihin ratkaisuihin. Aveo on kantanut vastuun projektin aikana sekä sisustussuunnittelusta että projektimyynnistä. Jokainen yksityiskohta toimistologistiikasta kaluste- ja tekstiilivalintoihin ovat harkittuja, tuloksena moderni ja toimiva kokonaisuus. 

    - Tärkeintä oli luoda tilaa useammille yksittäisille työpisteille avokonttorissa, ilman desibelitason nousemista liian korkeaksi. Tässä Aveo on onnistunut yli odotusten, toteaa Johanna Keturi, joka on ollut osallisena prosessin alusta lähtien. 

    Isojen tilaavievien kulmapöytien tilalle on työntekijöille hankittu pienemmät, korkeussäädettävät sähköpöydät. Kaikki työpisteet on rajattu ääntä vaimentavilla akustisilla väliseinillä. Tuotekehitys on saanut oman osastonsa toimistossa - alue on rajattu hieman korkeammilla erivärisillä väliseinillä ja tämän alueen työntekijöillä on myös aavistuksen suuremmat työpisteet. Strategisille paikoille on sijoitettu tyylikkäitä viherkasviasetelmia, jotka toimivat myös näköesteenä. 

    Aiemmin olemassa olevat harvat neuvotteluhuoneet olivat jatkuvasti varattuja ja tämä on nyt ratkaistu suunnittelemalla tiloihin useampia erikokoisia kokoushuoneita. 

    - Neuvotteluhuoneita voi käyttää sekä puhelin- että videokonferensseihin sekä pienempiin asiakaskokouksiin. Huoneet on varustettu tarvittavilla teknisillä ominaisuuksilla sekä yksi huoneen seinistä käsitelty niin kutsutulla ideamaalilla, kertoo Johanna. 

    Ideamaalin avulla voi koko seinää käyttää kirjoitustauluna - erilliselle whiteboardille ei ole tarvetta. Pintaa voi vapaasti käyttää brainstormingiin - tähän on myös ABB halunnut rohkaista. 

    Kaivatessa erityistä rauhaa puhelinkeskustelulle, ovat täysin uutena ratkaisuna saapuneet kolme Phone Booth -tilaa käytettävissä. Rauhaa ja hiljaisuutta on löydettävissä myös "hiljaisessa huoneessa", joka on rakennettu toimiston toiseen kerrokseen. Täällä vallitsee täydellinen hiljaisuus ja käytännöllisten sekä mukavien kalusteiden avulla on luotu täydellinen ympäristö keskittymiseen, opiskeluun tai muihin työtehtäviin. 
    - Hiljainen huone, joka on saanut nimekseen Switch Lounge, on myös täysin uusi ratkaisu, lisää Johanna. 

    Avotoimiston uusi LED-valaistus ohjataan ABB:n oman KNX-automatiikan avulla. Luxtunnistin huomioi tiloihin pääsevän päivänvalon määrän ja valaistus säätyy sen mukaisesti, kuten myös toimistossa tapahtuvan liikkeen määrän mukaan. Pienissä neuvotteluhuoneissa säätyy ilmastointi automaattisesti hiilidioksimittarin mitatessa ilman hiilidioksidipitoisuuden. 

    - Uusia säilytysratkaisuja kaivattiin myös turvavarustukselle, jota vierailijoiden tulee käyttää tuontantotiloihin tutustuessa - liivejä ja kenkiä. Nyt olemme saaneet tarkoitusmukaiset ja tyylikkäät kaapit tähän tarkoitukseen. Vastaavissa kaapeissa on olemassa jopa taukoliikuntavarusteita niille, jotka haluavat hyödyntää taukonsa liikkumiseen, lisää Johanna, todella tyytyväisenä uusiin ratkaisuihin. 

    Henkilökuntakahvila Switch Café on myös uusittu ja tilaan on hankittu uudet kalusteet. Liukuovi mahdollistaa suurempien henkilökuntakokouksien järjestämisen tilan toisessa päässä. 

    Johanna kollegoineen ovat todella tyytyväisiä lopputulokseen ja prosessiin, joka on edennyt sujuvasti. 

    Teksti: Anna Sand / bySand

    Kuvat: Ann-Britt Pada / Foto Pada 

    Lue koko kirjoitus

  • 16.03.2016

    Sisustussuunnitelma Folkhälsantaloon Vaasassa

    Julkaisupäivä : 16.03.2016
    Tagit : sisustussuunnittelu, julkiset tilat, toimistosisustus, toimistosuunnittelu, työympäristö, soften, lepo

    Yhdessä Folkhälsanin kanssa olemme suunnitelleet sisustuksen Vaasan keskustassa olevaan Folkhälsantaloon Raastuvankadulla. Osa tiloista on monen eri ikäryhmän käytössä mikä asettaa tiettyjä vaatimuksia myös sisustukselle. Materiaalien tulee olla erityisen kulutuksenkestäviä, designin ajatonta ja kalustuksen joustavaa. Uusissa tiloissa on näkyvissä myös Folhälsanin laaja väriskaala. 

    Erityistä kohteessa on monipuolisesti käytetyt tekstiilit ja niiden persoonalliset kuosit, erinomainen akustiikka ja moneen tarkoitukseen soveltuvat kalustusratkaisut. 

    Sisustussuunnittelun lisäksi toimitimme projektiin mm. kalusteet, valaisimet ja tekstiilit. Kaikki toimitukset ja -asennukset teimme asiakkaan aikataulujen mukaisesti. 

    Lue koko kirjoitus